Photoshop CS4 ile gelen Devrim : Content Aware Scale

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Scale (Ölçekleme) araçları Photoshop‘un en temel araçlarıdır.
Tasarımlarınızda birçok sefer karşımıza çıkan mesela enine uzun fotoğraflarınızı kare şekline getirmek için mecbur Crop (Kırpma) işlemine başvuruyor ve içerikten bazı kısımlardan vazgeçiyorduk, veya boyuna uzun gelen bir görseli enine uzun çevirmek görselin ratiosu yani oranını bozmadan yapmak çok zordu ve yine Crop Tool devreye giriyordu. Ancak artık Content Aware Scale ile bu işler sorun olmaktan çıkıyor.



Aşağıdaki gibi bir görselimiz olduğunu düşünelim. Bu görsel enine uzun bir görsel. Bu görsel seçiliyken Edit-Content Aware Scale dedikten sonra Transform tool ile sadece enine ölçeklendirmeye başlayalım.



Normal şartlarsa fotoğrafımız deforme olması gerekirken Photoshop Content Aware Scale sayesinde içeriği analiz ederek benzer pikselleri optimize ederek kaldırıyor ve bu sayede tüm botlarımız ve arkaplanımızda kaybolmadan görselimiz kare boyutlarına geliyor.




Photoshop – Content Aware Scale içerisinde ek olarak " Protect Skin Tones " diğer ek insan ten rengini analiz ettirerek o kısımları deforme etmeden yapıyor. Sadece bu Tool için bile CS4‘e geçilebilir.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Photoshop'un bu sürümünü kullanıyorum ve gerçektende bu özellik bi devrim gibi:)
Teşekkürler..
 

Samet Abi

Üye
Kayıt
7 Kasım 2008
Mesaj
52
Tepki
0
cs3 ten sonra o baya bir kullanımı zor geldi bana sag taraftaki menü dizilişi filan corel gibi olmuş sanırım ekran dümdüzz çizim alanı oluşumu içinn genişş.
 
Kayıt
7 Ocak 2009
Mesaj
534
Tepki
7
Ben de CS4 kullanıyorum dediklerini uygulayacağım sizlerin (bu sitenin ) sayesinde o programın neler yapabildiğini öğreniyoruz teşekkürler....
 
Yukarı Alt