Photoshop Çalışma Arka Planı Hatası

HakanDogan

Üye
Kayıt
14 Aralık 2012
Mesaj
2
Tepki
0
İyi günler arkadaşlar,
Photoshop CS6'yı ilk defa kullanmak istedim kurdum ve sürekli arkaplanın rengi değişiyor. Bazen pixel görünümü veriyor bazen kararıyor yani hiç bir anlam veremedim. Mesela Yazının layerini düzenlemek istiyorum girince hemen arkaplan rengi değişiyor. Performans ayarlarına baktım garip bi ayar falan bulamadım. Ekran kartım paylaşımlı 3.750 gb ram 8 gb ama resimdeki gibi sürekli photoshopun çalışma arka plan rengi değişiyor. Ekran Kartım ATI Mobilty Radeon HD 5650 ve en son driver yüklenmiş durumda. Yardımlarınız için teşekkürler.

 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Öncelikle eklediğim resimdeki uyarıları dikkate alın.
Onları elediyseniz yazılımsal bir sıkıntı olasılığını değerlendirerek şunu yapmayı deneyin.

Program kısayoluna çift tıklar tıklamaz klavyeden aynı anda Shift+Ctrl+Alt tuşlarına basıyoruz, (CS5'e kadar bu şekildeydi,değişti mi bilmem) çıkan soruya Evet/Yes/Okey komutunu veriyoruz.
Peki böyle yaparak ne yapmış oluyoruz?
Programdaki User ayarlarını silerek yerine orjinal ayarları getiriyoruz.
Kolay gelsin.
 

hediye54

Üye
Kayıt
8 Aralık 2012
Mesaj
98
Tepki
21
transparan seçme white seçili olmalı ve olmaz ise mode ayarından rgb seç
 

HakanDogan

Üye
Kayıt
14 Aralık 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Arkadaşlar yazılımsal bir hata görmedim çünkü kendi sitelerinden indirdim dosyayı. Ayrıca arkaplan transparent değil çalışma arkaplanı ile ilgili sıkıntım var. Şöyle anlatayım; Mesela Çalışma arkaplanı koyu gri, ctrl+ ile yakınlaştırınca siyah oluyor uzaklaştırınca transparent oluyor yani öyle bir sıkıntı sanki ekran yanıp sönüyor. Dediğim gibi güncellenmiş ekran kartım var ve 3.750 gb'a kadar paylaşımlıdır. Sorun nasıl çözülür bilmiyorum ama canımı baya sıktı : ((
 

tarkan0009

Üye
Kayıt
2 Ocak 2011
Mesaj
8
Tepki
0
@HakanDogan

Photoshop uygulamasında, Düzen> Tercihler> Performans. Gelişmiş Ayarlar'ı seçin. Çizim Modu açılır menüsünden Temel seç. iletişim kutularını kapatmak için Tamam düğmesini tıklatın.
prg kapat tekrar aç düzelcek....diğer öneriler yanlış...
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
@tarkan0009

Bir olasılığa yanlış demek gerçekten de çok komik olmuş, bakın "Olasılıklar" yazmışız
konuya,bunun anlamını algılayabiliyor musunuz?
Konuyu hangi organınız ile incelediniz bilemiyorum (heyecanlı tavırlar) fakat lütfen böyle ben bilirim, benden sorulur, onlar yanlış bu doğru şeklinde karakterlere bürünmeyin, bakın iki kişi yardım amaçlı yorum yazmış bu konuya, birbirlerinin fikirlerini eleştirmek yerine kişiye yön göstermeye çalışmışlar ki istenen,olması gereken bu, siz de böyle yapın, bir bilginiz varsa paylaşın, küstahlık ile yardım yapılmaması gerektiğini bilin, kaldıki benim önerilerime de "yanlış" yazmışsınız, bunu neye dayanarak yazdınız, hangi hataya göre?
Ya da günde kaç mesaj okuyor, kaç hataya cevap yazıyorsunuz, ya da daha doğrusu ne kadar zamandır bu meslekte deneyim halindesiniz?
Konu sahibinin eklediği görsel hakkında olasılıklardır bizim yazdıklarımız.

Son olarak, bahsettiğiniz PS değil, daha birçok program ile "adam perişan etmiş, edebilecek" AUTODESK, ADOBE BELGELİ grafikerler var bu forumda, onlar böyle davranmıyorken...
İşte fark şu ki onların bu meslekte edindiği bir tecrübe daha var "Alçakgönüllülük"
Lüteratüre girmiş bir gerçek var: Kişi bir işte ne kadar profesyonel ise o işte de o kadar alçakgönüllüdür.

Lütfen bu konuda daha dikkatli olalım, olmayanları uyaralım...
 
Kayıt
7 Şubat 2013
Mesaj
16
Tepki
0
Merhabalar, Kısa yolu CTRL+K ile açtığımızda, Performance ayarlarına giriyoruz ve " Use Graphic Processor " İşaretini kaldırıyoruz OK Diyoruz.... Çalışmamız varsa eğer kayıt edelim ve programımızı tekrar açalım sorunumuz düzelecektir. Bende aynı sorunu yaşamıştım ama daha önce yaşamamıştım ama sorunumuzun çözümü olduğu için mutluyum.

Türkçe olarak tekrardan aynı işlemleri uyguluyoruz. CTRL+K Performans ayarlarına giriyoruz. "Grafik İşlemcisini Kullan" Seçili durumdadır. "İşaretini kaldırıyoruz". Tamam Diyoruz... Ve programımızı tekrar açıyoruz.

Umarım Hakan Doğan arkadaşımız sorununu daha önceden çözmüştür.. İyi forumlar dilerim.
 
Yukarı Alt