Profesyonel İş Görüşme Kriterleri

Kayıt
29 Mayıs 2012
Mesaj
11
Tepki
6
İş görüşmesinde / görüşmelerinde nasıl başarılı olabilirsiniz?
İş görüşmesi kabusunuz olmasın!

bırakın iş hayatına yeni adım atacak yeni mezunları, deneyimli profesyonelleri bile heyecanlandıran, oldukça zorlu bir süreçtir.
İş arayanlar veya iş değiştirmek isteyenler için iş görüşmesi artık çok daha kritik bir öneme sahip, işte size başarılı bir iş görüşmesinin ipuçları;


İŞ GÖRÜŞMELERİ 1

Bir iş başvurusu yaptınız ve bir süre sonra görüşme için arandınız, bu ilk elemeden başarıyla geçtiniz demektir. Çünkü iş için başvuran herkes görüşmeye kabul edilmez. Günümüzde iş mülakatları çok karmaşık bir hal almış durumdadır. İşverenler çeşitli psikolojik testler, rol paylaşımları, hızlı zeka testleri ile kendilerine en uygun adayı seçmeye çalışmaktadırlar.

  • Görüşmenin hedefi işi almanızdır.
  • İlk yaratacağınız etki çok önemlidir; genellikle görüşmenin ilk beş dakikası görüşmede en önemli andır.
  • İş görüşmesi yetkinliğinizi, eğitiminizi, yeteneğinizi ve hevesinizi göstereceğiniz, sunacağınız bir arenadır.
  • Eğer hazırlanmamışsanız kağıt üstünde nasıl göründüğünüzün bir önemi yoktur. İşvereni, kuruma sunacak özel bir şeyiniz olduğu konusunda ikna etmelisiniz. Bu şansla ilgili değil hazırlanma ile ilgili bir konudur.
  • Hazırlanın, hazırlanın ve hazırlanın... Sizi zor durumda bırakacak her türlü soruya hazırlıklı olun ve cevaplarınızı belirleyip rahatça ifade edene kadar öncesinde pratik yapın.
  • Unutulmaması gereken bu işi alabilecek miyim? iş beni tatmin edecek mi? gibi kaygılarınız varken, işverenin de "doğru kişiyi mi işe alıyorum" kaygısında olduğudur. Bu düşünceden hareketle, adayın da "doğru kişi" olduğuna dair bir ikna yöntemi kullanması yararlı olacaktır. Yanlış seçim ile iş başına getirilen çalışanların firmalara yüklüce para, zaman kaybettirdikleri, firmaların başarı grafiklerinin düştüğü ve en önemlisi firmanın piyasadaki prestijinin çalışanların kalitesinin düşmesiyle azaldığı gözlemlenmiştir. Bunun firmalar için anlamı ise sahip olduğu müşterilerini kaybetmektir. Bu noktadan yola çıkarak işverenin de hata yapma ve hata yapmaktan korkma ihtimali nedeniyle son derece temkinli davrandığını unutmamak gerekir.
Sanılanın aksine iş görüşmeleri sadece işverenin sizi tanıyacağı bir ortam değil, sizin de işle ilgili bilgi sahibi olacağınız iki yönlü bir alış veriştir
İş görüşmeleri işverenin sizin sahip olduğunuz: Yetenek, ilgi, kişilik özellikleriniz, iş deneyiminiz, eğitiminiz, motivasyon düzeyiniz hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar. Sizin ise görüşmeye gittiğiniz kurum veya kişi ile ilgili: İhtiyaçları, firmanın tarihçesi, iş ortamı, iş etkinlikleri ve kurumun gelecek planları hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar.

İstediğimiz işte çalışmak yaşantımız boyunca bizi en zorlayan konulardan birisidir. İş bulma başarısı için aşağıdaki soruları cevaplamak işinizi kolaylaştıracaktır:

Hedefiniz:
Ne tür bir çalışma şekli sizi heyecanlandırıyor? Ne tür bir işi gerçekten istiyorsunuz?

Becerileriniz:
Ne tür becerileriniz var? Neler yapabileceğinize inanıyorsunuz?

