Temmuz ayı yarışma sonuçları

Admin

Başkan
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
10 Temmuz 2008
Mesaj
132
Tepki
25
Temmuz Ayı konusu Fast Turca Restaurant Kurumsal Kimlik Tasarım yarışmasının birincisi toplam 22puanla Erkin Karataş tarafından tasarlanan Fast Turca Restaurant Menü - Logo oldu Tebrikler!





İkinci tasarım toplam 13 puanla Kerim Öksüz tarafından tasarlanan Fast Turca Kurumsal Kimlik ve Menü Çalışması | KrMkSz | Kerim ÖKSÜZ oldu Tebrikler!




Yarışmasının üçüncüsü toplam 11 puanla Şengül Bozkurt tarafından tasarlanan yemeğine sahip çık !oldu Tebrikler!







Yarışmacı sıralaması:

01.derya_d13
02.High_Fidelity
03.Meantim
04.neo_fb
05.Rıfat Özkan
06.krmksz
07.pythia
08.kimlik
09.b.emre
10.Buse Türüdü
11.agato
12.Haluk Artuk
13.Şengül Bozkurt
14.Burçin Damla Yeten
15.Erkin Karataş
16.bora_826
17.Who'sthatgirls
18.saqi



Jüri Üyesi olan Melih Yongacı'nın yorumu;


Selam,

Temmuz ayı yarışması kapsamında site üyelerine sunulan konsept gereği gönderilen 18 çalışmanın değerlendirmesine geçmeden önce ilgili konsepte yönelik olarak açıklayıcı bir bölüm yazmak istiyorum.

Temmuz ayı konsept konusu kurum adı “ Fast Turca Restaurant “ kurum sloganı ise “ Yemeğine Sahip Çık “ olarak belirlenmiştir. Bu anlamda yarışmaya katılan arkadaşlardan istenen öncelikle kendilerine sunulan “ Brief “ i doğru okumaları, değerlendirmeleri ve konsepte uygun POP malzemesi tasarımlarını ( Logotype ve Mönü tasarımı ) hazırlamalarıdır.

Temmuz ayı yarışması kapsamında tasarım gönderen 4 arkadaşımız verilen brifteki kurum adını yanlış kullandıkları için hazırladıkları tasarımları değerlendirmeye almıyorum.

Kurumsal kimlik tasarım sürecinde daha önceden bulunmadıkları anlaşılan bu arkadaşlara önerim aşağıdaki linkte bulunan “ Kurumsal Kimlik Nedir, Nasıl Olmalıdır..? “ başlıklı yazıyı okumalarıdır.

"Kurumsal Kimlik" nedir? Nasıl olmalıdır..?

Kurumsal kimlik çalışmasının birinci kuralı tasarımını üstlendiğiniz kurumun adının doğru algılanması ilgili kurum adına uyan tasarımın hazırlanmasıdır. Bu arkadaşlar bu genel kuralı görmezlikten gelmişler. Bu anlamda bu 4 arkadaşın çalışması yarışma kapsamı dışında değerlendirilmesi gerektiğinden puanlamaya tabi tutmuyorum.

Diğer bir konu ise kurumsal kimlik çalışmasının olmazsa olmaz bir kuralının göz ardı edilmesidir. Özellikle logotype tasarımında kullanılan renklerin CMYK değerlerinin ekran görüntüsü farkı yorumlarına tabi tutulmaması açısından belirtilmesidir. Çalışma gönderen arkadaşların Ağustos ayı konusunda bu noktaya dikkat etmelerini rica ediyorum. Tasarımda kullanılan renklerin Pantone değerlerini ya da CMYK renk değerlerini belirtmeleri tasarımı hazırlayan arkadaş açısından önemli bir avantaj olacaktır.

Değerlendirme kapsamında ele alacağım 14 çalışmayı ve bu çalışmaların puanlamasını aşağıda bilgilerinize sunar, yarışmaya katılan arkadaşlara önümüzdeki süreçte başarılar dilerim.

