şu deneme aşamaları.

demirs

Üye
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
4
Tepki
0
Ne yazıkki Türkiyede işçi ve firma takibi yok. iş buluyorsunuz şartlar geliyor önününüze :) 3 ay 2 ay hemen hemen bukadar bir süre deneme süresi altında çalışmanızı istiyorlar :) Eee Türkiye gerçeği hepimiz o anda napalım iş bulamıyoruz kabul etmemiz gerek diye düşünüyoruz ve belkide haklı olarak kabul ediyorz. Sonra iş veren sigorta yok deneme süresi boyuınca dio giriş olarakta 750 lira maaş veriyor. O sırada düşünüyorsunuz mesleğinizi bunun içinmi seçtim bu günlere gelmem içinmiydi diye soruyor susuyorsunuz. :) sonra diyorsunuz deneme süresinden sonra ne kadar olacak maaşım diye 1000 ytl civarı olur 3 aşağı 5 yukarı diolar :) susuyorsunuz. malum işsizlik bulduğunuz koltuğa oturmamız lazım :) herşeyi kabul ediyoruz esnek çalışma saatleride dahil buna... :) harıl harıl işleri yetiştirmeye çalışıosunuz aklınızda hep şu deneme kısmını atlatma olayı var içiniz biraz rahat oluyor ama onu unutmayalım çünkü iş buluyoruz. :) neyse deneme aşaması işe başlama derken bu 2 ay sigortasız yoğun çalışma ve şirketin her külfetini yüklenip deneme aşaması durumundan çıkıp bütün herşeyi yapıyoruz ama atlamayalım burayı herşeyi yapıyoruz :) 2 ay 3 ay neyse artık bu zaman geçiyor sonunda beklediğimiz aşamaya geliyor sizi karşılarına alıyorlar ve diyorlarki memnun kalmadık çok izleedik çok şans verdik kendimizce ama olmadı diolar kusura bakmayın gibi bir ton sebep sunuyorlar. :) ama ne oluyor bu deneme süresi boyunca siz şirketin her işini yapıyorsunuz aslında... sigortasız düşük maaşla ve vaadlerle :) sonra son aşamaya geldiklerinde işten çıkarılıyorsunuz. çünkü okadar işsiz varki bu teklifleri kabul edecek birilerini bulmak gerçekten zor değil sen yoksan başkası var durumu. :) firma bu taktiklede çok büyük bir tasarruflada durumu kurtarıyor.

bir çalışanın ayrı meslekler içinde konuşuyorum 2 haftada iş yaparmı yapmazmı anlaşılır ne olduğu 2 aya 3 aya deneme aşaması diye bir kaide yok.. son zamanlarda firmaların yeni taktiği fikirlerinize açığım eğer yanlış düşünüyorsam anlatın. Lütfen mesleğinize sahip çıkın... hoşçakalın
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Sayın demirs, size mesleki eğitiminizi, iş deneyiminizi, tecrübenizi, yaşınızı, bu mesleğe vermiş olduğunuz yıllarınızı vs. sormuyorum, sadece başka bir sual yöneltmek istiyorum. Burada yazmış olduğunuz uslüb sizce doğru mu?.. Yazınız hakkında haklı olduğunuzu düşünüyor musunuz?..
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Son derece haklı olduğunuzu söylediğiniz (ki öyledir), ilk mesajınız olarak konu açtığınız, günümüz gerçeklerinde olan ciddi bir sorun, mes'ele olarak konusu başlatılmış olan "Grafikerlerin Yaşadıkları Sorunlar" başlığı altında yazmış olduğunuz metin içersinde tam 11 kez gülmüşsünüz. Şahsen metninizi okurken bu konuyu pek ciddiye almadığınızı, fıkra yazılmışta onu okuyormuşum gibi hissettim kendimi. Onun içindir ki size asıl sualim, üslubunuzun doğru olup olmadığıydı dikkatinizi çekmek istediğim. Fakat sanırım bunu gözden kaçırdınız.

Şimdi bir işveren değilim ama 20 küsur yılı aşkındır bu meslek içindeyim ve 10'larca stajyer yetiştirdim bilgim dahilinde yetiştirmeye çalıştım, şimdi bir çoğunun iyi yerlerde ve iyi konumlarda olduğunu, iyi maaş aldıklarını biliyorum, bundan da şahsım adına gurur duyuyorum. Çünkü az da olsa üzerlerinde emeğim olduğu bir gerçek. Bu yolda emeklerken yürümeyi öğrettiğimi, yol gösterdiğimi, mesleki eğitim ve öğretimin yanı sıra genel olarakta yaşım ve yılların vermiş olduğu tecrübelerime dayanarak birşeyler verdiğimi biliyorum. Firmalar bu şekli kendilerine takdik olarak seçmiş olabilirler doğrudur bu sözünüzle haklı olabilirsiniz bir diyeceğim yok. Lakin olaya tek taraflı değilde her iki açıdan bakmak gerektiğini düşünüyorum, saygılarımla...
 

