Sidikli Sahiller!

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Yazımız, isminden de anlayacağınız üzere gündem dışı. Nereden aklıma geldi, nereden icap etti diyenler için açıklayayım, sabahları erkenden kalkarak, her yeri koşarak dolaşan birisi olunca, birçok şeyden de haberdar olma olasılığınız yüksek oluyor…

Bu “mavi bayrak” denen şey nedir ve ne için sahillere verilmektedir çok merak ediyorum!

Buna karar verenler kimlerdir, bayrak astıkları yerleri cidden inceliyorlar mı, irdeliyorlar mı, kıstasları nedir onu da merak etmekteyim!

İnsan sabahın erken saatlerinde denizin güzelim kokusunu, kuşların cıvıltı sesleriyle kulaklarını şenlendirmek, rüzgârın getirdiği değişik esansları, ciğerlerine çekmek istiyor, bu benim en doğal hakkım diye düşünüyorum. Düşünüyorum ama ancak düşüncede kalıyor tüm bunlar!

Sabahları sahile inmenizi hiç tavsiye etmem, yalnız sabahları değil, başka zamanlarda da tavsiye etmem! Zira sidik kokusundan genziniz dolmakta ve nefes almakta bile zorlanabilirsiniz! Abarttığımı düşünenleriniz varsa, bir zahmet alıcı gözüyle ve bu dediklerimi dikkate alarak bir turlasınlar sahilleri!
Bu kadar yobazlık, bu kadar hayvanlık yakışır mı, insanoğluna?

Tamam, bazı hayvanlar gelip içlerindeki tüm pisliği kusmaktalar tatil bölgelerinde, ahlaksızlık olarak, görüntü ve şekil olarak da, gelmişken bir de şuranın içine bir edeyim, öyle gideyim diye mi, düşünüyorlar! Buraya kadar tatile çıkan bazı hayvanları suçladık kabul ediyorum, buradan sonra da irdeleyeceğimiz kişiler ve kurumlar elbette ki olacak!

Daha birkaç gün önce “mavi boncuk” dağıtırmış gibi dağıtıp geçtiler bayraklarını!
“Mavi Bayrak” dağıtanların gözleri kör, kulakları sağır orasını anladık da, burunları da mı tıkalı arkadaş! Haydi, bunu dağıtanlar bir kıstas belirlediler ve ona göre bunu dağıtıyorlar da, bu ölçüt içinde temizlik yok mudur? Şayet var ise, neden bol kepçeden dağıtılır bu bayraklar?

Hele ki sidikli sahillere!

Peki, bu bayrağı alan yerel yöneticiler, bu bayrağı oraya astırmakla iş bitiyor mu? Mavi Bayrağımızı kaptık, gerisi önemli değil mi, diyorsunuz? Bu işte var bir yanlışlık ama nerede?

Gece nöbet tutan zabıtalarınız ne iş yapmaktalar? Bu zabıtaların işi sadece, esnafla dalaşmak veya onlarla uğraşmak mıdır? Sandalyeleriniz 1mt dışarı çıktı deyip, içeriye doğru iteklemek midir? Ne diye sahiller kontrol altında tutulmaz? Bu adamlar o işlerle ilgilenmiyor mu? İlgilenirlerse bu “tatil hayvanlarına” engel olamazlar mı? Ya sahilde yer alan tuvaletler, onlara ne demeli? Birilerine peşkeş çekilmekte bu tuvaletler ve gecenin bir saatinden sonra da kapatılıp gidilmekte. Göbeğini birayla dolduranlar nereye edecekler çişlerini peki? Doğal olarak en yakın noktalara yapar geçer adamlar!

Sonra da ortaya “Mavi bayrak sahibi, sidikli sahiller” çıkar!

Ozan Muhammet CANDAN
Grafikerler.org
 
Yukarı Alt