Saygılar…



1. Çalışma : 5 Puan.

Ev Yemekleri, Sütlü Mamüller ve Kebapçı… Üç ayrı konsept seçilmiş görünümü yansıtan bir çalışma anlayışıyla hazırlanmış. Biri olmazsa diğeri o da olmazsa eğer bir sonrakini kabul eder sonuçta müşteriye sunacağımız hizmette çeşitlemenin sınırı yoktur düşüncesini yansıtıyor.

2. Çalışma : 2 Puan.

Logotype tasarımı kullanılan font ve desen nedeniyle hem karışık hem de algılanması zor bir durum oluşturuyor. Mönü çalışması ise tamamlanmamış.

3. Çalışma : 2 Puan.

Vasat kelimesini arkadaşlarımızın beğenmemesi ve bu kelimeden alınmaları nedeniyle kullanmadığımızı düşünürsek bu çalışmaya uygun düşen tanımlamayı da artık sizlere bırakıyorum.

4. Çalışma : 5 Puan.

Çalışmada uygulanan İstanbul silüeti uygun düşmüş olmasına karşın gökyüzü bölümünde bu kadar çok yıldız kullanılmamalıydı. Kullanılan yıldızlar bu kadar öne çıkmamalıydı. Bu arkadaşımız çalışmayı bir de bu şekilde hazırlasın aradaki farkı görecektir. Çalışmada önemli olan yıldızların değil logtype’ın öne çıkmasıdır. Müşteri yıldızların değil firma adının öne çıkmasını ister. Logoda kullanılan Fast Turca daha belirgin olabilirdi. Tüm bunlara karşın yine de konsepte uygun bir çalışma oluşumu için emek harcanmış.

5. Çalışma : 0 Puan.

Firma ismi brife uygun değil.

6. Çalışma : 6 Puan.

Güzel olabilecek bir çalışma zeminde kullanılan renk kombinasyonu nedeniyle kötü algılanabilecek bir görünüme bürünmüş. Zeminde kullandığınız bordodan siyaha geçişme olmamış. Tümüyle bordo bir zemin olarak düşünmüş olsaydınız daha sağlıklı bir çalışma ortaya çıkacaktı. Logotype’ın çerçevesi olarak kullandığınız desen güzel olmuş logotype’ta kullanılan fontla bütünleşmiş. Sizden dosya, antetli, kartvizit ve zarf çalışması istenmemişti. Bu çalışmaları hazırlamak yerine mönünün iç kısmındaki yemek fotoğraflarını daha uygun düzenleyebilir Osmanlı mutfağına ait yemeklerin neler olduğunu araştırabilirdiniz.

7. Çalışma : 2 Puan.

Hazırlanan çalışma brifte belirtilen konsepte uygun değil.

8. Çalışma : 7 Puan.

Nezih bir restaurant için hazırlanmış izlenimi veren bir mönü çalışması. Logotype için kullandığınız “ Fast Turca “ yazı karakteri eğer fontun Black olanı değilse bu fontun Regular olanını kullanmanızı önerebilirim. Font çok kalın görünüyor. Mönünün ön ve arka yüzünde kullandığınız desenin opacity değerini biraz düşürün. Çok sert olmuş.

9. Çalışma : 0 Puan.

Firma ismi brife uygun değil.

10. Çalışma : 2 Puan.

Çalışmada kullanılan renk ve desen sıradan. Kartvizit, antetli ve zarf çalışması hazırlamanıza gerek yoktu. Biraz daha özenli ve titiz çalışmalar üretmeniz gerekiyor.

11. Çalışma : 2 Puan.


Algılamada seçicilik ve sadelik düşüncesine tümüyle zıt bir çalışma. Akılda kalıcı olmaz. Sıradan ve özensiz bir çalışma.

12. Çalışma : 5 Puan.

