Logo hazırlama hakkında bir soru

koza300

Üye
Kayıt
8 Şubat 2014
Mesaj
1
Tepki
0
Bir logo tasarım yarışmasına gireceğim ancak bu ilk denemem olacağı için tam olarak bilemiyorum.Yarışmada Adobe Illustrator, Adobe Photoshop ya da CorelDraw gibi proğramların adı geçiyor.Bu proğramları satın almak gerekir mi, yoksa bu proğramların deneme sürümleriyle logo hazırlayabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 

muratamam

Yazar
Kayıt
12 Temmuz 2010
Mesaj
479
Tepki
364
Programlara geçmeden önceki çok uzun sıralamayı "tekrar" hatırlatacak olursak:

Ben tasarımcılara, gelen stajyerlere, öğrencilere diyorum ki; “Arkadaşlar, sakın bilgisayar başına oturup dizayn yapmayın. Kağıtta çözün, fikri oluşturun, sonra kalemi, Photoshop’u elinize alırsınız, orada yaparsınız.” Gelen öğrencilere bakıyorum, temel sanat eğitimi aldınız mı diyorum; “O ne abi?” diyorlar. Ben akademide net bir yıl, full time temel sanat eğitimi aldım. Bize kompozisyonu, lekeyi öğrettiler, perspektifi, algıyı, fotoğrafı anlattılar. Biz belli başlı fontları elle yazdık kocaman kocaman. Afişler yazdık elle. Niye? Çünkü yazının anatomisi böyle. Bir kere Türkiye’de tipografi ustası yetişmiyor. Çünkü oturuyor bilgisayar başına, fontlar hazır. Dün konuşuyorduk, niye Türkiye’den font tasarımcısı çıkmıyor? Niye çıksın ki? Adam oturduğu yerde fontu buluyor ekranda, pata küte pata küte gidiyor.
http://www.photoshopmagazin.com/dergi/2006/04/fevzi_yazici.html

Her şeyden önce bir uzmanlık konusunu herkesin katıldığı ve uzman olmayanların değerlendirdiği bir yarışmaya dönüştürmek son derece yanlıştı. Daha önce benzer yarışmalarda hasbelkader jüri üyeliği yaptığım için biliyorum, beş bin başvuru arasından beş tane düzgün iş bulabilirseniz şanslısınız demektir. Bu da önemli değil, o beş tane işin yukarıda sözünü ettiğim kriterlere uygun olma ihtimali ise sıfırdır.

http://selimtuncer.blogspot.com/2012/05/bana-bunun-franklin-gothicini-yapabilir.html

https://www.grafikerler.org/konu/grafik-tasarimci-olmak-icin-neler-yapilmalidir.38089/
https://www.grafikerler.org/konu/logo-tasarim-sureci.38004/
https://www.grafikerler.org/konu/neden-hemencecik-olmuyor-yaa.38980/
 
Son düzenleme:
Yukarı Alt