logo etrafına güneş ışığı ve çizgili arka plan

jimraynor

Üye
Kayıt
17 Ağustos 2012
Mesaj
13
Tepki
0
Merhaba öncelikle belirtmek isterim ki Forumunuz çok güzel. Benim gibi photoshopa yeni başlayan arkadaşlara birçok konuda yardımcı olacaktır.


Linkteki resimdeki gibi bir logo yapmaya çalışıyorum ama arka planı gradient tool yaparak yapmaya çalıştım olmadı. AYnı şekilde logo etrafına olan ışığı da blendin options'tan outer glow diyorum ama güneş ışığı gibi olmuyor daha çok bir tabağın etrafına su dökülmüş gibi oluyor. Yani ışık şiddeti değişmiyor.

http://www.hdwallpaperscollection.com/wp-content/uploads/2012/02/Download-Chelsea-Logo-Wallpaper-HD.jpg
 

cem1987_

Üye
Kayıt
2 Haziran 2012
Mesaj
71
Tepki
1
alevli yazı yapmayı biliyorsal çizdigin yuvarlaga alev effeckti uygulamasınıda bilirsin kolay gelsin
 

jimraynor

Üye
Kayıt
17 Ağustos 2012
Mesaj
13
Tepki
0
Sayın cem 1987,

Alevli yazı yazmayı biliyorum demedim bildiğim blending ayarlarını anlattım. Heralde bilsem bu forumda bu soruyu sormazdım.
 

cem1987_

Üye
Kayıt
2 Haziran 2012
Mesaj
71
Tepki
1
bu güneş effeckti degil güneş effectinde kızıllıkta olur sen sadece ışık efekti uygulamışın güneşin ortasında yuvarlak olması gerekir alev efekti yok sadece bir ışık efekti ile olayı bitirmişşin:)neyse boşver yaptıgın kadar hadi kolay gelsin
 

jimraynor

Üye
Kayıt
17 Ağustos 2012
Mesaj
13
Tepki
0
Sn cem1987,

Yardım etmediğiniz gibi bir de yardım etmeye çalışanları eleştiriyorsunuz.

murat bey yardımınız için teşekkür ederim. uygulamanızda ki background'ı kaldırdım png'yi gördüm lakin png olarak sizin psd'yi kaydedemiyorum. png uzantı çıkmıyor. Çalışmanıza herhangi bir logo eklemeye çalıştığımda ise aşağıdaki uyarıyı veriyor.

"could not place the document because the has an input-only color profile"

bunu nasıl aşabilirim.

iyi çalışmalar.
 

kerem0209

Üye
Kayıt
18 Temmuz 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Arkadaşım kolay gelsin. Photoshopta logo tasarlamak efectleri uygulamak zor ama güzeldir. Şimdi söyliceğim şeyi ne kadar kullandın bilmiyorum. Ama çok detaycılıkla kullanırsan bu gibi birşey elde edersin.

Ben cs6 tr kullanıyorum
Çalışmadan önce yeni katman oluştur
Boya fırçasını alıp rengini ayarla,üst taraflardan ton dengeleri yüksek olsun 100 olmak zorunda değil,
sonra nesne üzerinde fırçanın büyüklüğünü ayarlıyıp,dediğim gbi ince çalıiş
sonra herşey bitince gauss bulanıklığı ver fakatt derecesini ayarla biraz daha öne getir. Renk parçalanıp belli olucaktır
Sonra sağ köşede renk ayarları var biliyorsun. Normal,renk parlıklığı...vs oralardan çalıştığın resme uyarğa. Sönük kalırsa baktın yetmedi.

Arkşadaşın gönderdiği güneş gibi parlak bir resim gördüm. Hatta biri dalga geçmiş. Onu keş arkaya koy,koyulaştır. veya ekran moduna al artık dış ısımanın ortam halini verdin demektir.

Başarılar
 
Yukarı Alt