Öncelikle İş Verenlerin Okuması Gerek !

Emre ÇETİNER

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
23 Eylül 2012
Mesaj
483
Tepki
17
Grafikerler Dayanışma Derneği'nden gelen bu mail yeterince herşeyi açıklıyor sanırım. noktasında virgülüne yazan kişiye tebrikler.

Web tasarım konusunda uzmanlaşmışsanız, yani hayatınızı arayüz tasarımı yaparak kazanıyorsanız Türkiye şartlarında kariyer yapmak düşündüğünüz kadar kolay olmayabilir.
Çünkü yeni kuşak genç internet ajansları artık sizden daha fazlasını istiyor. Kariyer sitelerinde görülen ilanlar ne kadar gerçekçi bir de tasarımcı gözünden inceleyelim.
Kurumlar yaratıcı bir tasarımcı mı, yoksa İsviçre Çakısı mı arıyorlar ?

Son dönemlerde kariyer sitelerinde yer alan ilanlar artık ilginç ve eğlenceliden öte, komik unsurlarda içermeye başladı. Bir önceki yazımızda söz ettiğimiz Web Prodüksiyonunda görev dağılımı ve iş akışı temellerine uygun bir kariyer ilanı görmek artık bilişim sektörünün ara yüz tasarımcıları için süpriz sayılıyor. Bu komik ilanları ele alırsak, neredeyse hepsinin tek bir kalemden çıkmış gibi durması ilk ortak özellikleri.

Yoksa bilişim firmaları sektörün gerçek ve deneyimli uzmanlarını ararken aslında ne istediklerini bilmiyor ve o dönemin trendine göre birbirlerinden kopyaladıkları ilanları mı yayınlıyorlar, yoksa insan kaynakları yöneticileri tembel ve yönetimden gelen personel talebini kendi yorumlarına göre başka ilanlara bakarak mı düzenliyorlar bunu bilmek imkansız. Bilinen en önemli gerçek yayında olan 10 ilandan 9′unun bibirinin neredeyse kopyası olması.

Peki web tasarımcı arayan bu kurumlar verdikleri ilanlarda hangi nitelikte elemanları kadrolarına katmak istiyorlar bir göz atalım.

Çok iyi derecede Dreamweaver, Photoshop, Fireworks, Flash, AfterEffects, Freehand bilgisi.
Tercihen 3D programlardan 3DMax v.b. programları kullanıyor olmak.
ASP, PHP veya .NET bilen.
HTML, dHTML, CSS, XML, ActionScript , JavaScript bilgisine ve deneyimine sahip.
İleri derecede HTML bilen ve asp kodlayabilen.
SQL, MySql, Access konularında deneyime sahip ve uygulama yapabilen.
Internet portal altyapısı ve yazılımı konusunda deneyimli, Oracle bilen.
Reklam, poster, katalog, buroşür gibi basılı materyal tasarımı konusunda tecrübeli.
Advergame tasarımı yapabilen, yaratıcı.
Esnek çalışma saatleri konusunda problem yaşamayacak.
Homesite, Notepad ve benzeri uygulamalar ile kod yazabilen .

Genel olarak bu aralar yayında olan ilanlardan ortak olarak toparlanan başlıklar bunlar, bu 11 maddeden en az 6 yada 7 maddenin bu ilanlarda birarada istenenen özellikler olduğu dikkate alınırsa, gerçektende web ajansları aslında yaratıcı birer arayüz tasarımcısından ziyade, bir İsviçre Çakısı’na sahip olmak istedikleri açık.Ya da düşük bir ihtimalde olsa gerçekten ne istediklerini bilmiyorlar yada bu ilanlarda “O firma öyle vermiş bizde böyle verelim” zihniyeti hakim..

Bir web prodüksiyon departmanındaki ana bölümler ve uzmanlık alanlarına göre personel dağılımı nasıl olmalı sorusuna yanıt ise çok zor değil.

En basit haliye, bir web arayüz tasarımcısı , bir html (css, xhtml, javascript) kodlayıcısı, bir flash uzmanı (Animasyon ve actionscript) , bir web yazılımcısı (asp ve/veya php), bir proje yöneticisi.

Bu uzmanlar ile kurulmuş bir web prodüksiyon ekibinin temel web projeleri üretiminde doğacak ihtiyaçları karşılaması hiçde zor olmayacaktır şüphesiz.

