Yarışma : Engelliler Günü

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
'' Engelliler Günü'' Konulu Afiş ve Slogan Yarışması







3 Aralık Engelliler Günü

1992 yılında Birleşmiş Milletler aldığı bir kararla, 3 Aralık gününü “Uluslararası Engelliler Günü” olarak ilan etti. Bu kararın ardından BM İnsan Hakları Komisyonu 5 Mart 1993 tarihli ve 1993/29 sayılı bildirisi ile üye ülkelerce 3 Aralık gününün “engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması” amacıyla tanınmasını istedi. Ve o günden beri, 3 Aralık “engelliler günü” olarak bilinmektedir.


Türkiye’de Engellilerin Durumu
Türkiye’de nüfusun yüzde 12.29′u yani 8.5 milyon kişi engelli. Erkeklerde bu oran 11.10, kadınlarda yüzde 13.45'tir.
Engellilerin engelsiz yaşama taleplerinin artması ve toplumun giderek bilinçlenmesine paralel olarak toplum hayatına katılmalarını kolaylaştıracak kanun, yönetmelik ve kurumlar çoğalıp gelişmektedir. Türkiye Sakatlar Derneği toplumu bilinçlendirmek ve bilgilendirmek üzere çalışan başlıca kuruluştur, sakat haklarına yönelik kanunların yürürlüğe girmesinde önemli rolü olmuştur.


Yukarıdaki bilgiler ışığında; bu önemli ve hassas konuda toplumumuzu bilinçlendirmek, insanlarımızın sağduyulu ve duyarlı olmasını sağlamak amacıyle ; www.grafikerler.org yönetimi olarak, meslekte ve beceride kendimizi geliştirme amaçlı, her ay düzenlediğimiz forum içi yarışmalarda 2010 Aralık ayı yarışma konusunu ''Engelliler'' olarak belirledik.


Sunum açıklama ve şartları:

Amaç; afiş çalışması ile gerekli mesajın verilebilmesidir. Afiş tanımı kısaca aşağıda anlatılmıştır. Sunum ebatı 210 mm x 297 mm yani A4 olmalıdır. Afiş üzerinde sponsorun logo ve ismi mutlaka belirgin olacaktır. Sponsor www.grafikerler.org 'dur.
Çalışmalar özgün olmalı, daha önce yayınlanmamış olmalı, alıntı, benzer olmamalıdır. Çalışmalarda kullanılacak fotoğraf, vektör ve benzeri materyallerin telif hakkı ve kullanımı konusunda muhtemel problemin sorumluluğu çalışmayı sunan kişiye aittir.


Afiş Nedir?

Afiş bir haber, bir olayı, bir ürünü yada bir fikri sanatsal ve kültürel açıdan topluma duyurmak amacıyla, değişik yüzeyler üzerine yapılan ve belirli boyutlarda hedef kitlenin görebileceği yerlere asılan duyurulardır. Fransızca’da hem duvar ilanı, hem de sanat değeri taşıyan grafik çalışması anlamına gelen “affiche” kelimesinden dilimize aktarılmıştır.
Afişler farklı boyutlarda tasarlanabilirler. Büyük boyutlu dış mekan afişleri, duvar yüzeylerine ve ilan panolarına asılır. Billboardlar yada otobüs duraklarındaki afişleri dış mekan afişlerine örnek olarak verebiliriz. Dış mekan afişlerinin izlenme süresi kısadır. İzleyici tarafından çok kısa sürede algılanması gerektiği için sade basit ve etkili olmalıdırlar.
İç mekan afişleri ise mekan içlerinde kullanılmak üzere tasarlanan daha küçük boyutlu afişlerdir. Genelde 50×70cm, 45×64cm gibi küçük boyutlarda tasarlanırlar. İç mekan afişleri daha uzun süre izlenebilir.

Afiş tasarımı hakkında daha detaylı bilgi ve örnekler için aşağıdaki forum konumuza başvurabilirsiniz.
Afiş Tasarımları

Yarışmaya Katılım şartları için; Buraya
Çalışmanızıburaya açarak sunabilirsiniz.

Foruma resim yüklemek için bu konuya bakınız.
www.grafikerler.org logosunu vektörel formda indirmek için ; buraya tıklayabilirsiniz.

Son teslim tarihi: 31 Aralık 2010

Ödül: İlk 3'e girenlere Plaket ve Altın Üyelik verilecektir.
 

Ömer YILDIZ

Admin
Yetkili Kişi
Kayıt
29 Temmuz 2007
Mesaj
2.320
Tepki
92
Güzel ve önemli bir konu, bütün yarışmacılara şimdiden başarılar dilerim.
 

Ahmet ALTUN

Font Tasarımı
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
29 Mayıs 2009
Mesaj
1.398
Tepki
36
@frozen

@ByVoLKaDaV

Önümüzdeki 1 hafta içinde açıklanacak.
 
Yukarı Alt