Stroke'a gradient atamak?

cagla.

Üye
Kayıt
7 Eylül 2011
Mesaj
19
Tepki
0
Merhaba

Yapmaya çalıştığım logoda Pi sembolünü kullanıyorum. Pi'ye stroke atıyorum. Ama stroke rengini siyahtan başka renge çeviremiyorum. Ben lacivertten griye geçen bir gradienti olsun istiyorum pi'nin stroke'unun. Bu mümkün mü? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 

vberk

Üye
Kayıt
24 Mart 2010
Mesaj
244
Tepki
4
@cagla.


Çok basit bu; Biraz beklersen görsel anlatım yaparım...
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Merhaba,

Bu dediğiniz, Illustrator'de kontür (stroke)'den dolgu (fill) elde ederek mümkündür. Illustrator, doğrudan kontüre degrade veremez.

Kontürden dolgu yapmak için,

1. Konturu olan nesne, seçili iken object>Path>outline stroke komutunu tıklayınız.
2. Apperance panelinden takip ederseniz, nesnenizin grup haline geldiğini görürsünüz. O zaman hemen ungroup yaparak parçalayınız. Gördüğünüz gibi, kontür ayrı olarak, ama dolgu yapılabilen bir nesne haline geldi.
3. Artık bu yeni nesneye degrade verebilirsiniz.

başarılar.
Tuncer ÖZKAN
 

vberk

Üye
Kayıt
24 Mart 2010
Mesaj
244
Tepki
4
İlk önce Adobe Illustrator'de yazmak istediğin metni/yazıyı yaz. Daha sonra yazıya/metine ne kadar yoğunlukta kenar çizgisi(stroke) gerekiyorsa işlemi uygula...

Örnek 1:


Yukarıdaki benim örneğim... Anlaşılması için örnek olarak gösterdim. Buraya kadar yaptıktan sonra yazdığın yazıyı/metni "Expand"(Object/Expand...) etmen gerekiyor. Bu işlemi iki kez yapmalıyız. Çünkü ilk expand işleminde yazıyı yazı özelliğinden çıkaracağız; ikincisin de ise yazı ile kenar hatlarını birbirinde ayıracağız.

Örnek 2:


Yukarıda ikinci expand ile nasıl bir değişim olduğunu görebilirsin... Kenar hatlarına farklı renk ve geçişler vermek için shift tuşuna basarak iki harfinde kenar hatlarına tıklat. Böylece ikiside seçilmiş durumda olur.

Kenar hatlarına vermek istediğin rengi ve renk geçişlerini swatches ve gradient menülerini kullanabilirsin. ( Window/Swatches - Window/Gradient) Swatches menüsü ile istediğin rengi, gradient menüsü ile istediğin renk geçişini yapabilirsin...

Şimdiden kolay gelsin; Yapamadığın yerlerde yardımcı olurum...
 

cagla.

Üye
Kayıt
7 Eylül 2011
Mesaj
19
Tepki
0
@vberk

Evet, çok basittir illaki ama daha sadece illustrator kullanalı 2 gün oluyor. Bir hayli aramama rağmen bulamamıştım. Anlatım çok güzeldi teşekkür ederim. :rolleyes:
 

cagla.

Üye
Kayıt
7 Eylül 2011
Mesaj
19
Tepki
0
@Tuncer Özkan

Çok teşekkürer Tuncer bey. Dediğiniz şekilde uyguluyorum ancak path'a girince outline stroke pasif durumda görünüyor. Yinede ilginiz için çok teşekkür ederim.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
@cagla.

Hımmm. Anladım.

Çünkü ben örneği herhangi bir nesne üzerinden vermiştim. Oysa siz pi harfini girmiştiniz. Demek ki bu bir yazı.

O zaman önce yazıyı Type menüsünden Creat outlines yapmalısınız. O zaman path içindeki komutlar aktif olacaktır.

Kolay gelsin.
T. Ö.
 

vberk

Üye
Kayıt
24 Mart 2010
Mesaj
244
Tepki
4
@cagla.

Takıldığınız yerlerde sorun; elimizden geldiğince yardım ederiz... Kolay gelsin yeniden...:)
 

cagla.

Üye
Kayıt
7 Eylül 2011
Mesaj
19
Tepki
0
@Tuncer Özkan


Teşekkür ederim gerçekten. Yardımlarınız sayesinde oldukça kolay oluyor zaten. :rolleyes: Çok yardımcı oldunuz sağ olun.
 

cagla.

Üye
Kayıt
7 Eylül 2011
Mesaj
19
Tepki
0
@vberk

Madem öyle diyorsunuz o zaman yüzsüzlük edip bir soru daha soruyorum. ( tabi şimdilik bir, çalıştıkça daha çok sorum olacak.:p ) Evettt, Şu benim meşhur Pi'ye iç gölge vermek istiyorum şimdide. Stroke'u gradient oldu sayenizde , birde inner shadow işini halledebilirsek ben bu logodan kurtulacağım sizde benim Pi ile ilgili sorularımdan. :) Effect Stylize da Drop Shadow buldum ama o işimi görmüyor ben içi boşmuş gibi görünebilmesi için içe gölge vermek istyorum ama ne yazıkki yapamıyorum. :)

Nedir bunun yolu üstatlar? :)
 
Yukarı Alt