Peen tool ile ışık efekti yapma (resimli anlatım)

Kayıt
8 Eylül 2011
Mesaj
24
Tepki
4
İlk başta ben 1920x1080 pixel yeni sayfa açtım. Sonrasında brush tool alarak cizgimizin kalınlığını belirliyoruz.Hardness ayarını 0 yapıyoruz. Resimde zaten herşey açık :)





Sonrasında pen tool alarak bir çizgi atıyoruz . Asıl işimiz işte şimdi başlıyor. İsterseniz bir insanın etrafından gecirin yada bir yazının etrafını dolandırın ben şimdilik sade bir çizik attım.






Sağ tıklayarak stroke pad seçeneğini seçiyoruz.




Çıkan küçük pencerede simulate pressure seçeneği işaretli olursa çizgimizin başı ve sonu küçük olacaktır ama işaretli olmazsa bu secenek normal sıradan bi çizik atmış gibi olacak bunu en iyi siz kendiniz deneyerek öğrenirsiniz.



Ok butonuna tıklıyoruz ve sağ tıklayarak delete path diyoruzböylece efektimiz bitti.






Blending options menüsünden daha sonra ışıklandırma gölge gibi ayrıntıları yaparsınız. Bu benim ilk dersimdi inşallah gerekli ilgi alaka gelirse devamıda gelicektir. Birde ben zaten biliyordum bune falan dicek arkadaslar yorum dahi atmasınlar kimse annesinin karnında photoshop bilmiyordu.:)
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Emeğinize sağlık ..
Resimleri görüntü olarak yüklesek uygulamamız daha kolay olacak sanırım ...
 

JCor

Üye
Kayıt
11 Kasım 2012
Mesaj
1
Tepki
0
Dersin için teşekkürler kardeşte bu s yi bi türlü yapamıyorum :)
 

ReaLuNReaL

Üye
Kayıt
17 Kasım 2012
Mesaj
9
Tepki
2
@JCor

pen tool ile çizim yapıldıktan sonra yine pen tool araç çubuğumuzun altında add anchore point dersen çizgi üzerinde 1-2 tane nokta belirleyerek çizgiyi eğip bükebilirsin.
 
Yukarı Alt