Gereken ekstra durumlarda ise (3D Animasyon v.b) ekibin genişletilmesi en mantıklı seçim olacaktır.

Herşeyden biraz anlayan, aslında hiçbirşeyden anlamaz! (Kanada Atasözü)

Farklı uzmanlık alanları gerektiren seçenekleri bir kişi üzerine yığarak ortaya çıkarılan web projelerinde yaşanan hayal kırıklıkları, maddi olarak geri dönüşü olmayan kayıplara da sebebiyet verecektir.

Arayüz tasarımında uzmanlaşmış bir bilişim çalışanının detaylı bir flash animasyon, yada bir karakter illüstrasyonu, veya katalog ve broşür benzeri baskı işlerini ne derece verimli şekilde çıkarabileceği, ya da database uygulamaları, web dillerini yaptığı tasarıma uygulamasının nasıl bir zaman kaybına sebep olacağı ise en büyük soru işareti.

Esnek çalışma saatlerinin Türkçe açılımı ise mesai ücreti ödenmeden, personel yetersizliği yada iş planı yapılmamış projeler nedeni ile zaten her işi anında ve doğru olarak kıvıramayan adı tasarımcı elemanların bir çok çalışma gününde sabahlaması demek.

Oysa iyi bir tasarımcının en büyük ilacı olan “ilham”ın , esnek çalışma saatleri içerisinde gelmeme olasılığı ise çok yüksek.

Bu tip ilanlarına rastladığınız firmaların hemen hepsi nitelik yerine skor, uzman personel yerine, ucuz ve ne iş olsa yaparım‘cıları istihdam ettiği sürece Türkiye’de internet sektörünün bulunduğu yerde saymaya devam edeceği bir gerçek.

Web prodüksiyonunu hakkını vererek yapan uzman kişilerle donatılmış firmaların başarısı ise ortada. Yüksek gelir, kusursuz web projeleri ve üzerine kazanılan ödüller onlar için sıradan birer olgu.

Bilişim sektörünün titreyip kendine gelmesini beklerken bir sözde müşterilere!
Siz siz olun web projenize imza atacak kurum yada kişileri ince eleyip sık dokuyun. Sonrasında 400 YTL karşılığı yaptırdığınız sitenizi 4000 USD’ye toplatmak zorunda kalmayın.
http://www.hasanyalcin.com/web-tasarimcisinin-kariyerinde-yeni-donem-all-in-one/

Beş yıl kadar önce sektörel iş ilanlarındaki gariplikler nedeniyle dertlenip bu yazıyı yazmıştım. Aradan geçen yıllar neleri değiştirmiş diye merak edip biraz kariyer sitelerinde dolandığımda karşıma çıkanları sizler için yorumlamak istedim.
Öncelikle ilk dikkatimi çeken, artık farklı uzmanlık alanlarına doğru yayılan web geliştirme, arayüz tasarımı, kullanıcı deneyimi tasarımı ve yazılımın hala birbirinden ayrışmamış olması.

İlanlara genel olarak bakıldığında bire bir ara yüz tasarımı uzmanlarının çok rağbet görmediğini söylemek mümkün. Onun yerine hala kombo çözümler revaçta.

Sıkıntı
Dilerseniz örnekler ile gidelim, bir firmaWeb Tasarım, Dökümantasyon, Grafik ve Tasarım Uzmanı başlığı ile aradığı profesyonelde ihtiyaç duyduğu özellikleri özetle şöyle sıralamış;

Tercihen yaptığı tasarımları HTML ve CSS 2.0 kurallarına göre uygulayabilecek,
Tercihen XHTML, HTML ve CSS bilgisine sahip,
Dreamweaver, Photoshop, Fireworks gibi web tasarım programlarını etkin biçimde kullanabilen,
Web ortamı için yaratıcı, özgün ve yetkin, kullanıcı dostu tasarımlar üretebilen,
İnternet’teki güncel eğilimleri ve son teknolojileri yakından takip eden,
İleri düzey İngilizce bilen,
Güler yüzlü, ekip çalışmasına yatkın ve iletişimi güçlü, yüksek algılama, tasarım ve gösterim yeteneğine sahip,
Mobil uygulamalar, e-kataloglar, email marketing gibi ek çalışmaları baştan sona yapabilecek,
Şirketimizin kurumsal imajı, firma tanımı ve müşterilerimizin bilgilendirilmesi amaçlı, gerekli tüm görsel dokümanı (belgeler, broşürler, logo, etiket, kataloglar, vb…) hazırlayacak,
Tasarım öncesinden, baskı uygulamaları için yapılan çalışmaların sonuna kadar süreç yönetimi yapabilecek,
İhtiyaç duyulan teknik dökümantasyonu hazırlayabilecek.
Liste daha uzayıp gidiyor, benim ise içlerinde anlamlandırabildiğim tek şey; Güler yüzlü, ekip çalışmasına yatkın ve iletişimi güçlü.. maddesi. Bana göre güler yüzlü motivasyonu yüksek çalışan profili ile karşılaşmak bugünlerde en zor olgu, güler yüzlülük ise artık bir erdem.

