Renato D`Agostin - `Metropolis` - Fotoğraf Sergisi

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89



İstanbul Fotoğraf Merkezi içinde yer alan Fotoğraf Galerisi’nde, 18 Eylül – 1 Kasım 2008 tarihleri arasında, Renato D’Agostin’in “Metropolis” başlıklı fotoğraf sergisi gerçekleştiriliyor.

Tarih:18 Eylül-1 Kasım 2008Yer:İstanbul Fotoğraf MerkeziŞehir:İstanbul Avrupa

ÖZGEÇMİŞ

1983 doğumlu sanatçı 2001 yılında Venedik’te fotoğraf kariyerine başladı. Şehrin atmosferi kamera ile hayatın anlarını yakalama arzusunu kamçıladı. Yine aynı amaçla 2002 yılında diğer Batı Avrupa başkentlerini ziyaret etmeye başladı ve Paris karşısında büyülendi.
İtalya’ya döndükten sonra Milano’daki İtalya Fotoğraf Enstitüsüne katıldı ve Maison Sabbatini prodüksiyon stüdyosu ile çalışamaya başladı. 2005 yılında New York’da Enternasyonel Fotoğraf Merkezine devam etti ve 2006 Ralph Gibson’un asistanlık görevini üstlendi.
2007 yılında New York Leica Galeri de Metropolis sergisini açtı.Metroplis’te mekan kavramı ve şehrin zamanı şekil değiştirerek; kollektif bilnçaltının duygusal derinliklerinden sürreal ve onirizm imajları büyük bir kurnazlıkla yakalayıp dışa vurur.

SERGİ HAKKINDA

Renato D’Agostin çok genç bir sanatçı olmasına rağmen manuel yetenekleri ve teknikleri olgun ve geleneksel. Bazen sanatçıyı kolaylıkla işiyle bağdaştırırız, bazen ise bu bağı kurmak imkansız olmasa bile daha zordur. Gerçi, çoğumuz sanatçının yaratıcılığının kişiliğine ve karakterine bağlı olduğunu, benliğinin ve tecrübelerinin sanatını etkileyerek geliştirdiğini kabul ederiz. Aynı zamanda sanatın dinamik trendlere göre değişen her türlü ışık, enerji, keskinlik, az çok dokunsal materyalle mekanda estetik bir olay ifade ettiği de doğrudur.
Renato gerçekten bir istisna. O her zaman bir fotoğrafçı oldu; (İlk fotoğrafını 19 yasında çekti, bu fotoğraf bu katalogda da mevcuttur) tüm dünyadan izlenimleri ve ifadeleri yakalamayı ve kayıt altına almayı sevdiği için..
Bu projesi, Metropolis, tüm dünyadan görselleri içerir; özellikle hep kaçmak istediğimiz ama midye kabuğu gibi (genelde ıstırap veren) bizi çevreleyen şehirlere odaklanmıştır. Renato’nun fotoğraflarında lokasyon derhal kimliğini yitirir; şekillerin görüntülerin, anıların ve duygu sellerinin imajdan belirmesi ile gerçekliğe bir pencere açar.

Telefon: 0212 238 11 60
Adres: Tarlabaşı Bulvarı No: 272 Beyoğlu

 
Yukarı Alt