Tablo içine Büyük boyutlu resim eklemek

Kayıt
6 Temmuz 2013
Mesaj
3
Tepki
0
Arkadaşlar Merhabalar!

İndesign'ı yeni kullanmaya başladım.. Bir katalog dosyası verdiler bunu tercüme et diye.. Bende onun tercümelerini yazarken birazda indesign'i öğrendim.. Ve bazı şeylerin çok pratik olduğunu gördüm.. Sonuçta bu program katalog dergi tasarımı için yapılmış..

Şimdi ise Aksesuar katalogu yapacağım.. Aşağıdaki resimde yapmak istediğim sayfa var.. Yapmak istediğim işlemin mutlaka kolay bir yolu olduğunu düşündüğüm için sizlere sormaya karar verdim..



Resimde görüldüğü gibi tablo var.. tablo hücrelerine resim eklemek gerekiyor.. Resim dosyası baya büyük hem çizimler hem normalleri.. Ben Tablo hücrelerinin boyutu değişmeden içine resimleri ve çizimleri eklemek isiyorum.. ve eklediğim an otomatik olarak tablo hücresine sığsın istiyorum.. Herhangi bir küçük resim eklediğim zaman tablo hücresi ufaktan genişliyor sonra istediğin gibi küçültebiliyorsun.. Ama resim dosyaları bende baya büyük olduğundan eklediğim zaman resim hiç gözükmüyor.. Altında kırmızı bir nokta çıkıyor ve resmi bulamıyorum bir türlü... Bir yerde bir şeyi eksik yapıyorum gibi... Şu an hem kataloğu yapmak hemde yaparken öğrenmek istiyorum.. Öğrenme adına bu benim için önemli.. yoksa tablo dışına ekleyip küçültüp sonra tablo içine taşıyabilirim...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim!!
Saygılarımla!!
 

Threebudha

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
180
Tepki
17
@SpecialisTEX

Kırmızı nokta resmin mevcut hücreye sığmadığına dair bir uyarı. Çalışmanızın içeriğini tam bilmediğim için iki yol önereceğim biri işinize yarar umarım.

1- Tabloda resim koymak istediğiniz hücrelere Object>Anchored object>insert kısmından bir resim alanı ekleyin ve place komutuyla resmi çağırın sonrasında resim seçiliyken (alan değil) alt+cmd+shift+E kısayoluyla mevcut alana resmin uyarlanmasını sağlayın

2- Tabloda resim koyacağınız alana rectangle frame tool bölümünden uygun ebatta bir alan yerleştirin ve resimlerinizi bu alanın içine sürükle-bırak şeklinde yerleştirin bunun amacı resmin proporsiyonunun ilgili alana en uygun haliyle otomatik olarak ayarlanmasıdır.
 
Kayıt
6 Temmuz 2013
Mesaj
3
Tepki
0
@Threebudha


Cevabınız için teşekkür ediyorum.. Bende şu şekilde yaptım.. Herhangi bir resmi ekledim sayfanın boş bir yerine.. Küçülttüm sonra kestim tablonun içine yapıştırdım.. Hangi ölçüde olmasını istediysem o ölçüde ayarlardım.. daha sonra kopyaladım resim gelmesini istediğim yerlere yapıştırdım bunu.. Sonra üzerine tıkladım ctrl+d yapıp asıl koymak istediğim resmi seçtim ve oldu.. Sizin önerdiğiniz yöntemleride deneyeceğim.. Teşekkür ederim!
 
Yukarı Alt