Konulara Abone Olarak Yazılan Mesajlardan Anında Haberdar Olun ( Resimli Anlatım )

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Konu aboneliği; açmış olduğunuz konu/konulara ya da beğendiğiniz konulara gelen mesajların hızlı ve etkili bir şekilde takip edilmesini sağlar. Bu sayede abonesi olduğunuz konulara daha hızlı erişim imkanı sağlarsınız.

Bunun için yapmanız gerekenler aşağıda anlatılmıştır.

1. YÖNTEM

Açmış olduğunuz konuyu yada beğendiğiniz konuyu ( Abonesi olmayı düşündüğünüz ) görüntülediğiniz ekranda üst tarafta bulunan "Seçenekler" bağlantısına tıklayınız. Gelen listeden "Bu Konuya Abone Ol" seçeneğini tıklayarak bir sonraki adıma geçiniz.



Görüldüğü üzere varsayılan olarak "E-Mail ile haberdar edilmek istemiyorum" seçeneği gelmekte. Eğer hiçbir seçeneği seçmeden "Abonelik Ekle" butonuna basarsanız sistem mevcut konuyu abonelik olarak ekleyecektir. E-Mail seçeneklerinden birini seçerseniz konuya bir cevap yazıldığında size mail olarak uyarı verecektir.





2. YÖNTEM

Beğendiğiniz konunun altında bulunan "Quick Reply" yani "Hızlı Cevap" kısmında bulunan "Gelişmiş" butonuna basarak gelişmiş cevap yazma ekranına geliniz.




Gelen ekranda resimde görüldüğü gibi abonelik ayarlarıyla ilgili alan vardır. Burdan abonelik türünü seçebilirsiniz. Yalnız bu ekrandan abone olacağınız zaman mutlaka ilgili konuya cevap yazmanız gerekecektir. Aksi takdirde sistem size yazmanız gereken minumum karakteri yazmadınız şeklinde bir uyarı mesajı verecektir.




PEKİ KONU/KONULARA ABONE OLDUM AMA BUNLARI NASIL GÖRECEĞİM ?

Yukarda da anlattığım gibi e-mail seçeneklerinden birini seçmezseniz abone olduğunuz konulara "Kontrol Paneli" nizden bakmanız gerekecektir. Bunun için sayfanın üstünde bulunan "Yararlı Linkler" bağlantısına tıklayıp "Aboneliklerimi Göster" seçeneğini tıklamanız yada "Profiliiz" seçeneğini tıklamanız gereklidir.



Daha sonra resimde görüldüğü üzere abonelikler listelenecektir.



Abonelikten çıkmak istiyorsanız eğer ;

İlgili konu yada konuları seçip alttaki menülerden gerekli seçeneği seçebilirsiniz.



Yeni Abone Klasörleri Oluşturabilirsiniz ;

Abonesi olduğunuz konular çoksa ve bunlar arasında aradığınızı bulmakta zorlanıyorsanız eğer kendinize abonelik klasörleri tanımlayabilirsiniz. Bu sayede abone olurken istediğiniz klasörden bunları takip edebilirsiniz. Resimde görüldüğü gibi örnek olarak vektör abonelikleri ve psd abonelikleri klasörleri oluşturulmuştur.

 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
benim zorluk çektiğim işlemlerden biriydi
bu kadar ayrıntılı anlattığınız için ayrıca teşekkür ederim

elinize sağlık Abdullah bey
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Abonesi olduğum konularda kontrolü sağlayamıyorum. Şu an mesaj yazdığım her konu otomatik olarak aboneliklerime ekleniyor. Ben sadece kendi işaretlediklerim aboneliklerimde görünsün istiyorum ki istediğim an o konuya ulaşayım. Bu durumda bunun olmaması için, her mesaj yazdığımda "gelişmiş"e tıklayıp "abone olmak istemiyorum"u mu seçmeliyim? Daha kolay bir çözümü var mı bunun?
 
Yukarı Alt