Sony’nin bulanıklaştıran kamera uygulaması yayınlandı...

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Fotoğrafçıların hali hazırda kullanıyor olduğu bir terim olan Bokeh yada Boke, yani nesnenin dışında kalan alanın bulanıklaştırılması işlemi şimdi de mobil cihazlara gelmeye başladı.




Mobil cihazlar üzerinde arka planı bulanıklaştırma işlemi zaten çeşitli yollar ve geliştirilen uygulamalar sayesinde yapılmaktaydı. Ancak HTC‘nin yeni tanıtmış olduğu One M8 telefonu çift kameraya sahip ve herhangi bir uygulama gerektirmeden arka planı bulanıklaştırma işlemi yapabiliyor. Bu yüzden mobil cihaz üreticileri de artık bu alana daha çok ilgi göstermeye başladı ve cihazları için kullanıcıların bokeh işlemini gerçekleştirmesi adına yeni uygulamalar geliştirmeye başladı.




En son Google‘ın katıldığı bu akıma şimdi de Sony cephesinden bir haber geldi. Sony’nin Bacground defocus ismi ile Googla Play üzerinde yayınladığı yeni kamera uygulaması, Xperia cihazlarda bulanıklaştırma işleminin rahatlıkla yapılmasını sağlıyor. Sony Xperia ailesinden Android 4.2 işletim sistemine sahip bir cihazını varsa uygulamayı hemen buradan indirebilirsiniz.
 
Yukarı Alt