Kendi işim için kendi logomu yaptım

erhanmix

Üye
Kayıt
11 Ocak 2008
Mesaj
19
Tepki
1

Arkadaşlar kendi işim için kendi logomu kendim yaptım,olumlu ve olumsuz yorumlarınızı bekliyorum.Daha değişik çalışma yapan olursada memnun olurum.
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
SAV yazısına verilen hafif italik görüntüsü göze biraz itici geliyor. Ve font zemin şekline pek uymamış bence. V ile A aynı hizada durmuyor. Fonttan mı kaynaklanıyor acaba? Açıkçası kullandığın her iki fontuda pek beğenmedim.
Daha değişik çalışma istekleri için ise Freelance işverenler bölümüne konu açabilirsiniz.
iyi çalışmalar dilerim.
Dip Not: Bir reklam ve tanıtım işi yapan firma kendi logosu için dışarıdan değişik çalışmalar bekliyor ise ben müşteri olsam o reklamcıyla iş yapmam açıkçası...
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Geçenlerde bir gazeteye ilan- reklam tarzında bir yayın vermek istedim. Şöyle ulusal anlamda iyi tirajı olan bir gazeteye, arka sayfayı komple kaplayacak bir reklam olsun istedim. Baktım ki rakamlar oldukça yüksek, nasıl yapsam diye düşünürken, bir arkadaşım aradı, ne yapıyorsun muhabbetinden, konu sektöre gelince, böyle bir fikrim var ne dersin, dedim. Bence de uygun olur "cuk" diye oturur dedi.

Şimdi siz tabi bu muhabbetin ne olduğunu merak ediyorsunuz. Proje, basit aslında çok karmaşık değil. Hani ülkede ki işsizlik ve mesleksizliğin önüne geçecek kadar büyük bir proje. Vereceğim reklam zaten gayet anlaşılır ve net olacaktı. Fakat baktım ki aslında bu reklam veya ilan çalışmasına gerek yok, çünkü ülkede işsizlik veya mesleksizlik yok. Eskiden iyi hatırlarım, işi olmayanlar veya bir iş yapmak isteyenler, genelde marketçilik, büfecilik v.b. işleri tercih ederlerdi. Sonra bu grosssssss marketler mantar gibi çoğalınca, daha doğrusu ülkenin aç gözlü, zengin büyük holdingleri bu üç kuruşluk sektörlere el atıp, büyük paralar kazanma derdine düşünce, mecburen bizim işsizlerimiz de bu sektörlere giremez hale geldiler. Gerçi sonradan, sevgili zenginlerimiz bu sektörden ahım, şahım paralar kazanamadıklarını görünce, devirler gerçekleşti, kurtuldular bir şekilde.

Bak görüyor musunuz, şu ülkenin önde gelen holdinglerinin yaptıklarına, sadece marketçi ve büfecilerin ekmekleriyle oynamakla kalmadılar, sanatsal anlamda iş yapan bazı mesleklerin de ayağa düşmesine neden oldular.

Eskiden ne iş yapsam diye düşünenlerin yaptığı, al-sat işleri yuvarlandı, çalkalandı, dolandı geldi bizim sektöre yamandı! Oh ne ala, işsizlik diye bir şey yok artık, kız istemeye mi gidecek bir delikanlı, hemen karşı tarafın sorularına yanıt hazır “reklamcıyım” reklamcılık demek, ne demek, diye sorsa karşısında duran, cevap veremez ama reklamcıdır!

Şimdi yukarıdaki arkadaşımız sadece buna vesile oldu, tüm kabahati kalkıp ta o arkadaşımıza yüklemeyeceğim elbette fakat, ey güzel arkadaşım, sevgili kardeşim şimdi sana soruyorum “Arkadaşlar kendi işim için kendi logomu kendim yaptım, olumlu ve olumsuz yorumlarınızı bekliyorum. Daha değişik çalışma yapan olursa da memnun olurum” bu ne demektir?

Bu şu demektir, köftecisin, giriyorsun dükkânına ve oradaki müşteriye veya birilerine diyorsun ki bana bir köfte yapar mısın, iyi de köfteci sensin, onu hazırlayacak olan sensin arkadaşım. Açılan konunun başlığını ilk gördüğümde şöyle bir irkildim, konuyu daha açıp okumadan, ne olduğunu görmeden biraz fikir yürüttüm. Dedim acaba, mimar mı, mühendis mi, bakkal mı, kuyumcu mu, v.s. her ne ise işte, düşündüm bir şeyler. Sonra karşıma çıka, çıka bir reklamcı veya bir reklam firması çıkınca, beynimin kayışı başladı boşa dönmeye. Kendine bir iyilik yap, çevrene bir iyilik yap, sektöre bir iyilik yap. Git garsonluk yap, kuyumculuk yap, market aç, kasap aç ne yaparsan yap ama lütfen REKLAMCILIK yapma arkadaşım!

