1 Mayıs' ın resmi tatil edilmesi

Durum
Konu kapatılmıştır.

enceladus

Üye
Kayıt
28 Nisan 2009
Mesaj
4
Tepki
0
İnsanın zoruna gidiyor. Hep tarafsız yaklaşmaya çalışıyorum olaylara bu seferde tarafsız yaklaşacağım. Bu ülkenin dünyada söz sahibi olması için zaten durmadan çalışması gerekirken bu tatil olayını hiç anlamış değilim. İşçilerin yerine kendimi koyarak düşünüyorum. Tamam bazı işçiler hep aynı işi yapmaktan monoton bir çalışma şeklini kendilerine adamış olabilirler. Ama zaten o işi severek yapmıyorsa ona o iş ona zulüm gelir. Hemen bence istifa etmeli veya sevdiği bir işle ideğiştirmeye çalışmalı. Çünkü onun yaptığı işi severek yapacak insanlar olabilir hakkını onlara devretmeli. Madem işyerini düşünüyor işyerinin verimliliği açısından bunu yapmalı. Bence ülkenin bu işsiz durumunda herkesin işe ihtiyacı olduğu bu durumda tatile gerek yoktu diyerek görüşlerime son veriyorum. İnşallah bazı kişiler beni yanlış anlamaz.
 
Kayıt
29 Nisan 2009
Mesaj
103
Tepki
2
Sayın enceladus,

öncelikle merhaba, sizin " o işi severek yapmıyorsa ona o iş ona zulüm gelir. Hemen bence istifa etmeli veya sevdiği bir işle ideğiştirmeye çalışmalı" Bu Görüşünüze katılıyorum fakat işçi bazen sevmediği, hoşlanmadığı işi de yapmak zorundadır, nedenini siz: "Bence ülkenin bu işsiz durumunda herkesin işe ihtiyacı olduğu bu durumda tatile gerek yoktu" bu satırlarınızla açıklamışsınız. Bu kriz ve işsizlik döneminde kişi sevmediği işini bırakmayı göze alamaz.

Tatile gelince, zaten bütün gün bilgisayar başında çalışıyoruz gerektiği yerde fazladan mesai yapıyoruz, çoğu iş yeri cumartesi günü bile çalıştırıyor. hatta bir çok işyeri bu günü tatilden bile saymayıp işçileri çalıştırıyor. Bunları göz önünde bulundurursak işçiler gününde işin tatil edilmesi bence işçinin en doğal hakkıdır.

Saygılar.

Aras K.
 
Kayıt
14 Ağustos 2008
Mesaj
40
Tepki
0
1 Mayıs'ın tatil olması, neden zorunuza gidiyor? 1 Mayıs, şu ekonomik krizde artık işverenlerin de bayramı olmadı mı? TÜSİAD bile artık 1 Mayıs'ın bayram olmasının işçilerin en doğal hakkı olduğunu kabul etmişse, size ne oluyor?

Bu kadar insan, yüz yıldan fazladır, dünyada bu günü işçi bayramı olarak kutluyor. Dünya mı umurunuzda değil, yoksa bu en doğal insan hakkını mı hiçe sayıyorsunuz? İran'da bile kutlanan 1 Mayıs'ın Türkiye'de bayram olmaması, yeterince büyük bir ayıp değil miydi? 1 Mayıs uğruna 1977'de ölen 36 kişi, 1989'da ölen 1 kişi ve 1996'da ölen 6 kişiye hiç mi saygınız yok?

Türkiye'de sadece grafik alanında değil, daha bir çok alanda işçiler, sigortasız ve bir çok sosyal haktan mahrum çalışırken, çalışma saatleri çoğu zaman 12 saati bile aşarken, bu tatili çok gören anlayışınız, kınamanın ötesinde bir protestoyu hak ediyor.

Bir de "İşini severek yapmayan, çekip gitsin" yaklaşımınız da bir başka ayıp. Bu sitede emeğini ortaya koyan herkesten özür dilemelisiniz...
 
