2099 Yaşam Alanlarında Enerji Kullanımı Ve Yönetimi Tasarım Yarışması

Yazar Tarih: 11 Şubat 2014

2099 YAŞAM ALANLARINDA ENERJİ KULLANIMI VE YÖNETİMİ TASARIM YARIŞMASI-ŞARTNAME

1. YARIŞMAYI AÇAN KURULUŞ
Yarışma Bticino adına Legrand Elektrik San. A.Ş. tarafından açılmaktadır. Bu sene ilki gerçekleştirilecek olan “2099 Yaşam Alanlarında Enerji Kullanımı ve Yönetimi” konulu tasarım yarışması, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültelerindeki lisans programlarına kayıtlı öğrencileri kapsamaktadır.

bticino

2. SPONSOR
Tasarım Yarışmasının ana ve tek sponsoru Bticino adına Legrand Elektrik Sanayi A.Ş.’ dir.

3. YARIŞMANIN TÜRÜ
Yarışma Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültelerindeki lisans programlarında eğitim gören lisans öğrencilerine yönelik, açık ve tek aşamalı olarak düzenlenmiş ulusal bir tasarım yarışmasıdır.

4. YARIŞMANIN AMACI
Bticino adına Legrand Elektrik geleceğin tasarımcılarını, geleceğin aydınlatma ve enerji yönetimi sistemlerini tasarlamaya çağırıyor. Tasarımcılardan geleceğin insanlarının yaşam alanı olarak tanımladıkları mekanlardaki enerjinin varoluş biçimini, insanla ilişkisini ve enerjinin yönetimini mekanla bütünleşik olarak senaryolaştırmaları beklenmektedir.

5. YARIŞMAYA KATILMA KOŞULLARI
· Yarışma Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakultelerindeki lisans programlarına kayıtlı tüm lisans öğrencilerine açıktır.
· Öğrenciler yarışmaya en fazla iki proje ile katılabilirler.
· Öğrenciler yarışmaya bireysel ya da grup olarak katılabilirler. Gruplar maksimum 4 öğrenciden oluşabilir.
· Basılı ve dijital kopyaları birlikte teslimi yapılmamış projeler elenecektir.

6. YARIŞMANIN DUYURULMASI
Yarışma https://www.facebook.com/BTicinoTurkiye, https://www.facebook.com/LegrandTR, www.bticino.com.tr, www.legrand.com.tr siteleri üzerinden duyurulmaktadır. Aynı zamanda Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yer alan ilgili okullarının bölüm sekreteryalarına, bölümlerinde asılarak duyurulmak üzere yarışma posterleri matbu ve elektronik olarak yollanmaktadır.

7. YARIŞMA TAKVİMİ
Yarışmanın ilanı : 08.01.2014
Önkayıt ve kayıt numarası alınması : 21.02.2014 tarihine kadar
Projelerin teslimi* : Projelerin teslimi* : Dijital yükleme için uygun formattaki dosyalar (bu formatlardan en az biri ile katılmak zorunludur: PDF, GIF, JPEG, PNG. Taranmış skeç, çart, ve 2D CAD çizim görselleri , 3D CAD görselleri, Simulation veya CAE görselleri, eDrawings dosyaları) https://www.facebook.com/BTicinoTurkiye link’ine 27.02.2014 tarihi saat 23.59’ e kadar yüklenecektir.
Basılı proje teslimi 28.02.2014 tarihi saat 18.00’ e kadar Legrand Şişhane Ofisi açık adresine teslim edilecektir.Posta ile gelen projelerde kabul için postaya verilen tarih (en son 28.02.2014) dikkate alınacaktır.
Jüri değerlendirmesi : 3/7.03.2014
Sonuçların ilanı/ödül töreni : 10/14.03.2014
Proje sergisi : 19/22.03.2014 WIN Otomasyon Fuarı Tüyap Legrand Standı

8. SORULAR ve CEVAPLAR
Yarışmaya ait sorular 27.01.2014 tarihine kadar e-mail yoluyla yoluyla Legrand İletişim Sorumlusu Nagehan Uzuner’ e nagehan.uzuner@legrand.com.tr adresinden iletilebilir.
Cevaplar https://www.facebook.com/BTicinoTurkiye, https://www.facebook.com/LegrandTR, www.bticino.com.tr, www.legrand.com.tr adreslerinde duyurulacaktır.

