yardımcı olabilecek grafiker arkadaşlar

mustafam06

Üye
Kayıt
4 Şubat 2013
Mesaj
3
Tepki
0
autocad programında kullanılan formüller grafik programlarında da kullanılıyormu acaba?? şimdiden teşekkürler
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Autocad programında ki kadar detay yok
ne yapmak istediğinize bağlı değişir ve
hangi programlardan bahsettiğinize de bağlı..
Ben photoshop, illustrator gibi tasarım araçlarından bahsettiğinizi varsayarak şöyle özetleyeyim
tabi bir takım ölçülere dikkat etmek gerekiyor.. Bazı kuralları var onları bilmek gerekiyor
Ama siz ne yapmak istediğinizi belirtirseniz daha da açıklayıcı cevaplar verebiliriz..
 

mustafam06

Üye
Kayıt
4 Şubat 2013
Mesaj
3
Tepki
0
@Aslı SAYILIR

yani formülden kastım autocad de çizim yaparken girilen formüller corel draw frehand veya photoshop ta da aynı şekilde çizim yapmak için kullanılıyomu. ben bu kursa yeni başladım biraz uğraştırıcı geldi açıkcası.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Hayır şimdi çizim yaparken çizdiğin nesneye de bağlı ama corel ve benzeri programlarda serbest çalışmalarda pen tool ile çizimlerini dilediğince yapabilirsin ama örnek veriyorum bir masa çizeceksin bunu ölçeklendirmen istendı o zamanda temel matematik bilgisi ile çizdiğin kare yada nesneye ölçü vereceksin ama bu çok istenen bir durum değil..
 

mustafam06

Üye
Kayıt
4 Şubat 2013
Mesaj
3
Tepki
0
1.yani sonuç olarak autocad de çizim yaparken kullandığım formüller grafik tasarımı (photoshop coreldraw frehand vb.) programlarda pek fazla kullanılmıyo. mesela bi reklam şirketine matbaada işe başlamış olsak atıyorum bi broşür hazırlıyoruz bu bahsettğim formüller kullanılmaz.

2.hocam ben işin aslı autocad kursuna yeni başladım malum işsizlik biraz uğraştırıcı geldi. ne yapsam acaba dersin başlarındayken grafikerlik kursuna geçiş mi yapsam.bu arada ilginiz için sağolun.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
@mustafam06

autocad ile teknik çizimler yapılıyor o sebepten hesap kitap olayı daha fazla.. Sorunuza istinaden mesela broşür tasarlıyorsunuz diyelim ki boyutları tabi girilecek kesim payları taşma payları hesaplanıp bırakılacak vb. işlemler olacak


@mustafam06

hayırlı olsun öncelikle fakat bu böyle karar verilebilecek birşey değil kanımca tamamen ilgi ve yetenek meslek olsun diye bir meslek seçmek ne kadar doğru ?!?! Sonuçta tüm hayatını seçtiğin mesleğe göre şekillendireceksin..
 

Tasarim06

Üye
Kayıt
11 Şubat 2013
Mesaj
129
Tepki
1
merhaba grafik ve tasarim benim icin sadece bir hobby ama meslek olarak yapan bir cok kisi var ama benden sana tavsiye eger autocad 2012 ye baslamis isen birakma derim [ cünkü teknik cizimler yapimi esnasinda düsence ve fikir zaman gelirde grafikerligi hobby olarak yine yapmak istersen inan bana ikisinin karisimi cok güzel seyler cikacakdi]
hayirlisi olsun simdiden
 
Yukarı Alt