Eğitiminiz:
Diploma, sertifika ve benzeri eğitimleriniz nelerdir?

Deneyiminiz:
Daha önce çalıştığınız yerler ve yaptığınız görevler?

Değerleriniz:
Kendiniz diğer insanlar ve dünya ile ilgili çevrenizle, hangi temel düşüncelere sahipsiniz?

Geliştirilebilir ve güçlü yanlarınız:
Hangi alanlarda iyisiniz? istediğiniz işi elde etmede hangi yanlarınızı geliştirmelisiniz?

Hedeflerinizi bilin:
Kendinize 5 yıl sonra nerede olmak ve ne yapmak istediğinizi sorun. Bu sorunun cevabını verdiğinizde aslında iş görüşmesi kendinizden daha emin ve ne yapmak istediğini bilen biri olarak görünürsünüz. Kısa ve uzun süreli hedeflerinizi belirleyin.


İş görüşmesine giderken:
Uygun profesyonel giyim ve tutumunuz çok önemlidir. Pozitif bir ilk etki için uygun kıyafet seçin. Şık giyinin ancak abartılı makyaj, takılar, parfüm kullanımından kaçının.
Baylarda; koyu renk takım elbise, koyu renk çorap ve koyu renk ayakkabı, uçuk mavi ya da beyaz gömlek, lacivert ya da koyu gri kravat, saç ve traş yapılmış, bayanlarda hafif makyaj, ince çorap, kapalı ayakkabı, etek/ceket veya pantalon/ceket, içine beyaz gömlek, hafif bir koku veya sadece deodorant). Görünüşle ilgili önemli bir başka konu da sağlığınızın iyi görünmesidir.

Zamanında orada olun:
10-15 dakika önce randevu yerinde olmanız yeterli olacaktır. Eğer herhangi bir sebeple görüşmeye geç kalacak veya katılamayacaksınız muhakkak önceden telefonla haber verin.

Gördüğünüz herkese kibar ve nazik olun-unutmayın bu kişiler de görüşmecinin bilgi kaynakları içinde olabilir.


  • Görüşmeye başlamadan önce bir bilgi formu doldurmanız istenebilir. Çok dikkatlice doldurun ve bazı sorular için "CV'ye bakabilirsiniz" gibi cevaplar yazmayın. Ayrıca yanınızda bu formlar için fotoğraf bulundurun.
Görüşmeye gittiğinizde yanınıza fazla sayıda CV alın.

Görüşmeye gittiğiniz firma ve pozisyon ile ilgili mutlaka önceden bilgi toplayın. Bunun için internet, sektörel dergi ve yayınlardan yararlanabilirsiniz.


İŞ GÖRÜŞMELERİ 2

İş görüşmesi sırasında:

Dostça olun: Görüşmeciye "...." Bey ya da Hanım şeklinde ismiyle hitap edin. Nazik ve profesyonel tarzda yaklaşın.

Hevesli olduğunuzu gösterin: Pek çok işveren karşılarındaki adayı yaşam enerjilerinin düşük olmasından dolayı elemektedirler. Hevesli olmak ve mizahı kullanmak iyi bir etki oluşturmanızı sağlayacaktır.

Göz temasını sağlayın: Göz teması, ilişki kurmanın ve karşı tarafta güven oluşturmanın anahtarıdır.

Beden dili: Beden dili, çoğu zaman kelimelerden daha önemlidir. Kollarınızı bağlamanız, telaşlı ya da sürekli bacağınızı sallamanız gibi davranışlar görüşmeci tarafından olumsuz algılanacaktır. Düşük omuzlar ve öne eğilerek oturmak yerine dik bir şekilde oturmanız sizi daha dinamik gösterir. Elinizi veya kolunuzu görüşmecinin masasına dayamayın, karşı taraf için çok hoş bir görüntü oluşturmayabilir. Görüşmeci size bir şey ikram etmek isterse, en pratik olanı tercih edin, örn. sadece su.

İyi bir dinleyici olun: Görüşmecinin anlattıklarını dinlerken göz temasınızı kaybetmeyin ve başınızla küçük hareketlerle takip ettiğinizi gösterin.