9. KİMLİKLERİN GİZLİLİĞİ
· Yarışmaya yollanan bütün projeler kimlik bilgileri gizli tutularak (sistemin otomatik olarak vereceği kayıt numarası ile) teslim edilecek ve değerlendirilecektir.
· Jürinin değerlendirmesi sona erip ödül alan projeler belirlendiği zaman kimlik zarfları açılacak ve ödül sahipleri belli olacaktır.
· Sonuçların ilanı ile başlayacak olan yarışma sergisinde ön elemeyi geçen projeler yer alacaktır. Bir yarışmacı, ödül alamaması durumunda kimliğinin gizli kalmasını istiyorsa, bu durumu kimlik zarfına koyacağı “AÇILAMAZ” notuyla belirtmelidir.

10. TESLİMDE İSTENENLER
· Proje
Dijital ve basılı proje paftaları.
Projeler en fazla 4 pafta ve 35cmX50cm boyutlarında olacaktır. Dijital yükleme için dosya minimum 300 dpi büyüklüğünde olacaktır.
Proje açıklama raporu (maksimum 2 sayfa)
Teslim edilecek projeye ait her bir paftanın üst kısmında 2cm.lik bir bant oluşturulacaktır. Bu bantın sağ köşesinde 1x5cm. ebatlarında oluşturulacak bir kutuda kimlik kodu (önkayıtta alınacak olan kayıt kodu), bantın sol köşesinde ise “2099 Yaşam Alanlarında Enerji Kullanımı ve Yönetimi” tasarım yarışması adı yer alacaktır. Birden fazla proje ile yapılan katılımlarda her bir proje için ayrı kimlik kodu kullanılacaktır. Sunum tekniğine ilişkin herhangi bir kısıtlama yoktur.
· Kimlik zarfı
“Kimlik zarfı” sağ üst köşesinde yarışmacının önkayıtta almış olduğu, projeye ait her bir paftada yer alan kayıt numarasının yazılı olduğu, kapalı ve içini göstermeyen A4 formatında bir zarf olmalıdır. Bir yarışmacı ödül almaması durumunda kimliğinin gizli kalmasını istiyorsa bu durumu “başvuru formu”na ek olarak “kimlik zarfı”na koyduğu “AÇILAMAZ” yazılı bir başka belge ile belirtmelidir.
Proje ile birlikte teslim edilecek olan “kimlik zarfı”nda yer alacak belgeler şunlardır:
· Öğrenci belgesi
· TC Kimlik numarasının yazılı olduğu bir kimlik fotokopisi
· Katılım ücretsizdir.
· 2099 Yaşam Alanları ve Enerji Yönetimi tasarım yarışmasına gönderilen her bir proje için katılım ücreti alınmayacaktır.
· Teslim
Şartnamenin 8 numaralı maddesinde belirtilen tüm dokümanlar dijital olarak www.facebook/bticinoturkiye.com adresine yüklenecek ve basılı projeler elden veya posta ile teslim edilecektir.
· Dijital yükleme 27.02.2014 tarihi saat 23.59’ a kadar https://www.facebook.com/BTicinoTurkiye yüklenecektir.
· Elden teslim edilecek projeler 28.02.2014 günü, saat 08.00-18.00 arasında aşağıdaki adrese ulaştırılacaktır.
· Posta ile gönderilecek projelerde kabul için postaya verilen tarih (en son 28.02.2014) dikkate alınacaktır.
Adres : Legrand Elektrik Sanayi A.Ş. Evliya Çelebi Mah. Sadi Konuralp Cad. No: 1 34430 Şişhane/İstanbul/Türkiye
Jüri
Yarışmaya katılan projeler ilgili fakültelerin öğretim üyeleri ile uygulama alanından davet edilen mimar, içmimar ve endüstriyel tasarımcıların oluşturduğu bir jüri tarafından değerlendirilecektir.
2099 Yaşam Alanları ve Enerji Yönetimi Tasarım Yarışması Jüri Üyeleri*
Asiye Piliçer/Mimar
Yrd. Doç Cem Doğan/MSÜ İçmimarlık Bölüm Bşk.Yrd.
Yrd. Doç. Dr. Deniz Leblebici Başar/İTÜ End. Tas. Böl. Öğr. Gör.
Doç. Dr. İpek Fitöz/MSÜ İçmimarlık Bölüm Bşk.
Jale Kulin/İçmimar
Kurtul Erkmen/Yüksek Mimar
Levent Çırpıcı/Yüksek Mimar
Doç. Dr. F. Pınar Arabacıoğlu/Yıldız Teknik Üniversitesi
* İsimler ada göre alfabetik sırada verilmiştir.
Raportör
Nagehan Uzuner nagehan.uzuner@legrand.com.tr

