Web Tasarım Hakkında Bilgi İstiyorum

g_bilgi

Üye
Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
3
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar,
bu foruma yeni üye oldum.
amatör ve orta düzzeyde web tasarımı yapıyorum.
genellikle joomla ve html tasarım yada hazır tema kullanıyorum.

Fakat yaptığım sitelerin ana sayfaları genelde boş kalıyor herhangi bir materyal üretemiyorum. Yani banner, kampanya vs. gibi bir şeyler üretemiyorum.

Bu konuya ilişkin ileri düzeyde fikir ve makalelere ihtiyacım var ,
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Materyal üretebilmek fikir işidir. Ana projenin temasının zenginliğidir. Örneğin bir gün gelir bir iş alırsın senden site yapmasını isterler bol ürün çeşitliği ve bu ürünlerin pek bilinen ürünler olmadığı ya da yeni ürünler olduğu için iyi şekilde tanıtılması gerekmektedir . O zaman sitede boş yer bırakmak için yer ararsın :). Görselden kısatsın, içerikten kısarsın yeni teknolojileri başvurur içeriği etkileşimli lanlara çevirisin. Sebep sen değil yapmak istediğin şey de de olabilir. Ancak ben bunları uygulama kısmında beceri sahibi değilim diyorsan bunun için yapamadığın kısımlar ile ilgili burada yardım istersen her zaman buralardayız biz.
 

g_bilgi

Üye
Kayıt
11 Aralık 2012
Mesaj
3
Tepki
0
@Emre ÇETİNER

uygulama kısmı şu durumda ikinci plana kalıyor çünkü önce ne koycağımı ne yapcağımı düşünmeliyim, sonra da onu uygulamalıyım,

sakıncası yoksa boş kalıyor dediğim sitelerden bir kaç tane yazabilirmiyim ?
 

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
buzyap sitesinden başlayalım.

Gözüme ilk çarpan logo yukarı yasla boşluk olmasın bence.

* Slider burada şu gibi değişiklikler hoş olur. Ürünleri karmaşık şekilde göstermek yerine biraz kategorize etmelisin. Örneğin ürün kategorilerinden biri soğutma sistemleri. Soğutma sistemlerinde en beğendiğin ürün görselini seç üst tarafa Soğutma Sistemleri yaz sola resmi net ve göz alıcı bir şekilde yerleştir sağ tarafına güzel bir açıklama ya da slogan yazabilirsin.Bu dediğimi her slider geçisinde bir kategori olacak şekilde yapabilirsin. Bir tane yapmışsın penguen fotoğrafı olan soğutmada bulacağınız sıcaklık sloganı olan gibi 1,2 ürün görseli yeterli.

* Kimler sitede, ziyaretçiler bölümlerini kaldır.

* Giriş formu yerine buraya sizin için seçtiklerimiz başlığı altında popüler ürünleri yine slider gibi geçişli tek tek maksimum 5 ürün olacak şekilde yapabilirsin.

* Firmaya ait kampanyaları sizin için seçtiklerimizin altına yine blok şeklinde yayınlayabilirsin.

* Hoş Geldiniz başlığının üstündeki yazıları kaldır.

* Hoş geldiniz yazısının altındaki haber bloğunu 100 boyutta tek haber şeklinde yap bundan sonrakiler aşağısına gelsin. örnek resim aşağıda



genel olarak bu site konsepti pek uymamış. Öncelikle arayüz çizimlerini geliştirmen ve bu arayüz çizimleri html css sorunsuz aktarmayı öğrenip bu tarz siteleri joomla ile yapmana gerek kalmaz. Ya da joomla alt yapısını iyice öğrenip tasarımlarını joomla üzerine giydirebilirsin.
 

garipbiri

Üye
Kayıt
11 Temmuz 2012
Mesaj
53
Tepki
0
bence sizin sorununuz grafik görsellik ve metin yazarlığı arasanız yardımcı olurum. ayhan 0212 536 74 24
Vodafon: 0543 456 2942 Avea: 0507 823 24 46
 
Yukarı Alt