Kendiniz olun: Kişiliğinizi değiştirmeye çalışmayın. Görüşmecinin sizi tanımasını sağlayın.

İpuçlarını yakalayın: Siz giyiminizle, konuşmanızla nasıl izlenim yaratıyorsanız, görüşmeci de masa düzeni, fotoğraflar gibi kişisel eşyalarıyla size bir izlenim verir. Kısa bir süre içinde görüşmecinin ne tip cevaplardan hoşlandığını anlayabilirseniz, vereceğiniz karşılıkları bu şekle sokarak başarı şansınızı arttırabilirsiniz.


  • Görüşmeden önce tipik görüşme sorularına hazırlanın.
  • Herkese kibar ve nazik olun ve herkesle tanışın.
  • Görüşmeye güven vererek girin. Görüşeceğiniz kişinin elini güven verecek şekilde sıkın ve görüşme boyunca göz kontağınızı kaybetmemeye çalışın.
  • Size sorulan soruya konsantre olun ve eğitiminizle, iş deneyimleriniz, gönüllülük/dernek faaliyetlerinizle ilgili somut cevaplar verin.
  • Kurum için uygun ve faydalı olacak eğitim, beceri ve yeteneklerinizi tanıtın ve pazarlayın.
  • Görüşmenin sonunda görüşmeciye sormak için iş ve kurumla ilgili 2-3 soru hazırlayın.
Rahat olun: İş görüşmesi sırasında rahat olmak ve sorulan sorulara doğru cevaplar vermek çok önemlidir. Görüşme öncesinde veya sırasında çok heyecanlanabilirsiniz bu normaldir. Derin nefes alın ve sakin kalmaya çaba gösterin. İş görüşmeleri, her gün yapmakta olduğumuz bir faaliyet değildir; yeni bir durum olduğundan, kendimizi baskı altında hissedebiliriz. Üstelik görüşmecilerin bize karşı avantajlı olduğunu, onların karşısında sınandığımızı düşünür biraz daha heyecanlanırız. Baba, eş, öğrenci, uzman veya arkadaş rollerimizi iyi biliriz. İş görüşmelerinde ise bizden, çok iyi bilmediğimiz bir rolü canlandırırız. Yoğun hissettiğimiz bu rol belirsizliği korkumuzun asıl nedenidir. Bundan kurtulmak için, ne kadar çok prova yaparsanız o kadar rahatlarsınız. Eğer eski işinizin kötü yönlerinden bahsediyorsanız, birkaç iyi yönünden de bahsetmeye özen gösterin. Eski işiniz ya da çalışma arkadaşlarınız hakkında durmadan şikayet etmeniz, karşı tarafta sizin hakkınızda olumsuz bir fikir doğurabilir.



İŞ GÖRÜŞMELERİ 3

İş görüşmesi soruları;


Görüşmecilerin karşılarındaki adayları değerlendirirken ya da sordukları soruların arkasında aşağıdaki soruların cevabını bulma istekleri yatar:
  1. Bu kişi bu işi yapabilir mi?
  2. Bu kişi bu işi yapacak mı?
  3. Bu kişi kuruma uyum sağlayacak mı?
Bu yüzden sadece sorulan sorunun cevabıyla yetinmeyin. Cevabınızı, sorunun cevabıyla birlikte görüşmecinin yukarıdaki kuşkularını da giderecek şekilde oluşturmanız daha uygun olacaktır.

Ayrıca:

Sorulan sorulara kısa fakat soruya tam karşılık gelen bir cevap verin ve soru gerektirmedikçe "Evet-Hayır" şeklinde kestirme cevaplardan kaçının.

Sorulara cevap vermek için acele etmeyin. Cevap vermeden önce kısa bir duraklama soruyu değerlendirdiğiniz ve düşündüğünüz şeklinde yorumlanacaktır ancak duraksamanın uzamamasına dikkat edin.

Cevabını bilmediğiniz sorularla karşılaştığınızda, bunu itiraf edin ama bu tip durumların sayısının mümkün olduğunca az olmasına gayret edin.

