Mock up Nasıl Yapılır

Kayıt
27 Haziran 2009
Mesaj
37
Tepki
0
Selamunaleyküm


Photoshopta mockup yapımı hakkında yardım ederseniz memnun olurum.İyi forumlar


Selametle...:grafikerler:
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Öncelikle mock up yapımından kastınız nedir ?Mock up örnek model demektir.Neyin mock up'ını yapmak istiyorsunuz ?Bir tshirt tasarladınız üzerine giydirecek t-shirt mock up'ı mı istiyorsunuz gibi gibi gibi uzatılır mock up konusu .. Sorunuzu biraz daha özele indirgemeniz rica olunur ..


Buradan nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

https://www.grafikerler.org/photoshop-dersleri/43543-mock-up-kullanimi-video-anlatim.html

https://www.grafikerler.org/mock-up/47141-mock-up-nasil-hazirlanir.html
 
Kayıt
27 Haziran 2009
Mesaj
37
Tepki
0
Mockuptan kastım herhangi bir şey örnek tişört,kartvizit,antetli kağıt,dış mekan reklamvs. bunun gibi , Murat hocamın paylaştığı video ise mockup'a nasıl yerleştirme yapılır benim istediğim mockup 0'dan nasıl yapılır.
 

olcanlok

Üye
Kayıt
10 Ağustos 2010
Mesaj
3
Tepki
0
Mockup, tasarımı yapılacak ürünün değişkenliğine göre farklılık gösterir. Eğer bir web tasarımı yapmak istiyorsanız. Balsamiq Mockup programını önerebilirim. Onun haricinde mockup ın amacı kafanızda belirlediğiniz nesneleri ( Logo vs.) tasarımı yapacağınız alan üzerinde yerini belirlemektir. Bu yüzden mockup nasıl yapabilirim i biraz açarsanız sevinirim.

Saygılar.
 
Kayıt
27 Haziran 2009
Mesaj
37
Tepki
0
Yolda yürürken bi tabela gördüm , resmini çektim ve o tabeladaki reklamın yerine başka bir reklam koyacağım tabki benim görselim orada sonradan konmuş gibi durmayacak mockup'un layerındaki efektler onu gerçekten orada imiş gibi gösterecek..
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Mesela ben yakınlarda bir t-shirt mockup için basit bir bilgi paylaşmıştım hemen buraya da ekliyorum yazdığım mesajı belki işine yarar :)

T-shirt üzerine giydirmek için hazır şablon kullandım.Fakat hazır şablon yoksa bile hazırlamak çok kolay..Bir t-shirt fotografı çekip dekupe yapın, altına yeni bir layer açın ve dekupe için yaptığınız seçimi çağırıp paint bucket tool ile renklendirin.Ardından tekrar dekupe yaptığınız layer a gelin, layer modu ve şeffaflık ayarları ile oynayın...Sonrasında tasarımınızı bu oluşturduğunuz iki layer arasına çağırıp tekrar görüntüde yakalamak istediğiniz ayarlamaları yapın.
..ta ta ta tamm işte bu kadar gönül isterdi ki görsel anlatımını yapayım ama şu an bunun için imkanım yok

Aslında tüm bu tarz mock uplarda mantık bu şekilde işliyor.. Demişsiniz ki yoldan geçerken reklam tabelası gördüm.. Bunun için önce tabelanın içini temizleyip düz bir renk verin sonraki layer da kendi görselinizi ekleyin .. Üzerine bir katman daha ekleyin tekrar kendi tasarımınız olsun .. Sonra efekt kısmında istediğiniz efektle ve layer modu kısmından dilediğiniz mod ile istediğiniz görüntüüyü yakalayın.. Bir kaç kere denemeden sonra güzel işler ortaya çıkabiliyor ..
 

ayilmaz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
31 Ocak 2012
Mesaj
66
Tepki
2
abi çok basitsiniz yaa.. adam ne sormuş siz neler geveliyorsunuz adam belli ki böyle bişeyler istiyor

istiyorhttp://dribbble.s3.amazonaws.com/users/2431/screenshots/635558/mockup.png

http://psdsources.net/wp-content/uploads/2012/09/Corporate-Identity-Branding-Mock-Ups-Templates.jpg

bilmiyorsanuz kasmayın biliyormuşda karşı taraf yanlış soruyor havasına girmenin anlamı yok!

kardeş o işi en güzel 3d programlarda yapabilirsin forumda Hasan bey'in bununla alakalı bi çalışması var
 
Yukarı Alt