11. ÖDÜL
· Tasarım yarışmasında ilk 3’ e giren proje sahipleri 09/13 Nisan 2014 tarihlerinde İtalya Milano’ da yapılacak olan Salone Internazionale del Mobile ve Salone Internazionale del Complemento d’Arredo fuarlarına (mobilya, dekorasyon, tasarım fuarlarına) 2 günlük ziyaret, İtalya Varese’ de bulunan Bticino Üretim Tesisleri ve Bticino Showroom’ una bir günlük ziyaretten oluşan bir İtalya seyahatine katılmaya hak kazanırlar. Seyahat ödülüne konaklama, ulaşım, yemek ve vize başvuru ücreti dahildir.
· Ödül kesinlikle nakte çevrilmez.
· Schengen vize başvurusu esnasında karşılaşılabilecek olumsuzluklarda Bticino adına Legrand Elektrik herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
· Tüm ödül alan katılımcılara sertifika verilmektedir.
· Ödül alan tüm projeler Legrand tarafından hazırlanacak dijital ve matbu tanıtım materyallerinde – proje sahibi tarafından aksi istenmedikçe – yer alacaktır. Yarışmaya katılan diğer tüm projelerde bu materyaller içinde bir görselle temsil edilecektir.

12. SONUÇLARIN AÇIKLANMASI
Yarışmanın sonuçları 10/14.03.2014 tarihinde yapılacak olan kolokyumda açıklanacak ve aynı gün https://www.facebook.com/BTicinoTurkiye, https://www.facebook.com/LegrandTR, www.bticino.com.tr, www.legrand.com.tr sitelerinde duyurulacaktır. Kazananlar ile telefon ve/veya e-posta irtibata geçilecektir.

13. PROJELERİN GERİ VERİLMESİ
Legrand yarışmada ödül alan tüm projeleri yayınlama, dağıtım vs. hakkına sahiptir. Yarışmada ödül almayan projeler – aksi belirtilmedikçe – Legrand tarafından yayınlanabilir. Ödüllü projeler teslim edilmez.

14. ŞARTLAR VE GEÇERLİLİKLER
· Legrand yarışmaya gönderilen projelerde teknik, doğal veya postadan kaynaklanan gecikmelerden ve problemlerden sorumlu değildir. Dokuz numaralı maddede belirtilen yer ve zamanda belirtilen teslim yerine ulaşmayan projeler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
· Paftalarda, YARIŞMA KATILIM NUMARASI HARİCİNDE, proje sahibi kişi, üniversite, proje yürütücüsü, vs.’ye ait herhangi bir kimlik belirtici yazı veya simge yer alması durumunda, söz konusu projeler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
· Şartnamenin 8 numaralı maddesinde belirtilen pafta niteliklerine uymayan projeler raportörlerin jüriye sunacağı rapor ile jüri kararı doğrultusunda değerlendirme dışı bırakılabilecektir.

İletişim
Nagehan Uzuner nagehan.uzuner@legrand.com.tr

Doğan Çilesiz