sorum işverenlere

ipek tok

Üye
Kayıt
5 Kasım 2007
Mesaj
12
Tepki
0
bu konuyu burda açtım çünkü sorum işverenleredir...
ben matbaada iş arıyorum fakat matbaa deneyimim yokve matbaa deneyimi gerçekten kazanmak istiyorum..... başvurduğum bana yakın olan bir iki matbaada hep aynı soru oldu : '' matbaa deneyimi arıyoruz'' fakat sorum şimdi size "herkes tecrübe istiyor ve kimse tecrübesiz eleman alıp çalıştırmıyor. Eğer böyle devam ederse tecrübesizler nasıl tecrübe kazanacak? Bunun çözümü yok mudur?"
lütfen bana biri bu sorunun cevabını versin.. cevabını gerçekten çok merak ediyorum.. bu deneyim denen olay gökten zembiile mi inecek acaba.....
 
Kayıt
8 Eylül 2008
Mesaj
2.540
Tepki
31
İpek hanım baya sinirlenmişsiniz anlaşılan

Tabi bunda haklısınız herkes deneyimli eleman arıyor bu deneyimliler nerden geliyor çalışmadan deneyim olurmu olmaz tabiki

e çalışmassak nasıl deneyim olacak buda olmaz

bence siz yaptığınız işlerden bi kaç örnek alın ve o şekilde gidin yaptığınız işler sizin referansızın olsun
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
@ipek tok

İpek Hanım merhaba..

Geçmiş zamanlarda aynı şeyleri bende yaşamıştım. Belkide bu beni meslek değiştirmeye itmiştir. Şimdi grafik tasarımcıyım fakat severek Bilgisayar Programcılığı okudum ve mesleğimde sizin gibi belli noktalara gelmek istiyordum. Gittiğim her yerde "tecrübe" deniyordu. O zamanlar açıkçası işime gelmediği için sektör değiştirdim ve bu meslekte ilerlemeye karar verdim. Bu bölüm uzun hikaye es geçiyorum o yüzden.

Ne yazık ki ülkemizde insan emeği neredeyse hiçe sayılmaktadır. Bu nedenle tecrübe edinmek neredeyse emeğinizi ve vaktinizi bedavaya vermekle kazanılır olmuştur. Eğer bu meslekte tecrübe edinmek istiyorsanız ya bedavaya bir yerde çalışmanız gerekmektedir. Yada bedava denebilecek paralara çalışmak gerekiyor.

Gerçekten zorlu bir yoldan geçiyorsunuz. Bu işi öğrenmek ne yazıkki kısa süreler almaz. Gerçekten emek ister, zaman ister ve en önemlisi sabır ister.

Umudunuzu kırmak istemem, fakat piyasada bu işi yaptığını zanneden ve grafikerim diye ortada dolaşan bir çok rakibiniz var. Bu şahıslardan ötürüde haksızlığa uğradığınızı üzülerek söylemeliyim.

İşverenler bazı durumlarda haklı bile sayılmaktadır bu nedenle. Grafiker zannederek işe aldığı kişilerden öyle darbeler yemiştirki kaçış yöntemini tecrübeli personel aramakta bulmuştur.

Eğer grafik programlarına iyi derecede hakim olduğunuza, tasarım ruhuna ve hayal gücüne sahip olduğunuza inanıyorsanız şöyle yapmanızı tavsiye ederim. Kendinizi geliştirmek ve tecrübe kazanmak adına emeğinizi hiçe sayıp bir yerde ücretsiz çalışabilir veya sabrederek size hakettiğiniz değeri verecek bir iş yeri bulmayı ümit edebilirsiniz.

Saygılarımla.
 
Yukarı Alt