İşte Türk Mallarının Üzerine Konulacak Yeni Logo

Kayıt
6 Şubat 2014
Mesaj
181
Tepki
235
Her zaman elin oğlu da mükemmel işler yapmıyormuş demek ki. Hani hep gözümüzde büyütürüz ya, hep imreniriz ya onlara. Bu anlayışın "her zaman" doğru olmadığının da bir ispatı bir nevi.. Kullanım zorluğu çıkaracağı bu kadar barizken kabul edilmesi de ayrıca düşündürüyor insanı.. Hasan Yalçın gereken cevabı vermiş gerçi, laf söylemek düşmez üstüne..
 

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
@Işıl Özeril

Bu logo konusu üzerinde ciddi anlamda düşünülmesi gereken bir unsur...
logo seçimi yapıldığı anda haber sitelerine daha düşmeden forumda yayınladık ilk görüşler ve yorumlar buradan sizlere iletildi,

"Yeni logo da kullanılan patchwork tarzı motifler ilk anda Unilever markasında ki etkiyi ve bütünlüğü ne yazık ki vermiyor, logo rengi turkuaz alt sloganı gold ile oldukça uyumlu, beğendiğim kısmı da sadece burası.
Tasarımcı bir anlam yüklemiş yüklenmesine de, ilgili kurum kullanım zorunluluğu da getirmiş… peki ya kullanım için kolaylık? İşte bu kısmı şu an karanlık. Her tür baskı da uygulanabilirlilik konusunda sıkıntıların yaşanacağı aşikar…
Bu arada tasarımcı firma Saffron Brand’in kurucusu Wally Olins’in marka konusunda bugüne kadar 25 dile çevrilmiş kitapları bulunuyor. Böylesi bir logonun, Saffron Brand imzasıyla oluşması trajikomik bulduğum diğer bir yön.
Bekleyip göreceğiz, yeni patchwork logomuzla Türkiye Potansiyelinin Keşfedilmesini…
"

bu konu hakkında yaptığım açıklamamda da belirttim (buradan okuyabilirsiniz)
Bekleyip göreceğiz, yeni patchwork logomuzla Türkiye Potansiyelinin Keşfedilmesini...
 
Kayıt
12 Aralık 2014
Mesaj
1
Tepki
1
Hayır madem bi türkiye ihracat logosu olacak neden tüm dünyanın hindi diye adlandırdüığı logoları kullanıyoruz ki hala bunun pişmanlığını yaşamadıkmı. illa olacaksa aynı şekilde Türkiye yazılsın hadi onuda geçtim rengi bari türk bayrağıyla alakalı olsun.
açıklamada yazan (D)iscover (T)he (P)otential yazısındaki kısaltmanın (D)emokratik (T)oplum (P)artisiyle benzerliğinin tamamen tesadüf olduğunu düşünmek istiyorum. umarım öyledir.
bkz. turkiye.jpg
 

Dosyalar

ZxxxE

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
17 Eylül 2008
Mesaj
1.986
Tepki
1.625
Ferhat Yıldız haklı bence de Türkiye yazılmalı, hatta bunun için kampanya bile başlatabiliriz ...
 
Yukarı Alt