10. mosder tasarım yarışması; tasarımı olan el kaldırsın !

Murat Vardar

Uzman Üye
Uzman Üye
Kayıt
14 Ocak 2012
Mesaj
4.332
Tepki
1.051
Yarışma İlanı: 28 Mart 2014

Son Başvuru Tarihi: 17 Temmuz 2014

1. Aşama Jüri Değerlendirmesi: 22 Temmuz 2014

2. Aşama Jüri Değerlendirmesi ve Ödül Töreni: Kasım-Aralık 2014

10. ULUSAL EV MOBİLYALARI TASARIM YARIŞMASI İLAN EDİLDİ

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Genç Yeteneklerini Arıyor

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, bu yıl onuncusunu düzenlediği Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile genç yeteneklerini arıyor.

Yarışmaya üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 2., 3. ve 4. sınıf lisans öğrencilerinin katılabileceği yarışma için başvurular başlıyor.



Türkiye mobilya sektörünün cirosal bazda yüzde 50’sinden fazlasını temsil eden Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ’nin, ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkı, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, yetenekli gençlerin tasarımları birbirleri ile yarışacak.



10. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması Oturma-Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi, Genç Mobilya, Uyuma ve Engelliler için Ev Mobilyası olmak üzere toplam 6 kategoriden oluşuyor. Sektörde tasarım olgusunun gelişmesini ve yaygınlaşmasını hedefleyen yarışma, lisans öğrencilerinin katılımına açık olup; yarışmaya katılan öğrencilerin; yarışma başvuru tarihinden 6 ay öncesine kadar, üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümlerinden 2., 3. ve 4. sınıf lisans öğrencisi olduklarını belgelemeleri gerekiyor.

Genç Tasarımcılar 6 Ayrı Kategoride Yarışacak

Gençlerin birbirleri ile rekabet edecekleri yarışma kategorileri, Oturma – dinlenme ( Oturma grubu, koltuk, kanepe, dinlenme kanepeleri vb.), Depolama, koruma, Düzenleme ( Yemek odasında bulunan mobilyalar), Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi ( Sehpa, Kütüphane, Ayakkabılık, TV Sehpası, Askılık, Telefonluk, Portmanto vb.), Uyuma ( Yatak odasında bulunan mobilyalar) Genç mobilya ( Genç odasında bulunan mobilyalar), Engelliler için Ev Mobilyası Kategorisi olmak üzere 6 ayrı kategoriye ayrılıyor.

Son Başvuru Tarihi 17 Temmuz 2014

Katılımcıların, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) web sayfasından temin edecekleri ‘Başvuru Formu’nu doldurarak, tasarımlarını 17 Temmuz 2014 saat 16.00′ya kadar Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yarışma Sekreterliği’ne bireysel ya da kargo yoluyla ulaştırmaları gerekiyor.

Ödül ve Sertifika

Her kategoriden 3 finalist olmak üzere toplam 18 finalist 1. Aşama’da dereceye girme hakkına sahiptir.

1. Aşama: Bu aşamada dereceye giren Oturma–Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi, Uyuma, Genç Mobilya kategorilerinde finale kalan finalistlere 3000’er TL; Engelliler İçin Ev Mobilyası kategorisinde finale kalan finalistlere ise 6000’er TL ödül ve sertifika verilecektir.

2. Aşama: 1. Aşamada finale kalan her bir finalist, bu aşama da MOSDER üyesi firmalar ile eşleştirilerek, prototip üretimi sürecine girilir.

1. Aşamadaki ödüllere ek olarak, Oturma–Dinlenme, Depolama-Koruma-Düzenleme, Tamamlayıcı Mobilya Servis Ünitesi, Uyuma, Genç Mobilya kategorilerinde birinci seçilen tasarımların sahiplerine 3000’er TL; Engelliler için Ev Mobilyası kategorisinde birinci seçilen tasarımın sahibine ise 6000 TL ödenecektir.

2. Aşama Jüri Değerlendirmesi ve Ödül Töreni’nin tarihi, 1. Aşama sonuçlandıktan sonra açıklanacaktır.




.
 
Yukarı Alt