Logo paylaşımı/isteği yapmadan önce mutlaka okuyunuz.

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
İlk önce Grafik Tasarım sanatının bir "MESLEK" olduğunu belirtmek isterim. Ve her meslekte olduğu gibi, bu sanatı icra eden kişiler de hayatlarını idame ettirmek durumundadır ve bunu meslekleri sayesinde yaparlar.
Herhangi bir tasarım esnasında kullanacağınız, daha önceden yapılmış kurumsal logolar dışında (Coca-cola, adidas, vestel, arçelik vs...) Kendinize özel logo işteği, "paylaşım" kategorisine girmez.
"Arkadaşlar ismim şu. Rica etsem bana bir logo..." Şeklindeki istekler hem bu mesleği yapanların emeklerine saygısızlık, hem de uygunsuz isteklerdir. Bu tür istekler silinecektir. Kendinize veya firmanıza özel isteyeceğiniz logolar için, "freelance işverenler" bölümüne konu açabilirsiniz.
Veya gerekli başlıklar altında arama yaparak, ilgili programlar hakkında gerekli bilgiyi edinerek kendiniz yapma yoluna gidebilirsiniz.
Kişisel veya kurumsal olmayan ve maddi amaç gütmeyen diğer etkinliklerde kullanılacak logo veya afiş vs. için ise (Kimsesizler, engelliler, gaziler, yaşlılar vs..) yönetim ile irtibata geçip bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca daha kapsamlı projeler için ise, forumumuz tarafından organize edilen bir yarışma düzenleyebilir ve yine bu konu hakkında forum yöneticilerinden ayrıntılı bilgi isteyebilirsiniz.

"Bu kadar küçük bir logo için para alınmazmış. Arkadaşlar öyle söyledi" şeklinde bir bahaneyle konu açmak isterseniz, o "arkadaşlarınızdan" yardım talep edebilirsiniz.
Tasarımın büyüğü küçüğü olmaz. Her emeğin bir karşılığı vardır ve Grafik Tasarım sanatı bir "hobi" değil "meslek"tir.
iyi paylaşımlar.
 
Kayıt
20 Aralık 2011
Mesaj
1
Tepki
0
çocuğum için okulda ödev vermişler aile logonuzu yapın diye bana yardım ederseniz çok sevinirim.
aile baş harflerimizden bi şekilli loga yapabilirmisiniz.çiçek içinde ve ya şekil gibi bişeyler. sabah okula götürecek en kısa zamanda olursa çok sevinirim.

teşekkürler.

pardon baş harfleri yazmayı atlamışım.
HGGE
 

Ozgul

Üye
Kayıt
2 Eylül 2010
Mesaj
808
Tepki
57
Bir de okuma alışkanlığını kazanabilseydik...

Konu güncel!
 
Kayıt
25 Aralık 2011
Mesaj
24
Tepki
2
@HGGE-ÖZTÜRK



Şu yorumu görünce aklıma, sakız reklamındaki o yaşlı amcalar geldi...


Tepkilerini hatırlarsInız, şöyle İdi :


" VUUUUUUUUUUUU!!!!! "
 
Kayıt
26 Mayıs 2013
Mesaj
3
Tepki
0
Bu çok doğru. Vay efendim neymiş on dakikalık şeye bir sürü para isteniyormuş. Sen marketten bir şey alırken bu çok küçük para almayın diyemiyorsan bu işte de diyemezsin ki biz bir sanatı icra ediyoruz. Emek verilen hiç bir şeye bu şekilde muamele edilmez.
 
Yukarı Alt