Windows'unuz 3 boyutlu olsun

Abdullah Şahin

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
3 Nisan 2008
Mesaj
2.630
Tepki
89
Standart Windows XP görünümünden sıkıldınız mı?



Sadece Vista ve Linux'te olan bazı özellikleri bundan böyle XP'nizede uygulayabilirsiniz. Bilgisayarınızda olması gerekenler ise orta seviye bir PC ve DirectX-9 desteği olan bir ekran kartı. Modern masaüstünü hazırlamak sadece birkaç dakika sürüyor.

RocketDock ile yeni görev çubuğu ekranın üst kenarında ortaya çıkıyor. Dil ayarlarını istediğiniz şekilde değiştirdikten sonra çubuğun pozisyonunu ekranın aşağıdaki kenarına getirin. Eğer XP'nin kendi görev çubuğu sizi rahatsız ediyorsa çubuğa sağ tıklayın ve özelliklere girin. Çıkan seçeneklerde "Görev çubuğunu otomatik olarak gizle"nin yanına tik atın ve onaylayın.



RocketDock'u indirmek için.

Vista'dan tanınan Flip3D pencere efektini WinFlip ile elde edebilirsiniz. "WFlip050.zip" dosyasını masaüstüne açın. Araç kurulum gerektirmiyor, doğrudan WinFlip dosyasının üzerine çift tıklayın. Efekti çağırmak için [Win] + [Tab] tuş birleşimini kullanın. Görev çubuğundaki WinFlip ikonuna basın, "Options > Other > Autostart" yolunu takip edip WinFlip'in her Windows açılışında devreye girmesini sağlayın.



Flip3D indirmek için.

Geriye Linux'tan tanıdığımız küp şeklindeki masaüstü arayüzü kaldı. Bu iş için Yod'm 3D'yi kurun ve bunun ikonu üzerinden ayarlarına girin. "Mouse" sekmesinde sağ üst köşeyi seçin, "Desktop" altından farklı masaüstü arayüzleri arasında geçiş yapmak için bir tuş kombinasyonları belirleyin. Ek olarak "Manage icons for each Desktop" seçeneğini etkinleştirin. OK ile her şeyi onaylayın.



3D masaüstü programını indirmek için.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Şahsen Ben ROCKETDOCK Kullanıcıyım ve gerçekten çok memnunum, herşeye kolayca ulaşabiliyorum.:)

Bilgiler için tşk. Abdullah Bey
 
Yukarı Alt