Hem reklamcılığı neden bu kadar seviyorsunuz onu da anlamış değilim, yani çok albenisi olan bir iş değil ki, çok daha cafcaflı, çok daha albenisi olan bir yığın sektör var. Hımmm, doğru, bu kadar yolgeçen hanı olan başka bir meslek yok tabi ki, sizler de haklısınız.

Yaptığın çalışmaya gelince, harika olmuş, şahsen çok beğendim, müthiş bir çalışma çıkarmışsın, tebrik ederim…
 

erhanmix

Üye
Kayıt
11 Ocak 2008
Mesaj
19
Tepki
1
Arkadaşlar yormlarınız için teşekkür ederim.Ben Led Reklam Panosu kuruyorum.Sadece kendime logo lazım.
 
Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
43
Tepki
5
danışmanımıza gerçekten katılıyorum.we ilk defa bu sitede gerçekleri söyleyen birisini gördüm ve mutlu oldum açıkçası.ben güzel sanatlar lisesi çıkışlıyım.ve şimdi güzel sanatlar fakültesi grafik tasarım bölümünü bitirmek üzereyim.okulumunda daha önceside var.bana 5 yaşında bile sorduklarında(ki ailemde hiç grafiker yoktu ve bununla ilgilenen insanlar)ben sanatçı olucam.grafiker olucam.ve fotografçılık yapıcam diyordum.ve bu yolda ilerledim.hedefim vardı.bir çok genç gibi ya ben şu puanı aldım buraya geldim bu bölümü istemıyordum aslında gibi bir durumum yoktu.bizim fakülteyede istediğimi kazanamadım bari güzel sanatlar okuyayım diye geldim diyenler var.ve ben bu insanlara çok kızıyorum.sanat veya grafikerlik bu kadar hafife alınması sinirlerimi fazlasıyla geriyor.kime sorsam grafiker kime sorsam reklamcı:)mesela doktorlar hayat kurtarıyor çok güzel bir meslek ama bana göre değil.LÜTFEN AMA LÜTFEN,HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN!!!ve önüne gelen ben grafikerim demesin.benim 10 senelik eğitimim ve bunun öncesi olmasına rağmen,ben bile grafikerim demeye korkuyorum.çünkü işin benden dahada ustaları war.LÜTFEN ARTIK BİRAZ SAYGI GÖSTERİN....
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@erhanmix

Sayın Erhan Bey. Mesajınızda ve başlığında işinizin ne olduğunu belirtmeden kendi işim için kendi logomu yaptım demişsiniz. İşinizin ne olduğunu soracaktım fakat logonuzun altındaki ibareyi görünce vazgeçtim. Logonuzun altındaki ünvan ve istediğiniz yardımdan dolayı böyle bir tepki almanız gayet doğal.
Ve sonra demişsiniz ki ben led reklam panosu kuruyorum.
Bunu en başta belirterek ve mesleğinize daha uygun bir ünvan seçerek daha yerinde yorumlar ve tepkiler alırdınız.
SAV Tabela Montaj hizmetleri, SAV Led Pano, SAV Tabelacılık vs... Ve böylece hedef müşteri kitlenize ulaşımınız da daha çabuk ve kolay bir hal alır.
Reklam ve Tanıtım hizmetleri diyince; bir firmanın tanıtımı, doğal olarak o firmanın basılı ürünleri (Broşür, katalog, afiş, kartvizit, el ilanı vs.) gibi ürünlerin tümünü ele alan, uygulayan ve bu konudaki tüm hizmetleri veren bir firma gelir benim aklıma müşteri olarak değil mi?. Şimdi ben bu tabelayı gördüğüm bir yere gidip "Merhaba. Yeni bir firma kuruyorum ve reklam ve tanıtım hizmetlerine ihtiyacım var. Logo, afiş, broşür, katalog, el ilanı vs. Yardımcı olur musunuz?" diye sorduğumda; "malesef yardımcı olamam. ben sadece led pano kuruyorum" diye bir cevap aldığımda size karşı düşüncem ne olur acaba? Eminim işiniz çok büyük emek gerektiren ve belirli bir ustalık seviyesine gelmeden yapılamayacak saygın ve beceri gerektiren bir meslek. Fakat reklam ve tanıtım hizmetleri çok daha geniş bir yelpaze. Yine çok büyük emek, hüner ve ustalık gerektiren bir kaportacılık işi yapan Ali usta da dükkanına Ali Otomotiv yazarsa ne olur? Evet işi otomobillerle ilgili fakat yaptığı iş bu sektörün sadece bir kolu.
Bu yüzden açtığımız konularda mesleğimizi tam olarak belirterek yardım istemek ve mesleğimizi tam olarak anlatan ünvanlar bulmakta fayda var.
İş hayatınızda başarılar dilerim.
 

