0'dan başlamak için çok mu geç ?

Eayn

Üye
Kayıt
17 Şubat 2014
Mesaj
3
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar, 19 yaşındayım ve turizm rehberliği okuyorum. küçüklükten beri kara kalem çizimleri yapmayı severim.Elime bilgisayar geçtiği zamanlarda ise photoshop ile ilgilenmeye başladım ve bundan gerçekten zevk aldım. Ailemin ve benim cahilliğimden daha sonra isteyeceğim bölümlerde okumak yerine şuan çok pişman olduğum turizm bölümlerinde okudum. Grafik tasarım'ı öğrenmek istiyorum ama bu konuda ne bir tanıdığım ne de yardımcı olacak birini biliyorum. Google da falan aratınca da çok fazla ve karışık şekilde şeyler çıkıyor. Elimde şuan bir kurs için imkanım yok o yüzden kendi başıma başlamak istiyorum durumumu düzeltince de bir kurs ile pekiştirmeyi düşünüyorum.
bu yüzden size sorularım olacak yardımıza gerçekten ihtiyacım var.

  1. Kara kalemi mi geliştirebilmem için önerebileceğiniz güvenilir ve kaliteli kitap veya online video dersleri var ?
  2. Hangi programlarda ustalaşmalıyım. Programlarda ustalaşmadan önce ne yapmalıyım ve eğer programlarda ustalaşmam gerekiyorsa yardım alabileceğim grafik tasarıma yönelik kitap veya güvenilir video dersler mevcut mu ?
  3. Herşey için geç mi ? 19 yaşındayım ve bir lise okumamın imkanı yok, üniversiteyi de tekrardan okumam gerçekten çok zor.

hayatımda zevk aldığım nadir işlerden birisi ve bu alanda ilerlemek istiyorum ve o kadar bilgisizim ki gerçekten bir süreliğine bana yardımcı olabilecek birine ihtiyacım var çünkü artık hayatımı bir hiç uğruna yaşıyormuşum gibi hissediyorum ve hayatıma anlam katmak istiyorum.
 

aticosar

Üye
Kayıt
12 Şubat 2014
Mesaj
37
Tepki
27
Hayal gücün,isteğin varsa ve en önemlisi zamanın varsa hiç birşey için geç değildir.
Bol bol yaratmak istediğin tarzda fotograflara bak.Başlangıçta gerekirse onları taklit et.İnternet gibi geniş bir kaynagın var.
Photoshop ile ilgili bol bol video izle ve üzerinde çalış. Photoshop sende reflex haline gelene kadar çalış(sanki kalem tutuyormuş gibi).Eleştirilere açık ol.Hayal gücünü güçlendirecek kitaplar oku,filmler izle,fotograflara,resimlere bak ve en önemlisi hiçbir şeyin azmini kırmasına izin verme.
Şimdiden başarılar dilerim.
 

Aslı SAYILIR

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
3.069
Tepki
192
Hayat hiç birşeyi başarmak için geç değildir...ZxxxE abimizinde dediği gibi inde yeterli istek azim heyecan eee birde yetenek varsa hiçbir şey için geç değildir
 
Yukarı Alt