Çalışmanın sağ tarafında yer alan zemini gri sarı olan çalışma dikkate alınabilir. Fast Turca yazısında kullanılan font çalışmaya uygun düşmüş. Yemeğine sahip çık yazısı daha sade ve okunaklı bir font seçilmeliydi.

13. Çalışma : 6 Puan.

Mavi zemin üzerinde kullanılan desen ve logotype olarak kullanılan font uygun. Mönü tasarımı iç kısmı düzenlenmeliydi.

14. Çalışma : 0 Puan.

Firma ismi brife uygun değil.

15. Çalışma : 8 Puan.

Logotype ve Mönü çalışması kapağı özenle hazırlanmış. Eğer %100 yerli ve tüy gibi gereksiz ayrıntı olmasaydı daha iyi olurdu. Mönü iç kısmı çalışması olarak bir düzenleme yapılmış olsaydı çok daha etkileyici bir çalışma bütünlüğü oluşturulmuş olurdu düşüncesindeyim. Mönünün ön ve arka kısmının birleştiği sırt noktasında iki ayrı zemine verilen kabartma etkisi kapak bütünlüğüne olumsuz etki yapmış. Kabartma etkisini mönü kapağının yalnız ağız kısmını uygulamış olsaydınız çok daha etkili olurdu. Yine de bu çalışma profesyonel tarza uygun bir bakış açısı ve yaklaşımla hazırlanmış.

16. Çalışma : 2 Puan.

Etkisiz sıradan bir çalışma.

17. Çalışma : 2 Puan.

Etkisiz sıradan bir çalışma.

18. Çalışma : 0 Puan.

Firma ismi brife uygun değil.



Not: Diğer Jüri üyelerimiz Yorum yapmayıp sadece puanlama yaptılar.
 

Yaşar Karadeniz

Grafikerler.org
Altın Üye
Kayıt
7 Eylül 2008
Mesaj
3.274
Tepki
75
Temmuz Ayı yarışma konusu, "Fast Turca Restaurant Kurumsal Kimlik Tasarım Yarışması"nın birincisi Erkin Karataş. Katılımlarından dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını diler, tebrik ederim.
 
Kayıt
10 Haziran 2009
Mesaj
363
Tepki
4
"Fast Turca Restaurant Kurumsal Kimlik Tasarım Yarışması" Erkin Bey çok güzel bir çalışma olmuş sizi tebrik ediyorum ve odanızın her tarafını plaketlerle süslemeniz dileğiyle.
 

User4

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kayıt
18 Ekim 2008
Mesaj
1.325
Tepki
39
Çok keyifli ve çok merak ettirici bir yarışmaydı benim için. Sonucu gerçekten merak ettim. Dereceye girmek beni mutlu etti. Kutlamalar için çok çok teşekkür ederim herkese, eksik olmayın.

Saygıdeğer Melih YONGACI Bey, eleştiriniz benim için verdiğiniz puandan daha önemlidir. Vakit ayırıp değerlendirme yaptığınız için çok teşekkür ederim.

Katılan tüm arkadaşları kutluyorum, yarışmaya katılmak özgüven meselesidir. Yarışmaya katılmamız kendimizi görmemiz adına çok önemlidir, dereceye girememiş olsak bile moral bozmadan eksiklerimizi görerek daha iyisini hedefleyerek daha başarılı çalışmalar çıkartmamız temennimdir. Dereceye giremeyen arkadaşlarda eleştirileri dikkate alarak eksiklerini görerek bir sonraki yarışmada daha başarılı sonuçlar alırlar umarım..

Herkese saygılar sevgiler..
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Erkin Bey sizi kutluyorum. Çalışmanız gerçekten çok güzeldi ve 1.liği sonuna kadar hakettiğinize inanıyorum.

Tekrar tebrik eder, başarılarınızın devamını diliyorum..
 

Kerim ÖKSÜZ

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Aralık 2007
Mesaj
1.394
Tepki
19
Erkin bey sizi gönülden kutluyorum başarılarınız umarım artarak devam eder...
 
Yukarı Alt