Selection Tool Sorusu: Bu işlemin Selection Tool Kısayol Tuşu Nedir?

acekic

Üye
Kayıt
27 Temmuz 2009
Mesaj
3
Tepki
0


Değerli grafikerler.org uzmanları;
İzlediğim video tutorialda resim1 deki seçimi resim2 de ki seçime dönüştürmek için Shift tuşu ile katmanın thumbnailine tıklanması gerektiğini söylüyor ya da ben öyle anlıyorum fakat ben tüm kombinasyoları shift, shift ctrl, ctrl alt ve thumnaile tıklayarak denedim olmadı.
Videonun yayınlandığı link: Photoshop Frame Tutorial « Scott Kelby's Photoshop Insider Blog » Photoshop & Digital Photography Techniques, Tutorials, Books, Reviews & More
Aslında o alanı seçmek farklı araçlarla mümkün fakat tarif ettiği gibi yapmak istiyorum?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
 

VaraKA

Üye
Kayıt
23 Mart 2010
Mesaj
133
Tepki
2
Yukaridaki gibi seçimi yaptıktan sonra Magic Wand aracını al ALT tuşuna basılı turtarak seçimden çıkartmak istediğin alanın yani seçimin içersinde kalan beyaz kısma tıklat. Sonucu göreceksin..
 

acekic

Üye
Kayıt
27 Temmuz 2009
Mesaj
3
Tepki
0
Varaka öncelikle verdiğin cevap için teşekkür ederim. Güzel çözüm. Ancak mesele o alanı seçmek değil. Zaten sorumda da belirtmiştim. "Aslında o alanı seçmek farklı araçlarla mümkün fakat tarif ettiği gibi yapmak istiyorum?"
İlgin için teşekkür ederim. Fakat videoyı izlersen ne demek istediğimi anlayacaksın. Videoda farklı bir yöntem kullanıyor ben onu sormuştum. Shift tuşundan bahsediyor. Ben CS3 kullanıyorum ve dediği gibi yapamadım. Anlattığı gibi yapmayı denermisin? Başarılı olurda bilgilendirirsen çok makbule geçer.
Aslında iki cevapta aynı kapıya çıkıyor bunun farkındayım fakat videoda bi püf noktası varsa öğrenmek isterim.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın acekic önce siyah kareyi oluşturup daha sonra içine bir tane daha kare içip siyah zeminin içini boşalttıktan sonra çerçeveyi oluşturuyorsunuz daha sonra videoda tarif ettiği şekilde Polygonal Lasso Tool ile seçimi yaptıktan sonra ctrl+alt tuşları kombinasyonu ile seçili alanda siyah alan üzerine tıklayıp aynı kombinasyonlar üzerine yani (ctrl+alt+shift) tuşlarına basılı tutarak layer kutucuğu üzerine tıklıyorsunuz bu şekilde tarif edildiği şekilde seçimini yapabilirsiniz, umarım karmaşık olmamıştır, kolay gelsin saygılar...
 

acekic

Üye
Kayıt
27 Temmuz 2009
Mesaj
3
Tepki
0
Yaşar bey cevabınız gayet net karmaşıklık yok. Her türlü tuş kombinasyonlarını denemiştim fakat üç tuşla (ctrl+alt+shift) ve thumbnaile tıklama haricinde. Aradığım cevap buydu. Paylaşımınız ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.
 
Yukarı Alt