Arama sonuçları

1. A

logo nedir nasıl olmalıdır?...

Sayın Selim Tuncer'in yazısını daha önce okumustum... önemli ve dikkate değer noktalara işaret ediyor... Ama eksikleri var, yanlışları var... Olabilir, düzeltilebilir, ortak bir noktada mutlaka bulusulabilir... Yeter ki bu konuda Selim Tuncer gibi bilginin izinden gidenler, yüregini koyanlar...
  2. A

Emine Hanım Merhaba Oncelikle Emine Sahin ve Eminecik karismasinin benden kaynaklanmadiğini söyliyeyim... Emine Sahin'in yazdığı metnin iki altında, xblack nickli arkadas "Teşekkürler eminecik çok güzel bir konuya değinmişsin." notunu düsmüs... Sizin de hem nickiniz Eminecik olduğu, hem de...
  3. A

Hakan Bey Merhaba, Bu konuda; 2005 yılında Alternatif Yayıncılık'la birlikte hazırladığımız "LOGO" kitabı için derlediğim 14 sayfalık (her iki kavramın da örnekleriyle açıklandığı) bir metin mevcut... Aynı metni buraya yazmam, zaman problemi olan benim icin epey zor. 5 hatta 6 yil önceki...
  4. A

Sayın Emine Şahin Yazdığımda asla bir çelişki yoktur. Bence siz yazdiğimi anlamamissiniz... Bir daha okuyun isterseniz. Gecmiste Amblem (simgesel) ve Logotype (Okunabilirligi olan) olarak isimlendirilmis iki kavram, artık günümüzde ortak bir isimle yani "Logo" olarak anılmaktadır...
  5. A

JÜRİ üyeleri ve yarışmaya ilişkin değerlendirmeleri.

Sevgili Ömer, Hem görme özürlü olup, hem de grafikle ilgilenenler de olabiliyormus demek ki!... Halbuki grafik tasarımda, göz ve görme eylemi birincil unsurdur. Neyse; Faruk Hoca'nin kritiklerine benim adimi karistiranlarin icleri rahat olsun, Faruk Hoca'nin yazdiklarinin altina ben de...
  6. A

Hukuk İle İlgili Soru Ve Sorunlarınız

Sayın Ömer Yıldız, Bu durumdan ben sizden fazla rahatsizlik duyuyorum... Değerli zamanımı; bu kisinin bizlere sataşmalarını okuyarak ziyan ediyorum... Fikir ve Eser üretecek enerjimi ve zamanımı çaliyor bu kisi... Arasıra yazdıklarım; ömrümün hic bir yerinde yer almaması gereken bu...
  7. A

"Duruşunu düzelt" demedin. "Terbiyesizlik yapma" diye emir verdin! Senin canin öyle anlamak istemiş Hayatında hiç mahkeme görmeyince, zavallım, böyle elifi mertek zannediyor. Eyvallah, pek lazım değildi ama sayende mahkeme kültürümüz de oldu... Demek ki, "Ömrünü mahkemelerde tüketen bir...
  8. A

Faruk Hocam Merhaba, Ben bir seyi merak ediyorum... Hatırlarsan malum sahis, mahkemede hakim tarafindan; "Ne bicim duruyorsun öyle? Masaya yaslanma!" seklinde ikaz edilmisti... Sence bu, hakimi de mahkemeye verir mi? Hani zamaninda, biz de "duruşunu düzelt!..." demistik de basimiza...
  9. A

Reklam sloganı nasıl bulunur?

Faruk Hocam, Derby-Permasharp kapişmali reklamlarda Şener Şen'in, Rahmetli Ayhan Işık benzeri bir kişi ile bilardo oynayip, rakibini yendigini anladigimiz reklamin finalinde de "Ogrende gel!" dedigi versiyonlari da vardi hatirladigim!... Bu arada Büsküvi deyince akla hemen onun adı gelen...
  10. A

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

Ya da söyle söylemek gerekir. Yaptirtmamak, yapmaktan daha basit, daha kolaydir. Üstelik gönül isi olanlar da gönderdigini geri cevirmek cok zordur. 5 kisiyle gecinmeyi beceremeyenlerin 56 kisiyi biraraya nasil toplayabilecegini cok merak ediyorum dogrusu! Bekliyorum Kursun bakalim Ogrenelim...
  11. A

Grafikerler Birlik Olmalı mı?

Sevgili Naci Yazdıklarını okuyunca büyük bir hayal kirikligi yasadigimi bilmeni istiyorum. Bugüne kadar bazı konularda yanlis davrandigini düsünsem de sana ve sanatina hep saygi duymusumdur. Son yazdiklarin beni yaraladi acikcasi. Yazdigim mesajda, kendini Tüzüklerin Efendisi sanan sahsin...
  12. A

İstanbul 4 nolu FSHM Dosya no: 2008/113

Sevgili Fatih Coşkun, Size aynen katılıyorum "uygunsuz şekilde mesaj yazmamaya özen gösterelim ki biz de anılarımızla yad edilenlerden olalım." hatta bir ilave de ben yapayim, uygunsuz sekilde de davranmayalim ki anılarımızla yad edilenlerden olalım!.. Sadece bu uyariyi niye yaptiginizi...
  13. A

İstanbul 4 nolu FSHM Dosya no: 2008/113

Kimileri anılarıyla yad edilirmis, kimileri de ....!
  14. A

bu tanımlar tamamen yanlış
  15. A

Başlık olarak "logo nedir? Nasıl olmalıdır?" şeklinde yazıp, açıklama olarak da Logotayp'ı anlatınca ortaya önemli bir kavram kargaşası cıkıyor. Logo; Amblem ile Logotayp'ın ortak adıdır. Size 2005 yılında editörlüğünü üstlenmiş olduğum "Türk Grafik Tasarımcıları-LOGO" isimli kitapta yer...
Yukarı Alt