Kadir Has Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, yapıların iç düzenini tasarlayıp uygulayan sanatçı ve meslek insanları yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Yeni yapıların projelendirilme aşamasında iç mekanların oluşturulması, inşaatı tamamlanmış eski yapılarda ise iç mekanların yeniden, güncel gereksinimlere uygun olarak tasarlanması iç mimar sorumluluğundadır. Bu sorumluluk içinde, kullanıcı ihtiyaç ve isteklerine uygun olarak mekanları doğru planlama, aydınlatma-havalandırma vb. fiziksel sorunların çözümü, ilgili yakın dış çevrenin tasarımı, döşeme, tavan, duvar, mobilya ve gerekli tekstil ürünlerini de içine alan tamamlayıcıların seçimi ve uygulanması vardır.

Bölüme ait çalışmaların konusu, sanatsal beceriden, soyut fikirlere, teknolojiden, insani bilimlere uzanan bir çeşitlilik gösterir. Dört yıllık eğitim teorik derslerle, çizim ve uygulama atölyesi çalışmaları, projeler, seminerler ve bilgisayar çalışmaları ile sürdürülür. Tüm beceriler günün koşullarına uygun, sanat yönü güçlü, mimari kriterleri doğru, çağdaş mekanların yaratılabilmesi için edindirilir. Bununla birlikte öğrencilerin mesleki konularda hukuki ekonomik bilgiler yönündende donanımlı olmaları sağlanır.

İç mimarlar, mimarlık ve iç mimarlık bürolarında, inşaat ve mobilya üretim firmalarında, tasarım ofislerinde, çeşitli özel ve devlet kurumlarda görev alabilir veya serbest çalışabilirler.

*Bilgilendirme: Kadir Has Üniversitesi geçtiğimiz yıllarda öğrencilerini üniversiteye almadan önce yetenek sınavları ile kabiliyetlerini ölçüyordu. Ancak ; bu sene getirilen yeni bir uygulama ile Tiyatro ve Konservatuar Bölümleri haricinde YGS yani üniversite sınavı ve puanı ile üniversiteye alım yapmaktadır. Henüz puan ile bilgi kesin olarak yoktur. Yayınlandığı an buraya eklenecektir..

Kaynak: gsf.khas.edu.tr/
 
Yukarı Alt