Bütün bu maddeleri eksiksiz olarak uygulayabilen birinin nasıl yaratıcı web ara yüzleri çıkarabileceğini merak ediyorum.

Bir başka ilana göz attığımda ise en garip isteklerden biri ile karşılaştım. Güneşli civarında ikamet eden, Prezantabl.. Güneşli değil Şişli de yaşıyorsanız işi zaten kaybettiniz, haydi bu metropolde bunu anlayabilirim pardon ama prezentabl biri değilsek, iyi web siteleri tasarlayamaz mıyız?

Bir başka web tasarımcısı ilanında artık işverenlerin ne derece uçtuğunu, büyük resimden ne denli habersiz olduğunu görmek mümkün;

Grafik tasarımının tüm alanlarında faaliyet gösterebilecek, reklam-poster çalışmaları, katalog broşür vb gibi ihtiyaçlara yönelik tasarım da yapabilecek,
Yaptığı tasarımı HTML’ e dökebilecek, Mobil ve tablet aplikasyonu yapma konusunda tecrübeli…
Son günlerin moda lafını etmeden geçemeyeceğim, peki bu neyin kafası hocam?

Görsel tasarım ile ilgilenen, web tasarım uzmanlık alanı bu olan bir kişi aynı anda nasıl mobil ve tablet aplikasyonu yapma konusunda deneyimli olabilir?

Örneklerden devam edelim, mesela bir başka firma; Tablo ve Div yapılarını çok hızlı bir şekilde, tüm browserların destekleyeceği şekilde hazırlayabilen, Tablo ve Div yapılarını çok hızlı bir şekilde, tüm browserların destekleyeceği şekilde hazırlayabilen diye devam eden bir ilana sahip. Hareketli görsel öğeleri tasarlayabiliyor olmak ise tercih sebebi olacakmış.

Bu ilanlardaki tutarsızlık ve anlaşılmaz tavır bana, bir havayolu şirketinin, savaş pilotu özellklerine sahip attığını vuran, kargo uçağı da uçurabilen, birinci sınıf gemi kaptanı olan adaylar arıyoruz, ayrıca kamyon ve tır kullanması da tercih sebebi olacaktır gibi bir ilan çıkması ile aynı hissi yaşatıyor! Anlamak mümkün değil.

Web yazılım üzerinde deneyimli PHP,ASP dillerinin herhangi birinde uzman tasarım yeteğine sahip büro içi personeli şeklinde ilan veren firma ise bir medya ajansı? Çay demleyebilen maddesini eklemeyi unutmuşlar sanırım?

Bir yayın kuruluşu olayı toptan çözmüş;

Corel, Photoshop, İndesign gibi tasarım programlarına hakim
Web sitesi tasarımı, kurulumu, güncellemesi, içerik yönetimi yapabilecek
Tercihen E-ticaret konusunda donanımlı
Bu kadar bilgiye eksiksiz sahip olan biri kendi girişimini çoktan kurmuştur bile herhalde ? Web tasarım uzmanı olup, e-ticaret konusunda bilgi sahibi, site kurulumu ve içerik yönetimi de yapacak. Yani diğer maddeler bir yana editörlük veya içerik geliştirme kendi başına zaten bambaşka bir uzmanlık dalı…

İşin kötüsü gezindiğim ilanlarda PHP uzmanları, frontend geliştiriciler ve benzeri ilanlar içinde aynı maddelerden bir çoğu geçerliydi. İyi bir PHP yazılımcısının çok iyi derecede grafik bilgisine sahip olması gerekliliği yakında yazacağım yazının asıl konusunu oluşturuyor aslında: Kendini Tasarımcı Sanan Yazılımcılar

Bu arada bu ilanların arasında kullanıcı deneyimi tasarımına yönelik hiç bir uzmanlık arayışının olmaması, bu işin genelde frontend ya da tasarım uzmanlarına ihale edilmiş olması da ilgimi çekti.