Kayıt
25 Haziran 2008
Mesaj
1.278
Tepki
4
@leventelpen

Meseleye siyasi yaklaşmadan müdahil oluyorum. 1 Mayıs uğruna ölenlerin hepsinin aynı görüşte olmasından dolayı bütün işçilerin 1 Mayıs'a bakışını yansıtmıyor bence.
Tabii ki üzülüyorum bir insanın canına kıyılmasının hesabı sorulmalı. Ancak bu ülkede varolan kaç tane bayramı işçiler bayram gibi kutlayabiliyor? Sizce şuanda bütün işçiler istirahate çekilmiş, bayramın tadını mı çıkarıyor yoksa hiçbirşey yokmuş gibi işine devam mı ediyor? Dünyada kutlandığını söylemişsiniz peki soruyorum dünyada bizim kadar tatil yapan var mı? Bir de bu açıdan düşünün ne kadar tatile ihtiyaç duyduğumuzu. Mesele 1 Mayıs değil bir anlamda, mesele ülke olarak birgün daha tatil yapıp yapmama lüksümüzdür.
Arkadaş görüşünü dile getirmiş siz de görüşünüzü dile getirmişsiniz burada özür dileyecek bir durum yoktur. Görüşüne katılmayabilirsiniz o kadar. Özüre zorlayamazsınız.
 
Kayıt
14 Ağustos 2008
Mesaj
40
Tepki
0
Bu benim görüşümdür. Zorlama değildir. Zorlama olması için, birilerinin yaptığı gibi ısrarla soru sorup arkadaşımızı ille de bir eyleme yönlendirmem ve sonra da sorularıma cevap verilmediğini öne sürüp kasım kasım kasılmam gerekmektedir.

Arkadaşımızın özür dilemesi gerektiği görüşümü dile getirdğim kısım, "İşini severek yapmayanın işten çıkıp gitmesi" noktasındadır. Kimin işini severek yaptığını, kimin yapmadığını kim belirleyecek? Kimin işini hangi duygularla, nasıl yaptığına karışmak, kimsenin haddine değildir. Asıl zorlama budur.
 

enceladus

Üye
Kayıt
28 Nisan 2009
Mesaj
4
Tepki
0
@leventelpen

Arkadaşım benim yazımı okursan siyasi birşey ile ilgili hiçbirşeyden bahsetmemişim ve sonunda bazı kişiler tarafından yanlış anlaşılabileceğimi söylemişim demek ki ben senden daha ileri görüşlüyüm ki bu önsezim doğru çıkmış. Ben siyasetten nefret eden birisiyim. Ben Büyük Türkiye olmak için görüşlerimi bildirmişim. Peki sana çok klişeleşmiş birşeyi tekrar hatırlatmak isterim Japonya yı nasıl Japonya oldu zannediyorsun desem nasıl cevap verirsin. Ufacık okul çağındaki çocukları Hiroşima' ya Nagazaki' ye okul gezileri düzenleyerek gerçekleri göstererek fazladan hiç mesai almadan ülkeleri için çalışarak bu hale geldiler. Aşırı çalışmaktan ölenleri var cinsel hayatları berbat. Bu adamların zoru ne peki? Biz bunların yarısı bile olamıyoruz. İşçi işvereni düdüklemeye çalışıyor. İşveren işçiyi düdüklemeye çalışıyor. Ama ortak payda Büyük Türkiye için çalışan çok az. Ben sadece 4 tır 5 tır çileğe bedel uçakla ufak bir kolide gelen tıp cihazını almak istemiyorum anlıyor musun? beni. Biz Çanakkale' ye Polatlı' ya Afyon' a düzenli geziler düzenliyor muyuz? Bu kadar tatil ülkesi Türkiyemde bu bayramın neden gereksiz olduğunu kendi görüşüme göre ilk yazımda belirttim. Ve özür dileyecek birşey de yaptığımı zannetmiyorum. Görüşlerime katılmak zorunda da değilsiniz. Ama bu yükün altına girmiş canla başla çalışan insanların önünde de set olmayın lütfen.
 

Buse Türüdü

Altın Üye
Altın Üye
Kayıt
5 Şubat 2008
Mesaj
3.395
Tepki
103
Forum içerisinde siyaset içerikli mesajlar göndermek yasaktır. Lütfen kurallara uymaya özen gösterelim..
 
Durum
Konu kapatılmıştır.
Yukarı Alt