Bazı görüşmeciler size sorduğu soruları o sorunun cevabına ulaşmak için değil sizi konuşturmak ve tanımak amacıyla sorar. Görüşmeciler onlara verdiğiniz bilgi kadarını öğrenirler.

İş görüşmesi sonunda görüşmenin iyi geçmediğini düşünseniz bile görüşme yerinden güler yüzlü ve soğukkanlı olarak ayrılın.

Görüşmeciye size ayırdığı zaman için teşekkür edin. Görüşmeyi çok yararlı bulduğunuzu ve memnun kaldığınızı belirtin.

Soru örnekleri:

Sizi neden işe alalım?
Bu soruyu çok genel olarak cevaplamaktan kaçının. Bu soru kendinizi tanıtmanız için bir fırsat. Güçlü yönlerinizi, özelliklerinizi, yapabileceklerinizi aktarabilirsiniz. Herkes çok çalışkan olduğunu veya dürüst olduğunu söyler. Siz, kişisel özelliklerinizden bahsedin. Yeteneklerinizi vitrine çıkaracağınıza karar verin, görüşmeciyi kendi dünyanıza çekin. Kısaca, iş için ideal kişi olduğunuz söylemek yerine bunu gösterin.

Neden burada çalışmak istiyorsunuz?
Bu, dersinize çalışıp çalışmadığınızı anlamak için sorulan bir sorudur. Şaka bir yana, şirket ve sektör hakkında bilgi edinmeden görüşmeye katılmak, tüpsüz dalış yapmak gibidir, nefesiniz bitince yapacak bir şeyiniz kalmaz. Eğer bir araştırma yaptıysanız, bilginiz varsa, bu soruyu deneyimleriniz ve özelliklerinizin işe uygunluğunu anlatmak için bir fırsat olarak görebilirsiniz.

En zayıf yönünüz nedir?
Bu soruya vermemeniz gereken tek cevap "Zayıf bir yönüm yok" cevabıdır. Görüşmeci bu soruyu sorarken sinirli olup olmadığınızı, kendiniz hakkında bilgi sahibi olup olmadığınızı, ve en sonunda da zayıf yönlerinizi yenmek için bir şeyler yapıp yapmadığınızı öğrenmeye çalışmaktadır. Bu soruyu cevaplarken sadece zayıflığınızı belirtmekle yetinmeyin. Bunu nasıl olumlu yöne çevirdiğinizden bahsedebilirsiniz. Ör. Fazla mükemmeliyetçiyim ancak bunu zaman kaybı yaşamadan daha iyiyi üretmek için kullanmaya çalışıyorum. Ya da eski işyerinizde yaşadığınız bir problemi, iş üretmek için motive edici bir unsur olarak gördüm demek.

Karşılaştığınız zor bir durum veya problem karşısında ne yaparsanız?
Bu soruya cevap bulmak zor gelebilir. Görüşmeci, bu soruyu sorarken sizin sorun çözme yeteneğinizi görmek ister. Cevabınızı bunu bilerek oluşturabilirsiniz.

Kendinizi başarılı bulduğunuz yanlarınız, güçlü yanlarınız nelerdir?
Bu soruya cevap oluştururken sektörün ve görüştüğünüz kurumun ihtiyaçlarını gözeterek cevap verebilirsiniz.

Bana kendinizden bahsedin.
Çok kolay bir soru gibi görünse de, cevaplanması aslında çok zor bir soru çünkü alanı çok geniş. Önemli olan şu, görüşme yaptığınız kişi sizin hafta sonları ne yaptığınızı öğrenmekten çok sizi kişisel olarak tanımak istiyor. Kendinizle ilgili birkaç nokta belirleyin, profesyonel deneyimlerinizden, kariyer hedeflerinizden bahsedin ve bu konulara bağlı kalın. Konuyu toparlayıp sonucu o şirkette çalışmak istediğinize getirin.

Bu sektörde daha önce çalıştınız mı?
Cevap hayırsa cevabınızı sadece "hayır" ile bırakmayın. Verdiğiniz bilgiyi olumsuz bir yönünüzden, olumlu bir özelliğinize doğru kaydırmaya çalışmanız lehinize olacaktır.


