Tabela Hakkında..

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Tabelanın önemi;

Tabelalar sizin kurumsal kimliğiniz ortaya koyan öncelikli ürünlerdir. Firmanızın tarzını ve bakış açısını ilk olarak belli eden unsur sizin tabelanızdır.

Tabela imalatı hakkında;

Tabela, imalattan montaj safhasına kadar belirli standartları içermelidir, tabela yapımında öncelikle dikkat edilecek hususlar ise Güneş ışığı, rüzgar, yağmur gibi dış etkenlere maruz kaldığı için yapım aşamasında seçilecek olan malzemenin bu şartlara mukavim olması gerekir, özellikle devamlı güneş ışığına maruz kalan tabeleların renkleri en fazla 5 yıl dayanabilmektedir, devamlı güneş alan bir yere pleksiglas gibi malzemeler yerine aluminyum malzemeler seçilmelidir, tabelanın konstrüksiyonu paslanma ve kopmalara karşı demir profil yerine, etli(kalın)aluminyum profilden olmalıdır, ışıklı tabelalarda mutlaka su giderleri olmalı ve balast gibi elektrik tesisat ve kanalları üst çerçeve içine döşenmelidir, flouresant kullanımında dikkat edilecek en önemli konu flouresantın sık sık değişme ihtiyacına cevap verilebilir bir imalat ve montaj yapısı olmalıdır aynı şekilde neon reklam çalışmalarında da rüzgar ve yağmur etkisinden meydana gelen arızaların fazla olmasından ve yüksek voltajlı akümülatör bakımı için uygun bir imalat ve montaj yapısı olmalıdır, yeni gelişen led teknolojisi ve buna uygun led tabelalar imalat, montaj ve bakımlarda avantaj sağlamasının yanı sıra 10 yıla kadar ömürlerinin olması ve düşük elektrik sarfiyatları led tabelaların tercih edilmesini sağlamaktadır.

Tabela montajı hakkında;

Tabela montajı önemli ve sorumluluk isteyen bir konudur, tabelanın sağlamlığı kadar montaj bağlantılarının sağlamlığıda çok önemlidir. Tek taraflı duvara montaj yapılacak tabelalarda dikkat edilmesi gereken konu duvarla tabela arasında hava akımı olmayacak şekilde montaj yapılmasıdır, arkası açık yapılan tabelalarda ise tabelanın rüzgar tutan alanının küçük olması yani tabelanın içinden veya harflerin arasından rüzgar geçişini sağlamak gerekir, totem dediğimiz yüksek direkli tabelalar rüzgar tuttuğu için totem montajları, temel ve direkleri profesyonel bir konudur, yaklaşık 6x3 m. Kasetli bir totem için bu çapta bir temel gerekir.

Tabelanın yeri;

Tabelanızı iş yerinizin size ait olan cephesine ilgili belediyeye reklam vergisini ödeyerek asabilirsiniz, size ait olmayan bir yere tabela asmanız için yerin sahibinden izin almanız(kiralamanız) gerekir, kaldırıma ve taşacak şekilde tabela asmak izine ve ayrıca reklam vergisine tabidir.
Belediyeler tarafından nasıl ve nereye yerleştirileceği belirlenen reklam tabelaları, mücavir alanları içerisinde görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde yerleştirilir. Belediyelerin koyduğu bu tabela yerleştirme hükümlerine kamu ve özel sektörden tüm kurumlar uymak zorundadır.
Özellikle İstanbul , İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde firmanızın tanıtımı için koyduğunuz reklam tabelaları bu şehrin ve bulunduğunuz bölgenin kültürel değerlerine uygun, bölgenin genel yapısını bozmayacak nitelikte olmalıdır. Tanıtıcı levha ve tabelalar bölgenin görüntüsünü bozuyor ise belediyeler tarafından kaldırılabilir.
 
Yukarı Alt