sipariş edilen tasarımların ücretleri

gokal

Üye
Kayıt
1 Haziran 2012
Mesaj
1
Tepki
0
selamlar
4Yıldır her türlü tasarım işini yaptığım firma geçtiğimiz ay, her sene düzenli olarak yaptıgı organizasyon için benden bu sene de kimi tasarımlar sipariş etti. çalışmaları tamamlayıp kendilerine mail yoluyla ulaştırdım. sonrasında benden baskıya hazır hallerini yollamamı istediler. istedikleri düzeltmelerle birlikte kendilerine baskıya hazır hallerini tekrar yolladım.

bir iki gün sonra firma tasarımları kullanmayacağını bildirdi bana. sebeb olarak çalışmaları pahallı bulduklarını söylediler tabiiki çalışmalar bittikten sonra bu söylendi.. ben kendilerine her sene yolladığım fiyat listesi üzerinden fiyatlandırdığı mı söylediğim halde. baskıcı ve hoyrat bir tutumla sözlerimi bastırıp dinlemek bile istemediler" matbaalar çok ucuza yapıyormuş, ben nasıl bu kadar yüksek paralara yapıyormuşum gibi bahaneler ileri sürdüler ve fiyatı düzeltmemi istediler" bende ekstra bir fiyat uygulamadığıcmı geçen senede aynı fiyatlara yaptıgıcmı kendilerine her sene yolladığım fiyat listesinden de bunu görebileceklerini belirttim. ama bir düzeltme yapabileceğimi söyledim telefonda... ama bunu diyince dahada hoyratlaştı telefonda.
.. iki haftamı alan çalışmamın boşa gitmesi karşısında şok yaşadım. ve acil diye bana sipariş edilen tasarımlarımla ve zayii olan iki haftamla baş başa kaldım. eski ve düzenli bir müşterim olduğu için işlerini öne alıp maddi zarara da uğramış oldum..
firma yetkilisi ile iş üzerinden yaptığımız mailler bilgisayarımda mevcut.
kendilerine her sene mail yoluyla yolladığım fiyat listemde. sipariş edilen tasarımların kullanılmaması halinde bile ücrete tabii olduğunu belirtmiştim.

Tüm bunların yanı sıra firmaya gidip yaptığım işlerin faturasını kesip teslim ettim.. ama muhtemelen buyuk patronları faturamı iade edecektir.

hukuki yollar için beni aydınlatabilirseniz sevinirim.
gokal dogan
 
Yukarı Alt