İŞ GÖRÜŞMELERİ 4

Karşılaşabileceğiniz bazı sorular


  • Bu işin size en ilginç gelen yönü hangisidir?
  • Bu çok stresli/gerilimli bir iştir. Altından kalkabileceğinize inanıyor musunuz?
  • ... konusunda bilginiz/tecrübeniz olmaması beni düşündürüyor.
  • Biz çok sık gece geç saatlere kadar çalışırız. Bu sizin için bir problem yaratır mı?
  • Boş zamanlarınızda ne yapmayı seversiniz?
  • Sizi harekete geçiren/motive eden nedir?
  • Uzun vadede amaçlarınız nelerdir?
  • Ne kadar yaratıcı? Ya da Ne kadar bir sorun çözücüsünüz?
  • Başkalarını harekete geçirebilir misiniz? motive edebilir misiniz?
  • Bir lider olarak kendinize 10 üzerinden kaç puan verirsiniz?
  • Okulda en çok sevdiğiniz konu/ders neydi?
  • Okuldaki notlarınız nasıldı?
  • Hangi tip kimselerle birlikte çalışmaktan hoşlanırsınız?
  • Sinirli mizaçlı biri misiniz?
  • Kendi kendine harekete geçebilen bir kimse misiniz?
  • Bir üst pozisyona terfi etmeden, bu işi ne kadar süre ile yapmak sizi mutlu edecektir?
  • Sağlığınızla ilgili bir probleminiz var mı?
  • Çalışmayı gerçekten sever misiniz?
  • Eleştiriye ne kadar duyarlısınız? Eleştirilmekten hoşlanır mısınız?
  • Şu anda, kişiliğinizi/şahsi değerinizi geliştirmek için ne yapıyorsunuz?
Size soru sorulduktan sonra, cevabınızı düşünerek cevap verin.

Genellikle görüşmenin sonunda bize sormak istediğiniz bir şey var mı? diye sorulur. Burada dikkat etmeniz gereken, gerçekten bir soru sormanız isteniyor mu yoksa görüşmeci kibarlık mı yapıyor. Burada işle ilgili merak ettiklerinizi çekinmeden sorabilirsiniz. Örneğin; Çalışma saatleri, Şirket kültürü, Şirket öncelikleri.

Görüşmeciyi işi alma şansınızın ne olabileceği ile ilgili cevap vermesi için zorlamayın, "Bana şirketinizden biraz bahseder misiniz?" sorusunu sormayın, Görüşmeci ikram etse de sigara içmeyin. Ayrıca soruları cevaplarken savunma pozisyonuna geçmekten her zaman kaçının, soru bombardımanı altında kaldığınızı düşündüğünüzde siz de saldırmayın, ya da kendinizi savunma pozisyonuna almayın. Sakin ve uzlaşmacı bir ses tonu ve tavırla cevap verin. İş için uygun olduğunuzu yaşantınızdan örneklerle anlatın, "Neden bu iş için uygunsun?" denildiğinde sadece CV bilgilerinizi değil yaşantınızdan yaptıklarınızdan örneklerle cevaplamanız etkileyici olacaktır.

Eğer görüşme performansınızı etkileyecek düzeyde gerginseniz, görüşme başında mülakatı yapan kişiye bunu söyleyebilirsiniz. Bunun iki getirisi olur: hem aranızdaki ilişkinin daha samimi olmasını sağlar hem gerginlik ve çekingenliğiniz nedeniyle mülakatı yapan kişinin bir sorununuz olduğunu veya içine kapanık biri olduğunuz şeklinde düşünmesini engellemiş olursunuz.



İŞ GÖRÜŞMELERİ 5

Maaş

Hatırlamanız gereken iş aramanın ayıp olmadığı, gelişmesi gereken yönlerinizi geliştirerek gurur duyacağınız ve tatmin olarak mutlu çalışacağınız bir işiniz olacak olması.

