Microsoft Office 2007 de Gizli Bilgiler Nasıl Temizlenir?

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Hepimiz Microsoft WORD programını kullanırız ancak bu programı kullanırken hazırlanan WORD belgelerinin içeriğinde bize ait bilgilerin de kayıt edildiğini bilenlerin sayısı oldukça azdır

Office 2003 dönemlerinde microsoft firmasının RHDTOOL.exe (Remove Hidden Data Tool) adında bir eklenti aracı ile dokümanların içeriğindeki gizli bilgilerimizi temizleyebiliyorduk.
Ancak 2007 version çıktığında bu yazılımı kullanamaz olduk. Fakat; biraz WORD programını incelersek bu özelliğin aslında program içersinde geldiğini de görebiliriz.
Bunun için WORD programında OFFICE butonuna basarak DOSYA menümüzü açalım, daha sonra HAZIRLA menüsünden sağ tarafa geçerek BELGEYİ İNCELE kısmına girelim



daha sonra gelen ekrandan tüm seçimleri işaretleyin ve DENETLE butonuna basın. Size bir rapor sunacaktır bu kısa raporda TÜMÜNÜ KALDIR butonlarına basarak tüm verileri WORD belgenizden kaldırabilirsiniz.
Unutmayın ki; bu yöntemle WORD belgenizde bulunan GÖZDEN GEÇİRME geçmişinide temizleyebilir ve belgenizi korkmadan birilerine gönderebilirsiniz.




Kaynak
Burak ŞEKERCİOĞLU
 
Yukarı Alt