Photoshop web tasarım dersleri - 8 - dropdown (açılır) menü yapımı

Kayıt
30 Aralık 2013
Mesaj
18
Tepki
43

Photoshopta Açılır Menü / Dropdown Menü Yapımı


Web sitelerinde menüler, site haritası görevi görür. Tüm kategorilere menüler yardımıyla ulaşırız. Haliyle tasarladığımız menülerin de ulaşılabilir, dikkat çekici ve anlaşılır olması oldukça önemli hale gelir. Ulaşılırlığı kolaylaştırmak ve tek düze bir sisteme yerleştirmek içinse dropdown menüler yani açılır menüler sıkça kullanılır.

Bir slider, arama kutusu, üye girişi, haberler, duyurular her sitede kullanılması zorunlu değildir. Ancak menüler için aynı şey geçerli sayılmaz. Eğer siteniz tek bir sayfadan oluşmuyorsa, ikinci sayfaya geçmek için en az bir menüye ihtiyacınız var. Bu menüler içerisinde de alt başlıklar oluşturduysanız alt menülere yani açılır menülere de ihtiyaç duyacaksınız.

Ben web tasarımında menüleri, bir insandaki kravata benzetirim. Ne kadar şık ve takıma uygun bir tasarım tercihi yapılırsa, kullanıcı site içerisinde gezinirken sizden, yani sitenizden daha çok etkilenecek ve onu mutlu etmiş olacaksınız. Çünkü ona sitenizde gezinmenin rahatlığını sunduğunuzu tasarımınızla göstermiş olacaksınız. Gel gelelim bazı menüler var ki derme çatma binaları andırır ve olmaması bazen daha hayırlıdır. Web siteleriniz, sizin internet dünyasındaki en işlek caddesinde yer alan ofisinizdir. Ne kadar şık ve kullanışlı, amacına yönelik bir tasarım uygularsanız, kullanıcılarınız o derece kalıcı olur.
 

Fulyam

Üye
Kayıt
18 Eylül 2008
Mesaj
1.262
Tepki
16
buraya kadar da okdir :) Ali güzel anlatıyorsun valla soracak soru kalmıyor bize :)
 
Yukarı Alt