Sinan ARIK - ÖZKAN ATİK 2

Sinan ARIK

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2010
Mesaj
21
Tepki
1


Merhaba arkadaşlar. 18 yaşında, karikatüristim. Bu çalışma, tasarım konusunda 2. çalışmam. Umarım beğenirsiniz. Herkese başarılar dilerim Sevgiler...
 
Kayıt
16 Mayıs 2010
Mesaj
6
Tepki
0
Öncekini de çok beğenmiştim ama bu daha ciddi ve kriterlere daha uygun bi çalışma olmuş sanki. Tebrik ederim başarılarr..
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
Sinan bey daha önceki çalışmalarınızda da belirtmişsiniz karikatür çizdiğinizi. fakat bir logo tasarlamadan önce ve kurumsal bir çalışma yapmadan önce daha önce yapılmış logo ve kurumsal çalışmaları incelemekte fayda var. Tıpkı bir karikatür çizmeden önce ve ben karikatüristim demeden önce usta karikatüristlerin çizgilerini incelemek ve karikatür nasıl çizilir ilk önce bunu tam anlamıyla öğrenmek gerektiği gibi. Bu durum diğer çalışmalarınız için de geçerli. yaşınız henüz genç ve araştırıp öğrenmek için daha çok zamanınız var.
Emeğinize sağlık.
 

Sinan ARIK

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2010
Mesaj
21
Tepki
1
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki benim işim logo & kurumsal kimlik tasarım değil. Ki böyle bi konuda bi iddaam da yok bu işi çok iyi bildiğimi falan söylemedim baştaki açıklamamda da belirttiğim gibi bunlar ilk denemelerim ve yarışma şartlarını okursanız eğer acemi tasarımcılar katılamaz gibi bir içerik de sözkonusu değil. Ayrıca siz benim çizgim&karikatürcülüğüm hakkında ne biliyosunuz, ne gördünüz ki benim karikatüristliğime dil uzatabiliyosunuz?? Size bu ehliyeti kim veriyor?!! Karikatür veya benim karikatürcülüğüm hakkında ne biliyorsunuzz???!! Bu çalışmayı buraya koyduysam bu yoruma açığım demektir. Bu çalışmamla ilgili her türlü yorumunuza eyvallah derim teşekkür ederim. Ancak konumuzun dışındaki konularda yorum yapma veya eleştirme hakkına sahip değilsiniz. İlla haa karikatürlerine de yorum yapıcam diyorsanız ekleyin faceden, bakın çalışmalarıma ondan sonra yapın ne yorum yapacaksanız. Ancak bu şekilde burda ve de çizgimi görmeden yaşımı ve çizgimi küçümsercesine dil uzatmanız gerçekten çok üzdü beni. Burada kendimi övmek istemiyorum şimdi. ki bundan da nefret ederim. Ama sizden ricam, İnsanları yaptığı işleri, başarıları bilmeden sadece yaşıyla yargılayıp küçük görmeyin. sevgiler...
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@Sinan ARIK
Birincisi ben çizdiğiniz karikatürlere dil uzatmadım ki dediğiniz gibi çalışmalarınızı görmedim...
Karikatür çizmeye başlamadan önce yapılacak araştırmadan örnek verdim ki eminim bunu siz yapmışsınızdır. Lütfen yazılanları iyi okuyalım.
İkincisi, yaptığım yorum zaten profesyonel tasarımcı olmadığınızı bildiğim için sizi daha iyiye götürmek için yaptığım bir yorum du. Kimse burada seni küçük görmüyor. Hatalarınız yüzünüze karşı söylendiği zaman böyle saygısız ve saldırgan bir tepki vererek zaten bu sektörde ileri gidemezsizniz. Seçim sizin.
iyi çalışmalar dilerim.
 
Kayıt
17 Mart 2008
Mesaj
3.270
Tepki
100
Merhaba Sinan...
Öncelikle tebrik ediyorum. Bu çalışmanız biraz daha olumlu görünüyor.
Ancak burada da bir hususa değineceğim. Kartvizitlerde bold karakter kullanmışsınız.
Fontları daha sade kullanın ve bold yapmayın. Kartvizit bir bütün olarak dikkat çekicidir zaten.
İlla içerisinde bir noktayı önplana çıkarmaya gerek yok.
Burada, Özkan ATİK / Genel Müdür yazısında puntolarınız çok büyük.
bir yada iki punto daha küçültün. Ayrıca isim sıfattan daha önemlidir.
Eğer sıfat ismi gölgede bıraktığını düşünüyorsanız sıfatı bir iki punto daha küçültün.
Bu yazı karakterine göre değişebilir...

Burada eleştirilerimizi yanlış anlamamanı diliyorum. Bunlar sana ve konuyu takip eden
üyelerimize yol gösterici olacaktır. Bu sebeple birirleri yargılamak gibi bir niyetimiz olmadığını belirtmek isterim.
Ama istersen yorum yapmadan da geçebiliriz.

Bunun dışında gayet başarılı buldum.
Başarılar diliyorum...
 

Sinan ARIK

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2010
Mesaj
21
Tepki
1
@Erkan_Nehir

"Tıpkı bir karikatür çizmeden önce ve ben karikatüristim demeden önce usta karikatüristlerin çizgilerini incelemek ve karikatür nasıl çizilir ilk önce bunu tam anlamıyla öğrenmek gerektiği gibi." Cümlesinde karikatürcülüğüme dil uzatmak istemediğiniz halde özellikle "karikatüristim" kelimesini neden kalın puntolarla yazdığınıza hala bir anlam veremedim ancak yine de eğer sözlerinizi yanlış anlayıp biraz sert tepki verdiysem özür dilerim. Ancak benim anladığımı ima etmek istediyseniz gerçekten kırıcı ve emeğe saygısızca bir yorumdu ve bir grafikere (emeğin ne demek olduğunu çok iyi bilen birine) bunu yakıştıramamıştım ve ister istemez sinirlerim bozuldu. Sizi yanlış anladıysam tekrar özür dilerim. Sevgiler..
 

Sinan ARIK

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2010
Mesaj
21
Tepki
1
@Emine Şahin

Önerileriniz için çok teşekkür ederim bundan sonraki çalışmalarımda dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz Sevgiler.. =)
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.524
Tepki
54
@Sinan ARIK
Sayın Sinan Bey benim yazdığım mesajı okuyan 10 kişiden 8'i bunun yönlendirme amaçlı bir mesaj olduğunu anlar. Sizin yaşınızdayken ben de böyle heyecanlıydım. Eleştiri kırıcı ise etkili demektir. Etkili ise işe yarayan bir eleştiri demektir. Şu an için kırılırsınız ama ileride faydasını görürsünüz.
 

Sinan ARIK

Üye
Kayıt
2 Mayıs 2010
Mesaj
21
Tepki
1
@Erkan_Nehir

Teşekkür ederim ve tekrar özür dilerim bu yanlış anlama için. Sevgiler.. :)
 
Yukarı Alt