Freehand din library paleti içinde bulunan semboller arasından istenen semboller kullanılarak yeni bir fırça yaratabilir. FreeHand de kullanılan her fırca sembol temelli olmak zorunludur. Ancak bir çizim, sembol olarak kaydedilmeden de fırca haline donusturebilir. seçili objeden bir sembol...
Bu ders herhangi bir fotoğraf veya albüm kapağı tasarlarken çok işinize yarayabilir.
1. Bir dörtgen çizmek
Rectangle Tool aracını seçin, aşağıda resimdeki gibi bir dörtgen çizin. Sonra Effect > Distort & Transform > Zig Zag menüsüne gidin.
* Zig zag Ayarları
Zig Zag iletişim penceresi...
Alt alta iki tane daha kopyalayp. birisine limon sarısı, diğerinede mavi renk veriyoruz.
Alttaki bölümü yapmak için pencil aracıyla çizim yapıyoruz. Swatches pametinden tutrleyi işaretleyip kontur bölümünüde siyah yapıyoruz.
Rectangular Grid seceneğine tıklıyoruz.
İpleri brush...
Zeplin Yapımı
İlk olarak gökyüzü renklerinde bir renk veriyoruz. Gradient araç çubuğuyla
Aşağıdaki şekildeki gibi bir şekil çizip ve gradient uyguluyoruz.
Bu şekli kopyalayıp bir küçültüyoruz.
Bu kopyalama ve küçültme olayını iki kere daha yapıyoruz.
Polygon araç çubuğuna tıklayıp...
arkadaşlar içinde hazır kataloğu da var ve dosyalar cdr ai eps dfx swf olarak ayrılmış hepsinde de mevcut sakın kaçırmayın derim çünkü link ölebilir ben indirdim sorunsuz ve tarif edilemez mutluluk yaşadım :D
İyi çalışmalar hepinize !!!!
@beratsisman
Photoshop ta layer ---> new fill layer ---> daha sonra buraya sol taraftaki toollardan gradient tool 'u seç bunu ctrl + G kombinasyonu ile de yapabilirsin daha sonra renk kodlarını gir ve renk yönünü tayin et daha sonra ok de.
İyi çalışmalar (öncelikle photoshop kısayolları ve...
1. İlk önce şekil-1 deki gibi ağzı açık gözleri kapalı bir resim bulmamız gerekiyor
şekil-1:
şekil-2:
2. Önce şekil-1 deki resmi margue tool (m) ye basarak bütününü işaretleyin.
3. Select->color range ok.leyin.
2 ve 3 ncü şıklar için aşağıdaki resme bakın:
4. Sonra Ctrl+c...
Orjinali:
Çalışmam:
Beğendiyseniz nasıl yaptığımı anlatabilirim ancak lütfen yorumlarınızı ve düşüncelerinizi esirgemeyin Eğer üye değilseniz lütfen üye olup yorumunuzu yazınız. Benim için çok değerli !!! ;)
(Resimleri büyütmek için üzerine tıklayın ;) )
Öncelikle Uygulayacak olduğumuz resmimizi açıyoruz:
Daha sonra image--> adjustments ---> photo filter deyip
Isıtacaksak:
ayarlarının sadece ''Density'' Kısmını değiştirerek (Ben genelde %70 yaparım) istediğiniz sıcaklığı verin...
Photoshop Kısayolları - Photoshop Kısayol Tuşları
Photoshop Windows Ve Mac Kısa yol TuşLarı
İlk Sıradaki Photoshop Sonra Gelen Mac için
Yeni Dosya CtrL+N Cmd+N
Yeni Layer Ctrl+Shift+N Cmd+Shift+N
Aç Ctrl+O Cmd+O
FarkliAç Ctrl+Alt+O n/a
Kapat Ctrl+W Cmd+W
Hepsini Kapat...
Photoshop uygulamalarınızda kullanabileceğiniz çim fırçası ile resimlerinize hazır çim şekilleri ekleyebilirsiniz. Çimler içinde hafif silif hoş çiçek resimleri bulunmakta. Bu resimleri alıp auto level ile rengini koyulaştırıp ardından da ctrl+u ile (hue/saturation) ile de renklerini değiştirip...
Bu site, giriş yapmanız veya kayıt olmanız durumunda deneyimlerinizi uyarlamak ve içeriği kişiselleştirmek için çerezler kullanır.
Bu siteyi kullanarak, bahsettiğimiz çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.