Tabela yapımı ve Vray Light Materyal Dersi

Kayıt
19 Nisan 2008
Mesaj
1.032
Tepki
67
Herkese merhaba duygu hanımın geçen sorduğu soruya istinaden kısa bir ders hazırladım resimlerle takviye ediyorum. Sürçü lisan eylersek affola

Ama çalışmaya geçmeden unutmayın. Render ayarlarının Vray Render motoruna göre olmalı

1- Öncelikle tabelanızın ölçüsünde sahneye bir box çiziin. Box'u Convert - Editable Poly'ye çevirin






2- Poly'e çevirdiğiniz tabelanın "4" tuşuna basarak polygon modunda ön yüzünü seçin ve 4 oranından (oranında diyorum çünkü bu bazen metre bazen santimetre olacak) inset tuşuna basarak yüzeyin sınırlarını içe doğru küçültün.






3- Çalışma esnansında F4 tuşuna basıp kenarları görebilirsiniz.

4- Daha sonra inset ettiğimiz yüzey aktifken Extrude tuşuna basıyoruz. İlk seferde Extrude dışarı yapar biz değeri eksi oranında küçültürsek ters oranda bir büyüme yapar. İstediğimiz görüntüyü elde ettikten sonra Ok deyip çıkıyoruz.



5- Tabelamızın dış kısmı hazır.



6- Kaplamanın üstünde durmayacam. Daha sonra işillah onun içinde bir ders hazırlayacam. Sadece "M" tuşuna basıp. Mat. Editörü açıyoruz. Ben render motorunuzun vray olduğunu varsayarak yazıyorum. Standart - Vray Mat. tıklayıp atayacağımız kaplamayı vray mat dönüştürüyoruz.





7- diffuze kanalının yanındaki kutucuğa tıklayıp oradan uygun bir mat. oluşturup, onu objemize atıyoruz. (Ben basit bir tahta atadım sizin keyfinize kalmış)

8- Gelelim yazı kısmına. Front penceresindeyiz Create - Shapes - Text kısmına gelip oradan gerekli parametleri girip bir yazı oluşturun.Yazıyı oluşturur oluşturmaz sahneye tıkladıınız zaman yazı sahneye direk aktarılır.


9- Yazıyı yazdıktan sonra yazı 2 boyutlu olarak gelir sahneye bu aşamada yazıya Modifier List - Extrude komutunu verip istediğiniz değeri yakaladıktan sonra tabelamızın yazısı da hazır.





Gelelim en son ve önemli konuya ışıklı tabela ben şu an sadece basit bir şekilde anlatcağım biraz karışık görünebilir ama mantığı kavranırsa o kadar zor değil.

1- Öncelikle yazıyı seçin mat. ediötürü açın get mat. dan Yazıya Vray Light Mat atayın.





2- Gelecek menüde ışığın şiddetini ve rengini ayarlayın ve render tuşuna basın. Unutmamanız gereken tek şey kullandığınız sahne de ne kadar obje varsa o kadar Light Mat. randıman alırsınız.



Hepsi bu kadar. Umarım karışık değildir. Fazla detaya inmeden anlatmaya çalıştım. Ufak tefek detayları unutmuş olabilirim. Sizden ricam uygulayın ve sonucu bildirin.

Çok teşekkür ederim.
 

idris gümüş

Bronz Üye
Bronz Üye
Kayıt
14 Mart 2010
Mesaj
401
Tepki
5
Selam. Murat bey elinize emeğinize sağlık bu ders iyi oldu en azından benim için :) .ok heyecan verici bir durum umarım psikolojimi bozdurup sildirtmez program kendini :))
 

duygu0666

Üye
Kayıt
27 Şubat 2008
Mesaj
151
Tepki
14
çok ama çok teşekkür ederim murat bey ellerinize ve emeğinize sağlık hemen deneyeceğim...
 

duygu0666

Üye
Kayıt
27 Şubat 2008
Mesaj
151
Tepki
14
murat bey merhaba tabelayı denedim ama en son anlattığınız bölümü uygulayamadım galiba yazıya yeşil renk veriyorum render alınca beyaz çıkıyor :(

 
Yukarı Alt