Kutu harf tasarımı

Kayıt
26 Mayıs 2012
Mesaj
131
Tepki
8
merhabalar, corelde kutu harf tasarımı hakkında bilgisi olan varmı acaba saygılar.

şimdi tabelaya kutu harfler olacak fakat ben çalışmamı cdr uzantısında yollyacam,

merak ettiğim şudur tasarım olmayacak sadece yazı, ben corlede yazıyı sadece yazıp convertlemem yetiyormu?


yoksa yazıyı kutu şeklinde yapıpdamı yollamam gerekiyor


saygılar
 

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
2 Nisan 2009
Mesaj
2.954
Tepki
1.573
Lazere veya router için 2 boyut çizim convertli ve düşük versiyon corel dosyası göndermen yeter bence.
( en iyisi kesecek firmaya sor )
 

muratz

Üye
Kayıt
7 Haziran 2008
Mesaj
38
Tepki
0
Cevap verilmiş ama yine de net biçimde bu konuda çalışma yapan herkese faydalı olması açısından kısaca açıklayayım.
Kutu harf için siz sadece yazıyı yazıp, varsa amblem vs. ekleyip gönderiyorsunuz.Zaten harflerin yan kısımlarını kesmek, köşebent atmak gibi işler tamamen imalat-montaj alanı içine girdiğinden bunu işi yapan yer ayarlıyor.Hatta piyasanın hemen hemen tamamında bu işlem el mahareti ile yapılıyor.
Siz sadece yazıyı yazıp , convert edip gönderirseniz yeterli olur diyoruz.Bununla beraber duruma göre yapılabilecek ekstraları da aktaralım ki eksik bilgilendirme olmasın:
1-Harflerin yapısı çok ince girintiler ve birbirine yakın kenar hatlarından oluşmazsa daha iyi işçilik çıkar.Dolayısıyla bir mecburiyet yoksa uygun font seçimine dikkat edilmeli.
2-Bir tercih sözkonusu ise harflerin kenar kalınlıkları, yani kutu yükseklikleri de kaç santim olacaksa işi yapan imalatçıya dosya ile beraber bildirilmeli.
3-Şayet harf kenarlarına köşebent vs. bir takım aksesuarlar isteniyorsa kalınlıkları da belirtilerek işin içine not edilmeli.
4-Tabelanın kutu harfli biçimi bilgi verici mahiyette gerek görülüyorsa bir görsel olarak hazırlanıp işe eklenebilir.
Bazı kesim yapan yerler (şeritleri hazırlamak için) harflerin kenar uzunluklarının toplamını (fiyat vermeye yarıyor) sorabilirler.Bu iş için imalatçı kendi yöntemlerini kullanabilir.(Dosyayı Autocad ile açıp ölçüleri orada görmek gibi)Ek bir bilgi olarak bunu da söyleyelim ki corel draw için bu işlemi yapan macrolar var.
Bütün bunların sonunda, yazıyı ölçülerini vererek yazıp ,convert edip gönderdiğiniz yerle bütün ayrıntıları yüz yüze görüşmek, örnek kutu çeşitlerinden görerek seçim yapmak en mantıklı ve yaygın yöntemdir.

Kolay gelsin.
 
Yukarı Alt