.: kenar payı :.

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
arkadaşLar eLimizde tasarımı bitmiş bir kataLog var PS'ta hazırLandı ve baskıya hazır..
fakat sormak istediğim bir şey var.. tüm forumları okudum, deneme yanılma yaptım ve bir tane katalogu kenar payları olmadan matbaaya gönderdim ve sorun yaşamadan baskıdan geLdi.. baskı için içeriyeden 3+3mm boşLuk bıraktığımda ise aynı bu şekiLde kenarLarı boşLuk bırakıLmış oLarak baskıdan geLdi :allalla: şimdi ise örnek bir fotoğrafla sorumu sorayım, ki bu kapak ve ofset baskı olacak,yaklaşık 64 sayfa olmak üzere..kenarları yapışacak ve 135gr kağıt+300gr kapak selefonlu kağıt olmasını düşünüyoruz..


Uploaded with ImageShack.us

[görsel görünüyormu becerdim mi yüklemeyi bilmiyorum]

şimdi bu kenara sıfırladığımız imajın aynen bu şekilde basılması gerekiyor..
ne yapmak gerekir problemlem yaşamak istemiyorum yardımcı olacağınızı biliyorum teşekkürler..
 

xblack

Üye
Kayıt
17 Mayıs 2008
Mesaj
378
Tepki
34
Merhaba nuri,

Öncelikle çalışmanız iş bitikten sonra görüldüğü gibi kalmasını istiyorsanız taşırma payını iyi ayarlamanız gerekmektedir. Bu sanırım bir resim. Bunda en iyi taşırma payı verme. Aynı resimden bir kopya daha alıp 2 mm sola doğru kaydırmanızdır. Bu şekilde kaydırdığınız alltaki resim kesilince hem tam sizin istediğiniz görsel kalacaktır hemde kağıdın beyazlığı filan yapılan işte kalmayacaktır. Kolay gelsin.
 

nuriQocca

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2009
Mesaj
219
Tepki
5
xblack;
teşekkür ederim.. baskı konusuyLa pek iç Li dışLı değiLdim yeni yeni öğreniyorum..
bu görseL kapağın bir kısmının croplanmasıyla oluştu..
taşırma payı dedğimizde bu pay kağıdın basıLdıktan sonra kesilmesi gerekecek kısmını mı teşkil ediyor? birde, matbaaya TIFF oLarak mı göndermeLiyim? PSD formatı ile arasında nasıl bir baskı sonucu doğurur? yoksa matbaada da baskıLar JPG cevirilerek mi alınıyor?
 

xblack

Üye
Kayıt
17 Mayıs 2008
Mesaj
378
Tepki
34
PDF olarak gönderebilirsiniz ama matbaanın sizin yaptığınız çalışmayı önce bir incelemesi daha iyi olacaktır. Kesim paylarını kırım yerlerini bir daha gözden geçirmelerini söyleyebilirsiniz. PSD olarak layerleri birleştirmeden götürmeniz daha sağlıklı olacaktır.
 
Yukarı Alt