Türkiye siyasi-karayollari haritasi vectörel satin alinacaktir.

ajansmert

Üye
Kayıt
22 Ocak 2010
Mesaj
5
Tepki
0
türkiye siyasi haritası ve üzerinde karayolları ağını gösteren cdr. formatında bir çalışma yapabilecek olan veya elinde varsa satabilecek olan arkadaşlardan mesaj bekliyorum.
 

ajansmert

Üye
Kayıt
22 Ocak 2010
Mesaj
5
Tepki
0
İlan günceldir,
Arkadaşlar fotoğraf yükleme sitesi olan images... sitesi açılmıyor bende bu yüzden istediğim haritanın fotosunu yükleyemedim.
Türkiye Siyasi Haritası üzerinde Türkiye Karayolları ağıda yer alacak şekilde bir haritaya ihtiyacım var,arşivimde olmasını istiyorum.
Emeğe saygım var,ben çizerim diyen arkadaşlarda fiyat verebilirler.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Sayın Ajansmert merhaba,

Hem sizin için, hem de projeyi üstlenebilecek arkadaşlar için şöyle bir fizibilite geliştirebiliriz.

Öncelikle, karayollarını hangi düzeye kadar indirmek gerekir?
Yani köy yollarına kadar indirilecekse, bu epeyce yoğun bir çalışmayı gerektirecektir. Bu düzeyde bir çalışma istendiğini varsayarak, önce Türkiye'yi yaklaşık 100 paftaya bölmek gerekecektir. Bana göre bu proje, sonunda basılabilirliğini de göz önüne almak için Corel Draw'da çalışılmalıdır. Böylece dosya boyutu kavramları başından halledilmiş olur.

Harita, kafamızdan çizilecek bir proje değildir. Daha önce GPS verileri ile kendisini kanıtlamış, mümkünse Harita Komutanlığından onaylı (en yetkin kurum bu şu anda, bildiğim kadarıyla) basılı ve köy yollarını da içeren bir haritayı altlık olarak kullanıp paftalayarak üzerinden vektörler oluşturulabilir.

Dediğim gibi 100 civarında, belki de daha fazla olabilecek bu paftaları çizmek için çok iyi planlama yapmak gerekir. Eğer bu projeyi tek kişi üstlenecekse, zaman planlaması doğru yapılmalı, ona göre fiyat verilmelidir.

Örnek verecek olursak, bir paftayı bir günde bitirecek isek, 100 çalışma gününe ihtiyacımız var demektir. Bir haftada 5 çalışma günü olduğunu düşünürsek, tamamı 25 hafta eder. Aya vuracak olursak bu da size 5 ay yapar!

Ortalama bir grafikere, yani bu çizimlerin altından kalkabilecek bir grafikere 1800 veya 2000 TL maaş vereceğinizi varsayarsak bu proje size 10 bin Türk Lirasına patlayacaktır. Bunu freelance grafikere projelendirdiğinizde böyle bir rakam çıkar. Yok eğer bir grafik atölyesine projelendirdiyseniz, yani bir de fatura isteyecek iseniz, bu sefer yaklaşık yüzde 35 civarında bir oran daha ilave etmeniz gerekecektir. Bu da, toplam olarak 13500 TL gibi bir rakama ulaşır.

Demek ki, eğer tek kişilik bir ekip (!) ile bu proje beş ayda yukarıdaki rakamlara size malolacaktır. Acil bir proje ise beş kişilik bir ekip ile bir ayda tamamlanabilir.

Muhtemelen bu rakamlara bu işi hemen yaparım diyenler, hatta daha ucuza da yaparım diyenler olacaktır. Ama daha önce harita yapmış biri olarak, konunun son derece hassas olduğunu, özellikle GPS verileri ile çalışılacak ise bununu öneminin daha da arttığını göreceksiniz. Eğer bu harita, pazarlama ve dağıtım ekipleri için Route takibi için kullanılacak ise, sahadaki personeli kaybetme ihtimaliniz de vardır!

Umarım konunun ciddiyeti anlaşılmıştır.

Görüşmek üzere.
Tuncer ÖZKAN
 

Erkan Nehir

Grafik Tasarımcı & Ressam
Uzman Üye
Kayıt
10 Ocak 2010
Mesaj
2.523
Tepki
53
Arkadaşlar daha net fikir vermesi açısından görseli yüklüyorum.
İstenen çalışma ekteki görselin birebir çizilmiş vektör halidir. Daha yüksek çözünürlükte resmi ilan veren firmadan temin edebilirsiniz. Buna göre fiyat verebilirsiniz.

 

aspirin_00

Üye
Kayıt
27 Eylül 2009
Mesaj
165
Tepki
3
Tuncer Özkan

GPS için kullanılacaksa en güzeli google maps kullanmak ve hata oranı ellen çizmeye göre çok ama çok az olur..
hiç bir aklın ellen çizip GPS ortamında kullanmak isteyeceğini düşünmüyorum...


artı ne amaçla kullanılacağı söylenmemiş...
 

ajansmert

Üye
Kayıt
22 Ocak 2010
Mesaj
5
Tepki
0
Arkadaşlar ilginizden ötürü teşekkür ederim öncelikle. İstediğim çalışma tuncer bey in bahsettiği şekilde gpc amaçlı kullanılmayacaktır. Ancak söylendiği gibi harita genel komutanlığından onay alma işi benim tarafımdan yapılacaktır bu sebeple örnek bir çalışma yüklemek istedim ancak sistemsel hata aldığım için fotoğraf yükleyemedim.Aspirin isimli üye arkadaşımızın eklediği çalışmanın birebir aynısını talep etmekteyim.
1- 81 il ismi yer alacak
2- ilçeler yer alacak
3- ilk katman siyasi harita şeklinde hazırlanacak
4- 2.katman ise karayolları haritası eklenecek.
köy yolları bazında bir çalışma talep etmiyorum,öyle bir çalışmayı 5 kişilik ekiple 5 ayda yine hazırlamak zordur. bildiğimiz "türkiye karayolları ağı" yer alacak.
 
Yukarı Alt