LED TV'den sonra sırada LAZER TV var!

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89


Lazer Tv'nin geleceği parlak görünüyor. HDI plazmalara göre daha tasarruflu. Lazer projeksiyonlu televizyonlar teoride büyük bir hacme sahip olmakla birlikte parlak renk, uzun ömür ve düşük güç tüketimini bir arada sunan bu televizyonların ince bir tasarımda tüketici karşısına çıkması planlanıyor.
Mitsubishi bir yıl önce bu özellikleri taşıyan LazerVue projeksiyon setini tanıtmıştı. Geçen hafta ise Sony, Sharp, JVC, Hitachi ve Mitsubishi'den mühendisler ve üç boyut uzmanları Kaliforniya Los Gatos'da düzenlenen bir seminerde HDI'ın sunduğu100 inçlik, arka projeksiyonlu, üç boyutlu televizyonun ilk örneğini incelediler. Bu televizyon, 65 inçlik Mitsubishi LaserVue'dan daha büyüktü. İncelemelere göre Mitsubishi'nin setleri pahalı çekim merceği ve üç boyut için kızılötesi verici gerektirirken, HDI daha ucuz polarize mercek kullanıyordu.
HDI ışık setleri şimdilik kırmızı, yeşil ve mavi lazerlerden oluşuyor. Ayrıca HDI'ın bu tasarımı enerji verimliliği sağlıyor ve bu 100 inçlik prototip 190 watt harcıyor. Oysa bugün bir Energy-Star etiketli 50 inçlik Panasonic plazma 388 watt harcıyor. Genel anlamda, HDI, plazma ile kıyaslandığında yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığına dair garanti veriyor.
HDI hatta Mitsubishi 24 ay gibi kısa bir süre içinde televizyonlarının üretimde olacağını söylüyor. Şimdilik kimse bu çabalara karşılık vermezken, lazer sürümlü 3 boyutlu televizyon kısa bir sürede büyük ilgi görebilir.

Lazer TV'nin getireceği bazı avantajlar

  • Plazma ve LCD TV'lerin yarısı ağırlığında, düşük üretim maliyeti
  • Plazma ve LCD TV'lerin harcadığı gücün dörtte biriyle çalışabilmesi
  • İncelikte Plazma ve LCD'lerle yarışabilecek olması
  • üstün renk genişliği (colour gamut)
  • 50.000 saat çalışma ömrü
  • Lazer'in ömrü boyunca tam performansta çalışması, resim kalitesinde Plazma ve LCD'lere göre zamanla azalma olmaması











Kaynak
Grafikhaber.net
 
Yukarı Alt