Osmanlı kedileri bu sergide

Yasemin Ertosun

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
21 Haziran 2009
Mesaj
768
Tepki
39


Bersay İletişim Enstitüsü; halk fukaraları, dişi sultanlar, reziller ve vezirler koleksiyonlarıyla Osmanlı döneminde yaşamış tüm kedileri konu alan Efsun Güneş’in “Cattoman Empire” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Eğitici, estetik, eğlenceli, güncel ve nitelikli bilgi donanımı ile derinlikli bir dünya görüşü sağlamayı amaçlayan iletişimde mükemmellik merkezi Bersay İletişim Enstitüsü, yeni bir sergiyi daha konuk ediyor.


Enstitünün bu defaki konuğu olan Efsun Güneş’in “Cattoman Empire” sergisi halk fukaraları, dişi sultanlar, reziller ve vezirler koleksiyonlarıyla Osmanlı döneminde yaşamış tüm kedileri konu alıyor.

Bugünün İstanbul kedilerinde, Cattoman Empire zamanı kedilerinin ihtişamı ve soyluluğunun gözlendiğini ifade eden sanatçı Efsun Güneş, resimlerindeki kedilerin mahsun ve mağrur ifadelerinin, o saltanatlı günlerden bu zor günlere dönüşen hayatlarının bir yansıması olduğunu belirtiyor.

Bolluk ve bereketin kedilerini simgeleyen resimlerinde kullandığı canlı renklerle o dönemin mücevherlerine, kıymetli taşlarına gönderme yapan Güneş’in 29 eserden oluşan sergisi 28 Şubat’a kadar Bersay İletişim Enstitüsü’nde gezilebilir.
 
Yukarı Alt