Photoshop ile Şaheser yarattı - Alexander Koshelkov

Hasan YILDIZ

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
19 Aralık 2011
Mesaj
1.154
Tepki
164
Adobe’un görüntü işleme yazılımı Photoshop’u ileri düzeyde kullanmasıyla bilinen Alexander Koshelkov’un ortaya çıkardığı bu son eser görenleri adeta hayrete düşürüyor.
Fotoğraf, resim düzenleme ve çizim uygulamaları arasında rakiplerine nazaran daha profesyonel bir çözüm sunan Adobe Photoshop dünya çapında birçok kişi tarafından kullanılıyor. Detaylı fonksiyonları sebebiyle biraz daha üst düzey kullanıcılara hitap eden yazılım özellikle reklam konusunda büyük markaların da vazgeçilmezlerinden.
Farkı amaçlara yönelik birçok alanda hizmet veren servis, kimi zaman tek bir tıkla dahi istenilen sonucu vermesinden ötürü de tercih edilen yazılım oluyor. Fakat konu hakkında profesyonel sayılan Alexander Koshelkov’un ortaya çıkardığı sonuç görenleri hayli şaşırtıyor.


Zira bir nevi internet çöplüğünden edindiği fotoğrafları kullanan Koshelkov, bunları uygun yöntem ve araçlar ile birleştirerek ortaya tam anlamıyla bir şaheser çıkarıyor. Renk tonları arasındaki geçişler ve kurgunun çok iyi ayarlandığı çalışmaya şapka çıkartmamak elde değil.
Adobe Photoshop CS 6 yazılımıyla tam 4 saat 17 dakika çalışan Alexander Koshelkov toplamda 244 katman (layer) kullanmış. Hayal gücünü kullanarak farklı görüntülerden yukarıdaki kareyi elde eden Photoshop dahisi kısa sürede yoğun ilgi toplamayı başardı.

 

Timken

Üye
Kayıt
15 Haziran 2012
Mesaj
11
Tepki
1
başarılı ama yapaylık çok fazla hemen hiss ediliyor, daha iyisi olabilirdi.
 

xTARZANx

Üye
Kayıt
23 Haziran 2012
Mesaj
2
Tepki
0
Başarılı ama yapaylık çok fazla hemen hissediliyor, daha iyisi olabilirdi.


Daha iyilerini izlemek istiyorum, paylaşımlarını bekliyorum.
 
Kayıt
3 Ağustos 2009
Mesaj
604
Tepki
74
Uzun ve yorucu bir çalışma olduğunu görüyorum.

Fakat ışık analizlerinin yetersiz kaldığını hemen söyleyebilirim. Farklı elementlerde farklı gölge ve yansımalar göze batıyor. Özellikle asfalt üzerindeki yansımalar yanlış. Asfalt bu tür yansımalar oluşturmaz. Ayrıca ışığın geliş sertliğine göre yine sert gölgeler olmalıydı.
Düşen nesnelere ait izler yanıltıcı. Bu yağmur mu yoksa az önce parçaların düşme izleri mi belirsiz. Yağmur değil, parça izleri ise mantık hatası var.

Çalışmayı yapan kişi, birkaç saat daha uğraşarak bu hataları düzeltmeliydi. Bu haliyle küçümsenecek bir çalışma değil ama doyurucu olduğunu da söyleyemem.

Tuncer ÖZKAN
 

Hakan D

Yönetici
Yetkili Kişi
Yönetici
Kayıt
20 Haziran 2008
Mesaj
3.382
Tepki
716
Paylaşım için teşekkürler Hasan Bey.
Güzel çalışma ama bence de bir şaheser değil :)
Hatta ben de birçok hataya rastladım.
 
Yukarı Alt