Microsoft Yama Rekoru Kırdı

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89


Microsoft işletim sistemlerinde güvenlik açıkları ve diğer hataları gidermek için düzenli olarak yamalar yayınlar. Firmanın 2008'in ikinci altı aylık sürecinde yayınladığı yamalar rekor seviyeye ulaştı. Bu zaman diliminde tam 48 yama paketi yayınlayan Microsoft, bu paketler sayesinde 97 farklı güvenlik açığı veya hatayı giderdi. Aynı yılın ilk yarısında ise 36 yama paketi ile sadece 58 açık ve hata giderilmişti.

Firma adına konuyla ilgili açıklama yapan Vinnie Gullotto, bu artışın özellikle Microsoft'un konuyla ilgili yöntemlerinin değişimi nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti. Microsoft güvenlik raporunda, bu dönemde tespit edilen güvenlik açıklarının artışına değinmesine rağmen Gullotto, "güvenlik açığı ve yazılım hataları oranı önceki dönemlere göre değişiklik göstermedi" diye konuştu. Bu dönemde Microsoft'un güvenlik açığı konusunda en çok mücadele ettiği konu ise Conficker virüsünün kullandığı yöntemleri kapatmak oldu.

Gullotto ayrıca eski ve yeni sistemleri karşılaştırarak, Vista SP1 kullanıcılarının, XP SP3 kullanıcılarına göre %61 daha az güvenlik riski ile uğraşmak zorunda kaldıklarını ve bunun başlıca sebebinin de Vista'nın daha güçlü güvenlik yapısı olduğunu ifade etti.
 
Yukarı Alt