Gestetner Makinesi Konusunda Yardım

ozreklam

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2008
Mesaj
21
Tepki
0
Arkadaşlar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum. Gestetner makinesi almayı düşünüyoruz. Hangi model ne özellikli zincirlimi tepsilimi. 211 modelmi 311 modelmi. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
 

Arzu ULUIRMAK

Art Director
Kayıt
22 Nisan 2008
Mesaj
993
Tepki
14
Zincir çıkış, 311 alkollü alırsan iyi olur... Alkollü yoksa normalde olur... Alkollüde baskı daha temiz olur... Tepsili alırsan zeminli ve kalın kağıtlı işlerde sorun yaşarsın, ondaki mekanizma kağıdın çizilmesine neden oluyor diyeyim kısaca, fakat zincir çıkışlı olursa kağıdı zincir taşıdığı için daha temiz iş çıkartırsın...
 

ozreklam

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2008
Mesaj
21
Tepki
0
Evet bir abimizde 311 zincirliyi önermişti. Bakalım inşallah temizini ve uygun fiyatlısını bulursam almayı düşünüyorum. İyide nerden bulurum??
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
311, 313 veya 413 alkolsüz tavsiye edebilirim bende. 413,313 ve 311 elektronik, 211 mekanik bir makinedir. Piyasada tahmin ediyorum en çok kullanılan model 311 dir. Alkollü gestetneri tavsiye etmem çünkü soğutma sistemi olmayan makinelerde alkol uçabiliyor ve buda ton yapmasına neden olabilir. Eğer makineyi çok iyi bir usta kullanacaksa sorun çıkmaması adına tepsi çıkış alabilirsiniz. fakat çok iyi bir usta değilse zincir çıkışlı almanızda fayda var. zincir çıkışlı makinelerde zincir genelde sorun çıkartabiliyor. parçaları kırılıp dökülebiliyor. buda dez avantajıdır.

Hangi şehirde olduğunuzla ilgili bilgi verirseniz size makine konusunda yardımcı olmaya çalışayım. Fiyatları ortalama 4.000 YTL den başlar 6.000 YTL ye kadar bulabilirsiniz.
 

ozreklam

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2008
Mesaj
21
Tepki
0
Designer_s Tavsiyelerini dikkate alacağız. Makine konusuna gelince sadece adını bilmekten ibaretim yani makinenin dilinden hiç anlamam. Biz küçük bir işletmeyiz. Bize sorunsuz çalışacak bir makine lazım. Vede yine bunun yanında diğer parçalar lazım. bıçağıydı zımbasıydı numaratörmü deniliyor artık bilmiyorum. anlayacağın bize komple bir takım lazım. Bunların hepsini bir arada bulmak istiyorum. Kesin alacağız fiyatları konusunda anlaşabilirsek. Ödemesi ise 3.Aylık çek ile. Sorduğun üzere söylüyorum Düzce liyim. 81.ci il
Teşekkürler
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Anladığım kadarı ile sıfırdan bir matbaa kurma niyetindesiniz. Bence bu şartlarda yeni bir matbaa kurmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Kendi şehrinizde matbaa makineleri satışı ile uğraşan yerler var ise oralar ile görüşmeniz mümkün. Fakat imkanınız olursa istanbula gelmenizi ve buradaki piyasayı bir araştırmanızı tavsiye ederim. Bağlantıda olduğum makineciler var ve emin olun satış oranları çok düşük. Neredeyse hiç makine satmıyorlar. Dolayısıyla aradığınız bütün makineleri uygun fiyatlı bulmanız ve pazarlık yapma imkanınız olacaktır.

Size tavsiyem öncelikle hangi işler üzerine çalışacağınızı belirlemeniz ve ona göre makine alımı yapmanız. Bir anlaşmalı matbaa açmak istiyorsanız, Maşalı (Tipo), Gestetner, Zımba, Perferaj, Giyotin makineleri işinizi görecektir. Hatta yüksek tirajlı işler için birde harmanlama makinesi alabilirsiniz. (5-8 Aparatlı uygundur.)

Ne tarz işler üzerine yoğunlaşmak istediğinizi yazarsanız ona görede makine parkuru önerebilirim.

Saygılar.
 
Kayıt
7 Mayıs 2008
Mesaj
623
Tepki
74
elimde tam 3 adet gestetner var ( 211 tepsi çıkış ) ( 311 tepsi çıkış ) ( 311 alkollü tepsi çıkış ) piyasayı araştırın fiyatları öğrenin isterseniz bunlardan birtanesini size satabiliriz konuyu değerlendirirseniz özelden bana ulaşabilirsiniz
 

ozreklam

Üye
Kayıt
22 Temmuz 2008
Mesaj
21
Tepki
0
Designer_s evet dediğin gibi biz sıfırdan başlıyoruz. Ne tarz makinesi alacağımız konusunda şüphelerimiz var. Gestetnermi veya Heldelberg mi. Yani herkes birşey söylüyor. Yapacağımız iş konusuna gelince Biz Öyle büyük olmayan Fatura irsaliye imsakiye davetiye takvim büyük ebatta afiş büyük dediysem A3ten biraz büyük. Yani bunun gibi.Matbanın yanında biz zaten kaşe promosyon malzemeleri serigrafi baskı hizmetlerini yapıyoruz. İhtiyaç yönündede matbaa işleri oldukça gerekiyor. Anlaşmalı matbaa açmayı düşünüyoruz. Biz şuanda gestetnerden vazgeçmiş durumdayız. heldelberg almaya karar verdik. Sizlerden ricam nasıl bir makine yardımcı aparatları nelerdir. Zımba kalıp şase gibi. Bu doğrultuda sizlerin önereceğiz nedir.
 

Serkan Baysal

Altın Üye
Altın Üye
Uzman Üye
Kayıt
10 Haziran 2008
Mesaj
2.204
Tepki
76
Heidelberg Pompalı önerebilirim size (46x64). Hem büyük ebat işlerinizi bassarsınız hemde küçük ebat işlerinizi. Baskı kalitesi ve hızı yönünden de oldukça iyidir. Fakat Anlaşmalı matbaa açacaksanız numaratör için Heidelberg tipo (Maşalı) veya Heidelberg Geto almalısınız. Yada tek başına bir Heidelberg (32x46) GTO da sizin hwem baskı hemde numaratör ihtiyacınızı karşılayacaktır. Fakat ileride iş yoğunluğunu gözeterek iki makine almanızı tavsiye ederim. Ciltleme işleminde kullanmak için tel dikiş makinesi veya bir el zımbası almanız gerekiyor. ayrıca perferaj ve pilyaj işleri içinde ayrı bir manuel makine alabilirsiniz. Kalıp ölçünüze göre veya daha büyük bir şaside almanız gerekecek. Banyo makinesi isteğe bağlıdır. El ilede kalıp açmanız mümkün.

Saygılar.
 
Yukarı Alt