erhanmix

Üye
Kayıt
11 Ocak 2008
Mesaj
19
Tepki
1
Arkadaşlar ben grafiker değilim,internet cafem var ve ben ilçede kalıyorum.Diyeceksiniz cafen var ne işin var reklemcıklıkla senin.İlçe esnafının kendini tanıtmada ve yaptığı kampanyaları duyurmada sıkıntısı var.O yüzden ilçenin tam merkezine 12 metrekare Led reklam panosu kuracam ve bu sıkıntıyı giderecem.Ha diyeceksiniz yokmu senden başka bunu akıl eden,var ama insanlarda cesaret yok birde insanlarla ikili ilişkilerde kendine güvenemiyorlar çünkü riskli bir iş 60 bin TL gibi bir maliyeti var.Afiş, broşür, katalog, el ilanı vs. konulara gelince Yerel gazetede arkadaşım var bütün işi o hallediyor.İlla kendim yapmayada gerek yok.Bilmem açıklayıcı bir bilgi oldumu.Logoyu kendi hazırlama sebebim tamamıyla kendime ait kendi emeklerimle olsun istemem.(Corelde kendi kendime hazırladım)Aşağıda kendi cafem için hazırladığım masaların wallpaperi.İNSANIN KENDİ EMEĞİ GİBİSİ YOKTUR.
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Nergis -ve muhtemelen Nergiz - Hanım.
danışmanımıza gerçekten katılıyorum
1: Hangi cümlelerine gerçekten ve neden katılıyorsunuz kısaca yazar mısınız?

we ilk defa bu sitede gerçekleri söyleyen birisini gördüm ve mutlu oldum açıkçası
2: "we" ne demektir?
Sonra...
Yukarıda alıntı yaptığım ibareyi kullanmanız "Bu sitede yazanların diğerleri yalan yazıyor." anlamına gelir.
Anlatmak istediğiniz başka birşeydi de siz mi anlatamadınız, biz sizi yanlış anladık?
Yok değil ise:
Sizde bu etkiyi uyandıran "Yalan" olarak tanımladığınız yazılar hangileridir link verebilir misiniz?

Öte yandan...
Grafikerliğe karşı açık bir hassasiyet gösterilmemesinden bu denli yakınıyorsunuz da Dil Bilimcilere aynı hassasiyeti siz neden göstermiyorsunuz?
Bırakın onların mesleklerine saygı gösterilmesi gerekliliğiniden doğan tabiiliği dilinize sahip çıkmak sizin yurttaşlık görevlerinizden birisidir.
Oysaki bir sanatçı topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olmalı.
Oysaki bir grafiker Ana Diline diğer yurttaşlarından 2 kat fazla sahip çıkmalı, çıkmayanları uyarmalı.
Hiçkimse bunları benden öğrenecek değil herhalde fakat birşeyleri savunurken öncelikle savunduğumuz şeylere biz riayet etmeliyiz. Aksi halde davamıza olan sadakatimize hiçkimseyi inandıramayız. Klavyeler yüzümüze "Evet efendim haklısınız." der arkamızdan halimize güler. :)
 
Kayıt
10 Mart 2009
Mesaj
43
Tepki
5
hakan bey öncelikle adım muhtemelen nergiz değil nergis.hangi cümlelerinize katıldıgıma gelince size cümle olarak vermicem genel olarak konuşmanıza katılıyorum.yani anlatmak istediklerinize katıldıgımı söylemek istedim kısaca.we kelimesi hakkında söylediklerinizde haklısınız.bu benim uzun süredir klavyemin bazı tuşlarının belli süreliğine bozuk olmasından kaynaklanan bir alışkanlıktı.ve sitede daha yeniyim.adını sen koy adlı panodada bir arkadasımız siz bu yazıyı yazdıktan ve ben yorum yaptıktan daha sonra beni bu harf için uyardı ve bende kesinlikle bir daha dikkat edeceğimi söyledim.o linkide size verebilirim.ve ondan sorada w harfi kullanmadım.linkte burda https://www.grafikerler.org/sinema/19291-adini-sen-koy-2009-a.html tarihine ve saatine lütfen dikkat edin.ve ben bu sitede yazanların diğerleri yalan yazıyor gibi bir tabir kullanmadım.söylediğim cümle tam olarak (ve ilk defa bu sitede gerçekleri söyleyen birisini gördüm ve mutlu oldum açıkçası.)bu cümleydi.ben sorumlu kişilerden bahsetmedim burda.sorumlu olan kişiler gayet işini iyi yapıyor.ben sadece bazı üyelerin samimi olmayan yorumlar yaptığını düşündüğümü söylemek istemiştim.ve bir çok kişinin grafiker olmayıp çok fazla fikirleri olmadığı halde kötü bir ya da yanlış bir çalışmaya çok iyi olmuş gibi yorumlar yazdıkları için söylemiştim.hatalrın görülmemesi gibi.yalan kelimesiyle ilgili bir şey kasdetmedim yani.samimilikle ilgiliydi.sanırım kelimeleri yanlış seçtim.ve şunu hatırlatmak isterimki kimse hatasız değildir.benim laptopumun bazı sorunları vardı ve bir hafta kadar önce geldi servisten.bende uzun süredir v harfi yerine w harfi kullanıyordum.beni yüz yüze tanıyan bir insan olsaydınız vatandaşlık olarak bir çok kişiye göre görevlerimi bildiğimi ve uyguladığımı anlardınız.hele de konuşma konusunda.
 
Yukarı Alt