demirs

Üye
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
4
Tepki
0
evet haklı olabilirsiniz ama o anda içimden geçtiği gibi yazdım herhangi bir kaale almama durumu yoktur. Biraz da ağlanacak halimize gülüyoruz durumu oluşmuş olabilir şu anki sorun yazının şekli değil ama vermek istediğim mesaj; şirketlerde ki deneme aşaması durumuna karşı olunan durum yok ama emin olun ki dünyanın hiç bir yerinde gördüğüm kadarıyla böyle bir durum yok 2 3 ay deneme süreleri sosyal güvencesiz çalışma durumu söz konusu bile değil zaten 2 haftada hangi meslek olursa olsun bir insanı anlarsınız.. Bana biraz sömürülme var gibi gelmeye başladı hangi insanı görsem işyerinde ki gidişatı aynı yukarıda ki gibi sizce iki taraflı düşünmeye çalışırsak kim haklı benim de aile şirketim var ama hiç böyle bir durum yok ozaman bir işveren yazsın kendi haklarını haklı olduğu yanları tartışılsın sonuçta burada eğer yanlış bir düşüncem varsa aydınlatılmak isterim hangi noktada ve nerede. Ben bu yazıyı şuan da işçi sıfatında yazdım. İş veren biri okuyup değerlendirirse de çok memnun olurum.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Teşekkür ederim sayın demirs. Takdiri size bırakıyor, sizinle birlikte bende sabırsızlıkta bir işverenin bu konudaki düşüncelerini ve yazacaklarını sabırsızlıkla bekliyorum...
 

danisman

Consultant
Kayıt
27 Nisan 2009
Mesaj
1.504
Tepki
30
Merhaba,

Öncelikle bir konuya dikkat etmeniz taraftarıyım, siz ne kadar bu deneme aşamasını kafanıza takıyor ve bu dönemi en iyi şekilde atlatmaya çalışıyorsanız, karşınızdaki iş veren de aynı şekilde size yaklaşmakta.

Sanırım bu deneme aşamaları sizin psikolojinizde olumsuz etkiler yaratmış ve bu konuyu iş hayatınızda fazlasıyla ön plana çıkarmışsınız. Şu durumda yapmanız gereken, deneme dönemlerini kafanızda fazla büyütmeden özverili bir şekilde, bunun bir deneme aşaması olmadığını düşünerek işinize dört elle sarılmanızdır.

Unutmamanız gereken bir konu var belkide iş yaşamınızda bir felsefe olarak yaşamınıza montajlayabilirsiniz " iyi bir personeli, aklı başında hiç bir işletme ve işletmeci kaybetmek istemez, kaybetmez de zaten" bunu asla unutmayın derim, Yaşar beyin söylediklerine de harfiyen katılıyorum...

Saygılar...
 

demirs

Üye
Kayıt
24 Ekim 2009
Mesaj
4
Tepki
0
ama bunu kaç firma uyguluyor şunu da belirtmek isterim söyledikleriniz çok doğru Yaşar beyinde ben deneme aşamalarından dolayı şikayetçi değilim. Aksine olmalı. Sadece oluşan durum ben şunlara karşıyım sırasıyla belirteyim 4 haftadan fazla deneme süresi olmamalı. Sigorta ne olursa olsun yapılmalı. Çalışanın her birey gibi eğitim safhasında da olsa eşit şarlarda mesaide bulunması. Bunlar her ülkede böyle Türkiye'de bu böyle değil bir tek. Karşılaştırma yapmak istemem ama Almanya'da günde 8 saatten fazla çalışmak yasak. İster stajyer olun ister patron. Burası almanya yada başka bir yerde değil evet ama çok tutarsızlık var burdaki herkes her firma hatta doğru çalışıyor olabilir. Ama birde görünmeyen tarafı var kanaatindeyim. Bu benim zamanında yaşadığım rahatsızlıktı ama şimdi görüyorum ki çoğu genç bu sorunla mücadele ediyor etmeye çalışıyor.
 

fogbird

Üye
Kayıt
31 Temmuz 2008
Mesaj
76
Tepki
1
Yasalarla belirlenmiş deneme süresi 60 gündür. Bu süre içinde sigortalı giriş işlemlerinin yapılması yine yasayla zorunludur. Yani 60 günlük deneme süresi boyunca çalıştırılanın sigortalı yapılması zorunludur.
Bu kötü niyetli işverenlerce suistimal edilen bir uygulamadır.
İşveren bu yolla az ve vergisiz parayla personeli ezmek, sigorta priminden kar etmek yolunu seçer. Nasıl olsa 2 ay sonra yine deneme amaçlı birini daha alırım diye düşünmektedir.
Deneme süresi sonunda işverenle yollarınız ayrılmış olsa bile, çalıştığınız süreyi ispatlayabiliyorsanız, mahkeme yoluyla sigorta primlerinizi ödettirirsiniz.
Ama işin sağlıklı yönü, işe başlarken sigorta zorunluluğunu işverene hatırlatmanız. Sigortasız çalışmamayı ilke edinirseniz, deneme süresini işverenler böyle kötü niyetli kullanamaz.
 
Yukarı Alt