Microsoft’tan dokunmatik ekranlara özel office

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Microsoft iPad için Office versiyonunu kısa süre önce AppStore’da yayınlanmış, bununla birlikte diğer tabletler ve dokunmatik cihazlariçin benzeri bir Office uygulamasının geleceği de söylenmeye başlamıştı. Söylentiler doğru çıktı ve Microsoft, Build 2014 etkinliğinde Windows’lu dokunmatik cihazlar için Office yazılımını tanıttı.



Tanıtılan Office ürünü iPad için Office ürünü ile benzerlikler taşımakta ancak ürünün Windowscihazlar için yeniden yaratıldığını söyleyebiliriz. Standart bir Office ürünü olarak görünen bu versiyonun butonları ve kullanımı tamamen dokunma odaklı olarak tasarlanmış. Dokunmatik Office’in sunduğu nimetler arasında ise parmağınızla daire oluşturup nesneyi içine alabilme, nesneleri sürükleme, büyütme ve küçültme gibi birçok işlem yer alıyor.

Şuan beta aşamasında olan dokunmatik Windows’lar için Office yazılımında bazı eksiklikler var ve birçok şey verimli ve düzgün çalışmıyor. Yeni yazılımın ne zaman tam anlamıyla biteceğini ve kullanıcıya ne zaman sunulacağı hakkında bilgi vermeyen Microsoft, şimdiden ürünü sabırsızlıkla bekleyen bir kitle oluşturdu.





.
 
Yukarı Alt