Render eziyeti

MİY1988

Üye
Kayıt
8 Kasım 2010
Mesaj
9
Tepki
1
Arkadaşlar,

toplu taşıma araçlarının içindeki indoor reklamları yapıyorum freelance olarak. Önce tek tek müşterilerin reklamlarını yapıyorum, müşteri onayından sonra avi / mp4 çıktılarını, şirketin introlarını, kamera şakalarını ve sosyal mesajları yine avi olarak aftereffects timeline'nına diziyorum ve yine avi render alıyorum. Kuşağın uzunluğu 11 dakika falan ama render ise 40 dakikaya yakın zaman alıyor.

Render bitiyor, bu sefer 41 GB'lık avi dosyasını daha düşük boyuta çevirmek için freemake video converter ile mp4 formatına çeviriyorum. Convert işlemi de bittikten sonra ortaya çıkan 250 mb'lık dosyayı dropbox'ıma upload edip, linki de otobüslere dağıtacak adamlara gönderiyorum.

Render esnasında yaşanan zaman eziyetine bir çözüm yok mudur? :)
 

Şener CANÖZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
2 Nisan 2009
Mesaj
2.954
Tepki
1.573
Aynı anda birkaç bilgisayarı kullanarak render alabilirsin belki.
3dsmax render lerinde bu özelliğinden faydalanılıyor...
Belki After Effects için de böyle bir özellik vardır...
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
41 gb'lik avi dosyası sıkıştırmasız avi sanırım. Şöyle bir durum var o boyut ve kalitedeki avi işine yaramıyorsa neden direkt mp4 yapmıyorsun?. Böylece render süren kendiliğinden kısalır. 11dk'lık çalışma için 40 dk render süresi fena değil. Tabi içerik yükünü bilemem. Ben genelde herkese h264 formatını öneriyorum sonuçta çıkış mp4 oluyor. Kalite tatmin edici olurken boyutlarda ciddi şekilde azalıyor. Video kalitesi duruma göre full HD'de bitrate kalitesi 4,5 - 5 olunca kurtarıyor.

Bir de şunu tam anlamak istedim. After effects'i sadece mevcut videolardan düz bir kurgu oluşturup render almak için mi kullanıyorsun? Yok sa komple baştan sona animasyon vb türü iş mi yapıyorsun?
 

MİY1988

Üye
Kayıt
8 Kasım 2010
Mesaj
9
Tepki
1
@GürhanErkal

Son paragrafınızda yer alan sorudan başlayarak cevap vereyim:
otobüs içi indoor reklamları önce after effects'te tasarlıyorum ve avi render alıp, mp4'e çevirim YouTube'a atıp müşteri onayına sunuyoruz, müşteri kabul eder ise, o mp4 çıktıları tek tek (atıyorum 15 firma okey dedi) 15 tane firmanın after effects'te düzenlediğim çıktılarını alıp tek tek timeline'a atıp tek parça bir kuşak çıkartıyorum. (Bunu EDIUS'ta da yapabilirim, farkındayım ama alışkanlık işte.)

Şimdi ben hep lossless çıktı alıyorum ve o dev dosyayı mp4'e dönüştürüyorum. 41 GB'lık dosya yerine h264 çıktı alın diyorsunuz sanırım. Hiç denemedim, çok teşekkür ederim. Bir de bu şekilde deneyeyim. Convert'e de gerek kalmaz belki de. Direk alıp dropbox'a atarım dosya boyutu düşük olur ise.
 

GürhanErkal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
22 Aralık 2009
Mesaj
444
Tepki
43
Açıkcası bu tarz renderlarda ortalamanın üstünde bir makina çoğu işimizi halleder. Bir kaç saati geçmeyen renderlar için çiftlik çok gerekmiyor ha tabi bir de maaliyet olayı var. Maaliyet kurtarıyorsa fazla bilgisayar göz çıkarmaz:)

Kayıpsız çıkışın çok gereksiz olduğunu düşünüyorum dostum senin için. Ha aynı dosyayı tekrar bir proje içinde kullanacaksan bozulma olmasın diye kayıpsız avi veya mov kullanabilirsin ama onun dışında gereksiz.
 

MİY1988

Üye
Kayıt
8 Kasım 2010
Mesaj
9
Tepki
1
@GürhanErkal
Ben de bunu düşünüyorum. Teşekkür ederim. :) Bu arada lossless'a tıklayınca mov formatı var mıydı göremedim sanırım. Bakayım. :)
 
Yukarı Alt