İş görüşmesi esnasında veya 'İş başvuru formu' doldururken her zaman en çok tereddüt edilen veya boş bırakılan bölüm 'ücret belirtmek' için ayrılan kısımdır. 'Ya verebileceklerinden daha az bir maaş ister ve daha çok para kazanma fırsatını kaçırırsam', 'Ya çok yüksek bir maaş istediğim için beni değerlendirmeye almazlarsa', 'Sektördeki fiyatları hiç bilmiyorum, ya çok mantıksız bir rakam söylersem.' Bunlar genellikle ilk aşamada aklınıza gelen ve ücret belirtmemenize sebep olan etkenlerden bazıları. Belki de iki taraf için de iş görüşmelerinin en zorlayıcı kısmıdır maaş pazarlıkları. İş görüşmeleri, genelde birden fazla basamaklı olmaktadır. Maaş görüşmeleri, genellikle ikinci görüşmede yapılır.

"Düşündüğünüz ücret nedir?" sorusuyla maaş konusuna girilmiş olur. Bu, özellikle iş deneyimi az olanlar için çok zor yanıtlanacak bir soru. İş görüşmesine gitmeden önce, piyasayla ilgili bir araştırma yapın ve bu iş veya benzeri pozisyonlardaki ücret aralığını belirleyin. Burada maaş konusunda gücünüz kadar pazarlık edebilirsiniz. 100 aday içinde güçlü sayılmazsınız. Sonraki aşamalara geçtiyseniz pazarlık gücünüz artar. Eğer ki kalan tek aday konumunda iseniz çok daha büyük bir gücünüz var demektir. Ancak bunu yaparken ince bir çizgidesiniz, pazarlık yapar bir tarzda değil hakkınızı isteyin. Aksi halde işveren taraf sizin yeteneklerinizden şüphe edebilir ya da onunla pazarlık yapmak istediğiniz fikrine kapılabilir.

İş teklifini almadan önce maaş konusunu konuşmaktan uzak durun. Size ücret sorulduğunda cevap vermek yerine siz karşı tarafa bu pozisyon için en azından ne kadar bir bütçe düşünmüş olduklarını sorabilirsiniz. Verilen cevaba yönelik sizin düşündüğünüz bedeli söyleyebilirsiniz. Tatmin edici bir maaş olmazsa sonraki adımda kaç ayda bir zam alındığını sorabilirsiniz (6 aylık veya yıllık) - O zamana kadar performansım tatmin edici olursa bir şeyler yapmak mümkün olabilir mi? Böylece bir sonraki zam sürecinde istediğiniz orana daha yaklaşmış olursunuz. Bunu dışında yan gelirler üzerine de konuşabilirsiniz. Yol, yemek sağlanma durumu, özel sağlık sigortasının karşılanması. Böylece maaşın yan gelirlerini artırabilirsiniz. Ücret konuşurken son aşama hariç kesin bir sayı vermektense bir aralık vermeyi tercih edin.

Maaş, kazancınızın sadece bir boyutudur. Aylık olarak elinize geçen net maaş değil; brüt maaşınız, ikramiyeler, sigorta, alacağınız zamlar, kariyer olanakları, tatiller, edinebileceğiniz bilgi ve beceriler, özlük haklarınız, bütün bunlar da kazacınızın bir parçasıdır. Bu sebeple bir teklifi değerlendirirken, tüm koşulları göz önünde bulundurmanızda fayda vardır.

Kısa vadede kazançlı bir iş isteği içindeyken, aynı zamanda uzun vadede kariyer olanaklarınızı da göz ardı etmeyin. Karşınızdakini ikna edebilmek için, firmanın ihtiyaçlarının da farkında olduğunuzu ve hatta size verecekleri maaşın şirketin yararına olacağını söyleyebilirsiniz. Kazanan siz olmalısınız, karar vermek için zaman istemenizde hiç bir sakınca yok. Doğru bir karar vermek ve kararınızın hem sizi hem de işvereni memnun etmesi için bu süreye ihtiyaç olabilir.


Evet... Sevgili dostlar, bir sonraki makalemizde buluşmak dileğiyle,
esen kalın, iyi forumlar.

Saygılarımla,


Alaaddin TOY
 
Yukarı Alt