Esnek Çalışma Saatleri
Bu ilanların ortak bir başka yanı ise hemen hepsinde esnek çalışma saatlerine uyum gerekliliğiydi. Bu konuyu biraz araştırdım, esnek çalışma saatlerinin ne olduğunu tam olarak bilen yok gariptir ki. Ortak kanı sabah belirtilen saatte işe başlayıp, akşam belirtilen saat yerine en az 3-4 saat sonra eve gitmek anlamına geldiği.

Bir çok sunum, seminer ve derste de paylaşıyorum. Bir projenin (ekstra özel durumlar hariç.) tamamlanması için sürekli mesai yapılıyor, sabahlanıyor ise o proje sürecinde, planlama ya da kaynak temininde sorun vardır. Bu başka bir yazının konusu aslında, onun için fazla uzatmak istemiyorum.

Çözüm
Bir çok sosyal konuda olduğu gibi bu saçma sapan iş ilanlarının sona ermesi, insanların işinde uzman ve profesyonel kişiler yerine, köle aramasını engelleyecek unsur ortak bilinç sahibi olmaktan geçiyor.

Burada görev, rakip firmanın aynı pozisyon için aradığı eleman için ortaya koyduğu istekleri kopyala yapıştır yöntemi ile kendi arayışı için kullanan birimlere düşüyor öncelikle.

Firma içinde ihtiyaç duyulan pozisyonun, o pozisyona ait gerekliliklerin, firma içindeki yapılanma ve iş bölümünün gerektirdiği özelliklere sahip kişilerin, doğru şekilde konumlandırılması ile, onlardan çok daha fazla verim alınması mümkün.

Bu konuda sanırım öncelikle patronların, ve insan kaynakları departmanlarının kendine bir çeki düzen vermesi gerekiyor. Tam olarak ne istediğini bilememek, bu istek hakkında bilgi sahibi olmamak, o pozisyon için çalışacak birini bulamamaktan daha tehlikeli bence.

Evet hanımlar beyler, ister çalışan olun, ister işveren, ciddi şekilde web prodüksiyonu ile ilgili işlerin içindeyseniz, her işin bir uzmanı var artık. O afilli İsviçre Çakısı devri bitti. Şimdi uykudan uyanma zamanı!

Emin olun ki profosyonel işletmelerin yöneticileri gerizekalı falan değildir; eğer on kişinin işini, aynı sürat ve kalitede yapabilecek birini bulabilselerdi muhakkak istihdam ederlerdi. Yani böylesi işverenlerin tüm beklentilerine, “vasat bir kalitede” cevap verebilen bir eleman bulunacak olsa bile, hem işleri tek başına kotarmaya 7/24 çalışsa bile asla yetişemeyecek, hem de bedavacılar panayırı olan Türkiye'de hak ettiği ücreti verebilecek bir işyerini asla bulamayacaktır. Tabii bunun yanında, üç beş ay oyalanıp da dikiş tutturamayınca derhal başka bir sahaya atlayan, “bir çok şeyden pek de bir şey bilmediği halde”, kendi kendine yakıştırdığı etiketlerin ardı arkası kesilmeyen ve müşterileri haksız/anlamsız beklentiler içine sokarak kafalamaya çalışan kerameti kendinden menkul düzenbazların ciddiye alınacak bir tarafları kesinlikle yoktur.

Son olarak, birçok farklı işte uzmanlaşabilmek eşyanın tabiatına aykırıdır ve imkânsızdır. Bu yüzden bir grafik tasarımcı; mesleğiyle alâkası olmayan işlerle cebelleşmeye, onbeş tane farklı yazılımı öğrenmeye çalışmaya veya yüz tane imajı dekupe etmek gibi angaryaları yüklenmeye asla mecbur değildir. Böyle birbirinden farklı işçilikler için aşağıda bahsedeceğimiz operatör ve ara elemanlardan istihdam edilmelidir. Yeri gelir, bir logo veya tipografik çalışmanın taşa veya betona işlenmesi bile gerekebilir (mezar taşlarındaki tipografik problemler!). Bu durumda, tasarımcının çekici ve keskiyi alıp taşın başına geçmesi beklenemez ya!
 
Yukarı Alt