@Emre ÇETİNER
Evet :)
Çok iyi anladım ve örneğin şu katmanları açıklamanız da çok iyi oldu ki, bu güne kadar onlarca Türkçe Div dökümanı inceledim ama hiç birisinde bu z-index, Position: absolute;/relative; olayından bahsedilmemişti. Ve elbette Div'lerin de Photoshop da olduğu gibi katmanlara...
Peki burada önemli olan nokta alt ve üst Div'lerin z-index'lerinin "1 ve 2" olarak işaretlenmesi ve position'larının da "relative; ve absolute" olarak seçilmesi midir? Mantığını anlamaya çalışıyorum.
İki adet DIV var, biri dış yüzey ve diğeri de iç yüzey şeklinde...
Yalnız içteki DIV'i aşağı doğru atıyorum 200 px indirdiğimde, otomatik olarak dıştaki DIV'de 200 px aşağı kayıyor, yani her iki DIV'de ortak hareket ederek aşağı doğru aynı oranda kayıyorlar. Halbuki benim istediğim şey tam...
@breathhh
Sevgili kardeşim, bu bahsettiğin konuyu aynı bir başlık altında detaylıca anlata bilmen mümkün müdür? Lakin bu çok önemli bir konu diye düşünüyorum. Bir çok kişi eminim ki konuyu ziyaret edecektir. Eğer konuyu açarsan beni de bilgilendirirsen çok sevinirim.
Dreamweaver'de bir DIV TAG'ın her iki ucunu da (sağ ve sol uçları) yatay olarak ekranın sınır çizgileri altından nasıl kaybederim? (grafikerler.org'un üst ve alt - sağ ve sol köşelerine baktığınızda da neyden bahsettiğimi anlayabilirsiniz).
Yani diyelim ki o DIV TAG'ın içine bir resim ekledim...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.