Logo/Logotype çalışmalarımdan

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@panografik

Çok teşekkürler :)
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
@buraksahin3

"PORTFOLYO" demek istediniz galiba... Evet var birkaç çalışmam. :)
 

neoberg

Üye
Kayıt
7 Eylül 2011
Mesaj
13
Tepki
0
Merhabalar, Pelikan ve Truva dışında en son eklediklerinizin büyük bölümü gayet başarılı bence. Tabi ki bir logoya eleştiri yapmak 1-2 satırda yapılacak iş değil ama kısaca fikirlerimi özetlemek istiyorum. Umarım yapıcı algılarsınız eleştirilerimi :)

Pelikan çalışmasında "optik" yazısı tipografik olarak ve ara boşluk olarak sanki logonun yanındaki başka bir logonun parçasıymış da yanlışlıkla kadraja girmiş gibi duruyor bence :) Gözüme çarpan en büyük sıkıntı buydu. Onun dışında, gaga soyutlaması pek açık değil gibi sanki.
Truvada da daha basitçe bir şekil kullanmanız bence daha başarılı olurdu. Bu şekliyle çok gözü yoruyor ve akılda kalıcılığı pek yok gibi.
Her iki çalışma da modern çizgiden uzak görünüyor.
Ama diğer logolarda sanki evrim geçirmişsiniz gibi gördüm :) Yoğun bir inceleme, pratik ve yaşam tarzında değişiklik yapmışsınız sanırım :) Gayet de iyi olmuş.
Yalnız; bu benim tamamen kişisel görüşümdür ve estetik vb. ile ilgili değil tamamen teknik bir konudur; her zaman logotype dışındaki şekillerin, simgenin vs. küçültme sınırının logotype ile eşit seviyede olması gerektiğine inanırım. Yani logotypeın okunabildiği en küçük boyutta diğer şekiller de algılanabilmelidir :) bence.
 
Yukarı Alt